Ja već 18 godina vozim isti auto i ne da mi se mijenjat, radije sam kupio motor za gušt a ovo dok ide. Accent 1.3, 205000 km.
Automobili
- Uređivano
buz Originalni auspuh na njemu, kvačilo, amortizeri, diskovi, jedini kvarovi do sad 3x gibljivo crijevo ispuha (rupe na cesti), jedan ležaj kotača i jedan krajnik spone volana. Nedavno mi zaštekao motorić ler gasa, rastavio i očistio i vozi dalje. Pred tehnički malo skinem hrđu i eventualno promjenim pakne kočniica, veli lik na tehničkom da nijedan auto tako lako ne prođe ekotest kao Accent.
- Uređivano
Bome ja sakam na eko testu s Fordom, jedva ga prođem. Ne znam jel to znak za promjenu auspuha da bolje pjeva
Bio jučer u Porsche Inter Autu. Pitao sam za felge, dopale su mi se ove crne Comet 18" s vRS-a, no one su s gumama i senzorima nekih 15000 kuna tako da mi to nije opcija.
One koje su u konfiguratoru 18" s doplatom nažalost ispadaju 8000 kuna. Sama doplata za njih je 4500, no to diže osnovicu za PPMV na 200 000 kuna i onda te naša država penalizira jer želiš kupiti nov i siguran auto i nabije ti tu dodatan porez od 3 i nešto tisuće kuna kojeg na jeftinijoj ponudi nema jer je osnovica ispod 200k.
Uglavnom, te felge mi se ne sviđaju toliko da bi ih platio 8000 kuna tako da uzimam ove grde standardne 17" kakve jesu. Vozit ću ih jednu sezonu, prodat ću gume i na njih stavit zimske gume. A za ljetne ću uzet neke 18" koje mi se budu svidjele. Auto će me ukupno koštati 188.476,58 kn.
First world problems.
Kako meni ova nova 308-ica izgleda....sweet jebus...
Nadam se da će biti jeftina na crnom petku.
Ne postoji Peugeot, Renault, Opel, VW, Ford ili npr. Škoda za kojom bih se okrenuo i koju bih želio voziti/imati.
Sve mi to izgleda generično i dosadno.
Kada riješim neke važnije stvari u životu i kupim auto za gušt to će biti Giulia ili BMW F30.
- Uređivano
buz znači, upravo suprotno. Unutra mi je svemirski brod. Toliko ljepša od Japanaca koji su zapeli u 90-ima i dalje. Samo Mazda 3 mi se može mjeriti izvana s Pugom, ali unutra je nebo i zemlja.
Ovaj 3D iCockpit, pa ovaj mali volan koji je perfekcija, centralni stup koji je sad nagnut prema vozaču, kvaliteta materijala posvuda koja je sad u rangu luksuznih primjeraka klase. Ok, malo mi žao kaj nema piano tipe ko 208 i 2008, već treći ekran s kraticama, ali nema veze. Znači, auto za koji mi je jednaki gušt gledat kad mu prilazim i kad sjednem u njega.
StarFox_N kaj si ti sad reko... A stvarno su sad različiti sve da ne mogu bit različitiji.
- Opel je s novom Mokkom i Astrom skroz drugačiji od ostalih.
- Peugeot je stvorio totalno unikatan dizajn.
- Ok, VW je i dalje klasika kaj se tiče golfa, ali imaš ID3, ID4 pa čak i T-Cross koji je skroz drugačiji od učmale dosade po kojoj je VW poznat.
- Ford je s Pumom skroz različit također (barem izvana).
Stvarno su se svi počeli truditi pronaći unikatan dizajn kroz cijelu svoju gamu. Npr, Mazda je Mazda, nećeš ju zamijeniti s ničim. Stvarno više skoro niko nema dosadan i generičan auto. Da si to rekao prije 7-8 godina, ok. Ali danas fakat ne.
Ali na kraju - da, slažem se, Giulia je možda najljepša limuzina (uz Pug 508).
Ova zadnja linija Peugeota je lijepa, mislim općenito na sve modele kojima prednjim svijetlim simuliraju lavlje zube. Što se tiče unutrašnjosti, također nemam primjedbi. Kako tehnologija ide dalje mislim da će se sve više ići na stil kakav koristi Tesla u unutrašnjosti, odnosno bit će jedan veliki tablet preko kojeg će se raditi sve, a u ostatku interijera neće biti jedne jedine tipke.