Blade CX-3 je svakako 5 puta bolje nakon 17 godina starog Punta, ali to je praktički Mazda 2. Malo sam virnuo u taj auto i smiješno je kolko je unutra malo prostora. Ali dobro, ja ionako ne volim te crossovere. Tu sam previše subjektivan. Dobra stvar je što će bit pouzdana i dobro izgleda izvana i iznutra.
Ni ja nisam fan crossovera, Juke mi je recimo odvratan, i novi 500x mi isto nije nešto posebno, i čitajući malo razne recenzije Mazdu stavljaju gotovo pa svuda na prva 2 mjesta što se te klase tiče i jedan je od rijetkih automobila koji se sviđaju čak i onima koji takve ne vole, pa eto, među njima sam i ja.
Sviđa mi se ono što je ispod haube, čak je osnovni model prepun opreme i kombinirana potrošnja od 6 litara za tu 2,0 mašinu je itekako zadovoljavajuća, djeluje izuzetno zabavna za vožnju. Što se vanjskog izgleda tiče, to je u principu taj klasični Mazda look, i meni se gotovo pa svi njihovi modeli jako dopadaju i oduvijek je bio jedini istočnjak kojeg sam cijenio. To oko prostora mi je malo alarmantno, pročitao sam da je prednji dio prostran čak ali da je iza rađen kao da točno mogu stati dvije osobe prosječne veličine i da je iznimno malo lufta. Prekosutra idem do salona bacit oko pa ću biti pametniji.