Ta Astra je 1.3 motor tako da to ne troši gotovo ništa, tam gdje se Tuhy vozi je otvorena cesta, nema semafora. Prosjek može ispod 6 litara bez problema. Jedino što to nije baš brz auto, to je za lagano krstarenje.
Automobili
Ta Astra je 1.3 motor tako da to ne troši gotovo ništa, tam gdje se Tuhy vozi je otvorena cesta, nema semafora. Prosjek može ispod 6 litara bez problema. Jedino što to nije baš brz auto, to je za lagano krstarenje.Kao da imaš di vozit brže danas...svugdje kamere po cestama.
Have you met me? Čudo je da imam samo jednu kaznu za prebrzu vožnju. Ne ponosim se time, al nisam baš preodgovoran šta se tog tiče. Nikad ne bi pio i vozio recimo, ali uvijek vozim brzo. Zapamtio sam gdje su kamere po Zagrebu, znam otprilike iz iskustva gdje će policija postavit svoje uređaje i onda tamo usporim i prvo pogledam. Ako ih nema onda po gasu.
[deleted]
Ako itko treba instrukcije o mjestu kamera i načinu da ih se izyebe nek se slobodno javi
Cijeli Zagreb je pokriven da se i dalje miože jurcati ali uz dozu opreza.
Primjera radi po noći je na Selskoj prosječna brzina kretanja od 90-110
Sve do križanja sa Zagorskom gdje je na pješačkom kamera.E tamo sam fin i vozim 50
Naravno nikog ne potičem na divljanje na cesti,ali da se može, može se
Ok, izašao iz salona, i situacija je sljedeća, pa i vi dajte svoj sud. Ovo ulazi u obzir, i znam da vjerojatno imate i vi neke svoje prijedloge za te novce itd. itd., ali odluka je donesena, pa mi eto treba pomoć samo između ovo dvoje da izaberete i date razloga zašto :Opcija 1Mazda 3 Sport G120 Challenge 6-stupanjski ručni mjenjačSlike automobilaNajveća snaga - 88(120)/6.000Najveći okretni moment - 210/4.000Radni obujam - 1.998 ccmNajveća brzina - 195 km/hUbrzanje 0-100 km/h - 8,9 sObujam spremnika goriva - 51 lPotrošnja goriva (l/100km)Grad - 6,5Izvan grada - 4,3Kombinirano - 5,1Pojedinosti o Challenge opremi (standardna je Emotion) > 16" aluminijski naplatciABS/EBD & EBASustavi DSC/TCSPrednji, bočni i prozorski zračni jastuciSustav nadzora tlaka u gumamaPrednji i stražnji branik u boji karoserijeStražnji krovni spoiler (izvedba Sport)Kvake na vratima u boji karoserijeDaljinsko središnje zaključavanjePrednji i stražnji električni podizači stakalaDvozonski automatski klima-uređajPutno računalo7" zaslon u boji s HMI komanderom6 zvučnikaUSB i AUX priključciAudio komande na upravlječuStart/Stop gumb za pokretanje motoraSustav i-stop'Coming Home / Leaving Home' funkcija svjetalaBluetoothCD-playerPrednja svjetla za magluKožni upravljačTempomatInteligentni sustav kočenja u gradskoj vožni (SCBS)Suvozačevo sjedalo namjestivo po visini Cijena: 145,000 knOpcija 2Mazda CX 3 G120 Emotion 6-stupanjski ručni mjenjačSlike automobilaNajveća snaga - 88 (120)/6000Najveći okretni moment - 204/2800Radni obujam - 1998 cm3Najveća brzina - 192 km/hUbrzanje (0 - 100 km/h) - 9,0 secObujam spremnika goriva (litara) - 48 lPotrošnja goriva (Grad) - 7,4 (l/100 km)Potrošnja goriva (Izvan grada) - 4,9 (l/100 km)Potrošnja goriva (Kombinirano) - 5,9 (l/100 km)Pojedinosti o opremi Emotion >16" čelični naplatciABS/EBD & EBASustavi DSC/TCSPrednji, bočni i prozorski zračni jastuciSustav nadzora tlaka u gumamaPrednji i stražnji branik u boji karoserijeKvake na vratima u boji karoserijeDaljinsko središnje zaključavanjeRučni klima uređajPutno računalo4 zvučnikaUSB i AUX priključciAudio komande na upravlječuStart/Stop gumb za pokretanje motoraBluetoothCD-playerKožni upravljačSuvozačevo sjedalo namjestivo po visiniCijena: 131,000 kn
Ako itko treba instrukcije o mjestu kamera i načinu da ih se izyebe nek se slobodno javiZvonimirova u smjeru istoka, druga stanica prije ekonomije, u zadnja 2 tjedna sam vidio murju 5-6 puta kako snima sa aparatom, a oni stoje iza drveta, i onda na iducoj sporednoj ulici zaustavljaju ljude.
