Samo najave, ništa još konkretno. Pretpostavlja se da će prva 2 modela sa 8 i 16GB biti u cjenovnom rangu 970 i 980 ili malo skuplje kada izađu.

Današnja cijena 970 ?

Pa to je super povoljno, možda još odgodim slaganje gaming Pc-a ...

Ja bi pričekao do Božića, onda će sigurno biti više toga objavljeno.

http://www.ustream.tv/recorded/60025825

revo - cijena ne ulazi u taj dio. Ovo će biti gaming oprema, a ne pro kao što je TitanX. Zamisli ovako nešto u PS5! Mislim da je vrijeme da Sony potpiše za green team.
Green team?
Što bi to trebalo biti?

SkyR3xX je odgovorio...

Stavio sam onaj video sa GTC 2015 čisto kao referencu šta očekivati od Pascala.

Nek tako napiše 
Ma teško da će ići na nVidiu zato što je preskupa, a PS4 će sluziti vrlo dobro za slijedece još 3-4 godine kada cijena ovakvog ili sličnog hardvera padne na njima prihvatljivu razinu (target 400-450$ za cijeli hardver unutra)
Sve ovisi o cijeni...iako sigurno ciljaju za next gen 4K@30fps.
Bude sigurno HBM u novim konzolama.

Samo pogledaj cijenu PS3 i PS4. Moglo se da se htjelo imati modificiranu Keplericu ili Maxwell...

Ali kako sam već rekao krivi topic za ovakve stvari. Imate Gaming Tech Talk. Zadnje upozorenje

Ja ću ovo da kupim i ugradim u Xbox One. Jes' da je procesor AMD ali bit će to dobro. Ima da Forzu igram u 4K tako mi plejke.

Samo pogledaj cijenu PS3 i PS4. Moglo se da se htjelo imati modificiranu Keplericu ili Maxwell...

Ali kako sam već rekao krivi topic za ovakve stvari. Imate Gaming Tech Talk. Zadnje upozorenje
Stari nije uredu bit i sam u offtopicu i onda rec dosta nema vise

Kad ste vec moderatori budite posteni i gledajte na sebe malo, a ne bit svakom loncu poklopac bilo offtopic il kaj bez mogucih posljedica

Primljeno na znanje. U par navrata sam selio rasprave u prave topice, ali teško mi je bilo preko moba. Od sad kreću samo upozorenja i odg u adekvatnim temama. Hvala na primjedbi.  :)

12 dana kasnije

Napokon sam rastavio grafičku, na početku "radijatora" (lol kako se zove) nije bilo prolaza od prašine. Temperature niže, a uši spašene.

2 mjeseci kasnije

Dugo sam ganjao gtx 750 ti.Jedna povoljna mi je promakla jel nije bila iz mog grada,a mojoj nestrpljivosti nema kraja pa sam uzeo ultra povoljnu (mint stanje) Sapphire HD 7790 Dual-X 1 GB + sad imam Mad Max Htpc kučište,radi dodatnog 6pinskog napajanja nemrem zatvorit kučište...jel zna netko jel postoji 6-pin na molex al u nekoj L izvedbi?

Uf to će biti neki specijalni kabel tipa onoga L SATA, samo što ovaj zadnji je dosta raširen, a ovo što ti tražiš i ne baš..  :(

Da takav bi mi trebao,al koliko vidim takvo nešto nepostoji,morat cu nešto improvizirat,kučište neču rezat jel je šteta...

Pascal u slikama:

I onaj bitni dio NVLink

https://youtu.be/RBf8FLS6q8E

15 dana kasnije

Hmmm da... 

Powercolor Devil 13 Radeon R9 390 X2 16384MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card

Specification:-
- GPU: Grenada Pro x2
- Stream Processors: 5120
- Core Speed: 1000MHz
- Memory Speed: 5400Mhz
- Memory interface: 512-Bit
- Memory capacity: 16384MB GDDR5
- PCI-Express X16 lane required
- 1000W Gold or greater PSU required
- Power Connectors: 4x 8-pin required
- Display Outputs: 2x Dual Link DVI, 1x HDMI, 1x DisplayPort
- Includes Razer Ouroboros Gaming Mouse
- Warranty: 2yr

https://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=GX-185-PC

E da mi je na ovome vidjeti temperature 

I kao bonus s tom grafom imaš račun za struju ravan potrošnji omanjeg afričkog sela.

Što se tiče Pascala, to će biti strava kad se jednom pojavi na tržištu. 4K gaming po svemu sudeći ide  u mainstream.

može mi netko objasnit kako program radeon pro funkcionira?..zašto mi program pri samom startanju zacrni ekran i kao malo spusti(zamuti) rezoluciju?