Cijeli Zagreb je pokriven da se i dalje miože jurcati ali uz dozu opreza.
Primjera radi po noći je na Selskoj prosječna brzina kretanja od 90-110
Sve do križanja sa Zagorskom gdje je na pješačkom kamera.E tamo sam fin i vozim 50
Naravno nikog ne potičem na divljanje na cesti,ali da se može, može se
Ne znam jel tamo postoji jedna osoba koja vozi po ogranicenju.
Edit : Blade baci pogled na ovu temu, preletio sam malo i pisu da ima problema sa lakom trojka.
Meni je izmedu ta 2 trojka bolja, zbog vise opreme i ljepsi je, ionako je ostatak jednak.
http://www.forum.hr/showthread.php?p=57175783#post57175783
http://www.forum.hr/showthread.php?t=848516
Da, mene su tamo maznuli radi prebzrze vožnje, kasnio sam na predavanje pa sam vozio 74, a ograničenje je 40. Bio je zreo za podmitit, ali ja im odbijam davat novce, radije ću uplatit u proračun. Nekak sam ga nagovorio da mi samo piše pojas, a to na kraju nisam nikad ni platio.
Zvonimirova u smjeru istoka, druga stanica prije ekonomije, u zadnja 2 tjedna sam vidio murju 5-6 puta kako snima sa aparatom, a oni stoje iza drveta, i onda na iducoj sporednoj ulici zaustavljaju ljude.
Ne znam jel tamo postoji jedna osoba koja vozi po ogranicenju.
Edit : Blade baci pogled na ovu temu, preletio sam malo i pisu da ima problema sa lakom trojka.
Meni je izmedu ta 2 trojka bolja, zbog vise opreme i ljepsi je, ionako je ostatak jednak.
http://www.forum.hr/showthread.php?p=57175783#post57175783
http://www.forum.hr/showthread.php?t=848516
Blade Navijam definitivno za Mazdu 3 u ovom slučaju. Auto ti je veći, prostraniji, i definitivno bolji u vožnji od CX-3. Ali kao što ti Cratos kaže, dosta ljudi se žalilo na lak da im se gotovo odmah uništio , a Mazda im je odbijala priznati garanciju na to. Ne znam kako je ta cijela priča završila. Probaj se malo raspitati.

Vidim zagrebačka mafija zna gdje su sve kamere postavljene.
Mazda 3 izgleda bolje.
Blade
Mazda 3 definitivno.
Predložio bi testnu vožnju oba modela ako je moguće. Odmah ćeš vidjeti šta ti više odgovara. Ja čim sjednem u auto vidim odgovara li mi li ne. Stara mi vozi Toyotu Auris novu, meni je to očaj od auta, položaj vožnje mi je loš, mjenjač previsok. Nisam ga puno vozio jer je službeni , ali ono malo što jesam mi nikako ne odgovara. A recimo kad sam u svoju Mazdu sjeo prvi puta to je odmah bilo to, I'm finally home. Moja stara je prije Aurisa imala Corsu D, dala je nama muškima doma da joj izaberemo auto kad smo ga kupovali. Mene nije bilo briga, važno mi je bilo što je to značilo da ću ja naslijediti njenu Fiestu. Buraz mi nije imao vozačku, a stari nije ni isprobao auto kako spada. Na kraju nam je svoj trojci Corsa bila užas, pogotovo jer smo uzeli color edition koja je imala felge od 17". Gume su bile 215-45, auto je plesao po kolotrazima na cesti, to je bila borba za vozit. Još kad pridodamo tome da je bio tromi 1.4 benzinac atmosferski sa 100 konja, užas. Sve ti je jasno kad ti kažem da ga moj buraz nije htio uzet kad su mu ga starci nudili. Auto je bio star 2 godine u trenutku prodaje, a on je radije ostao na svojoj Corsi C iz 2004, 1.7 dizel.
Lijepa bogme oba auta, Blejdaro.
Meni je ta Mazda CX 3 G120 dosta lijepa, ali 3-ojka ipak "moćnije" izgleda.
A i tu je vise opreme, sto je naravno i po najveci plus ako gledas ne samo u aspekte sigurnosti, vec i u aspekte komfora.
Moj prijedlog za Axelu 3!
btw.
Jedino sto me interesuje, jeste velicina te Mazde CX 3.
Koliko je robusan za jedan crossover ? (jer na slici izgleda povelik)
To je iznenađujuće mali auto, a i nešto je niži od ostale konkurencije jer Mazda želi zadržati taj trejdmark zoom-zoom feeling koji bi se izgubio visokim modelom jer bi bilo previše body rolla. Samim time djeluje još i manje. Moja cura je komentirala da je to baš lijepi mali auto za nju, onda ti je sve jasno.
Predložio bi testnu vožnju oba modela ako je moguće.Upravo u salonu (Auto Ukić) u kom sam bio se može ugovorit testna vožnja tako da ću to i napravit. Danas sam išao obavit recon sa starim i financijsku strukturu sklopit.
adin musa JV
Jedino sto me interesuje, jeste velicina te Mazde CX 3.
Koliko je robusan za jedan crossover ? (jer na slici izgleda povelik)
Razočarenje u tom aspektu je ono što me malo nagnalo na stranu trojke i prije nego sam napisao post ovdje iako sam htio još različitih mišljenja. Nije baš tolika koliko sam očekivao da će biti.
Mislim nisam tražio glomazan auto, nisam tražio ni nešto sportski, ali kad sam ga vidio na papiru i na netu izgledalo je kao jako zanimljiv crossover, neki "poluSUV" za stvarno razne uvjete. Svojevremeno sam vozio Grand Cherokeeja i jasno mi je kako to izgleda za volanom jednog "jačeg" auta, i čak i na prvi pogled izvana mi se činilo kao da je pogođena neka savršena ravnoteža moći ali i kompaktnosti gradskog automobila. Kad sam sjeo za volan sam ostao malo razočaran. Preglednost možda je mrvicu bolja nego li u običnoj trojci, ali unutrašnjost djeluje kao da je sve na knap. Dizajnerski je to sve divno i krasno i kao što buz kaže zoom-zoom, ali čini mi se da bi svi putnici se osjećali skučeno u njemu i da jednostavno nije pogođena organizacija prostora unutar njega. Mislim da meni kao vozaču i nebi bilo loše, ali uz ovo navedeno radi se o najosnovnijoj opremi koja nije dovoljno, dok podizanje na Challenge opciju koju bi uzeo za trojku podiže cijenu sa 130,000 na čak 160,000. Djeluje kao najbolji crossover (konkurecija je za kurac), i ajde s vremenom bi se probavila unutrašnjost, ljudi bi se naučili na poziciju u sjedištu, ali eto trojka koja mi je bila manje zanimljiva na papiru je uživo ostavila ipak bolji dojam.
Bas evo i gledam videa po youtubeu, prostor unutra je zaista mali.
Ljudi se zale kako ne mozes sjediste pomjeriti unatrag ukoliko si malo visočiji, jer ce zasmetati putniku iza tebe.
Meni koji sam visok 189 cm, moram povuci sjediste unatrag kako mi koljena ne bi udarala od most volana, a to sam uradio cak i na vozilima koja imaju status limuzine, ne smijem ni pomisliti na sta bi to licilo na ovom vozilu.
A ne sumnjam da i ti nisi povisok.
Ista stvar, sjedište do kraja unazad, inače mi je nezgodno pitona pozicionirat pa ovako samo klizi uz nogu do koljena.
Tebi je uz nogu, umjesto da njime držiš volan i upravljaš... ko ja
Blade mafijaš kupuje novi auto.
Mazda 3 dedinitivno. Cx-5 možda, ali cx-3 ne baš :(
Ova nova serija je stvarno prelijepa :)
I mazda 3 skuplja od cx-3
Previšw pizdarija i nije potrebno iskreno mislim. Danas je više manje standard automatska klima (preporod nakon ručne), svi prozori na tipku, putno računalo mislim da iskreno grijanje guzice nije prioritet, barem meni nije.
Što god da uzmeš, mislim da nema greške. Od navedenog ja bih radije mazdu 3. Cx-3 je lijep, ali nije to to.
Ali cx-5 bi imao prednost pred trojkom.
I to baš mazda 3 sport. Podržavam. Mi imamo sedan (dobro sam napisao?!) i iskreno bih radije da smi na sport zbig gepeka :)
A neki Volvo v 40 ili s60: DDDD
Meni su mrak... Cijena je tu negdje, a oprema mislim još bolja
Tapatalk/M4 aqua
3 sata je trajalo demontiranje starog radija i stavljanje novog. Nije pomoglo što je mom burazu pao šerafinciger (odvijač) u rupu gdje stoji radio pa smo pola auta rastavili da dođemo do njega da mi ne lupa i ne ode negdje gdje ne bi trebao. Sve ruke su mi izgrebane. Zadovoljan sam rezultatom, to je ko Android 4.4.4 tablet u suštini, sve skidaš s Google playa kaj ti treba, osim što ima integrirani FM radio i komade s volana funkcioniraju. Ekran nije baš neke visoke rezolucije, ali u živo izgleda OK, touchscreen dobar i brzo reagira. Zanima me koliko će se to dobro vidjeti po ljetu kad će blještati sunce po ekranu, a još je i čitav radio malo tiltan prema gore tako da to sigurno ne pomaže. Dobije se i USB kabel koji se treba provući negdje da bi se moglo lakše do utora. Ekipa na youtubeu je to radila tako da probuše rupu u pretincu za rukavice i tamo stavi kabel, al meni to nije bila opcija, ne želim nikakve rupe raditi. Neka 2 tipa su čak uspjela provuć ispod mjenjača pa provuć u pretinac za čaše kod ručne, ali nisam imao alate za to. Onda smo skužili da će kabel lako proći kraj nosača pretinca za rukavice i samo smo ga provukli. Tak da sad imam USB utor u pretincu bez bušenja. S obzirom da je ovo kineski kinez (što se skuži u nekim izbornicima gdje su kinezi pisali engleski) tipke su solidne na dodir, jedino su ova dva kotačića malo labava, mogli su ih bolje napravit. Al to koristim vrlo rijetko tako da nema veze. Evo i par slika da vidite proces.
Evo i par slika da vidite proces.
Ovako je počelo
Ovaj sivi kabel je od USB-a i ide tamo desno, a gore ispod komandne ploče zalijepili smo GPS i Wi-Fi antenu, rade odlično i jedna i druga.
Radio izgleda jako dobro, vrlo pregledno, može se sejvati 18 stanica, s tim da ih 6 bude na ekranu, samo skrolaš dolje i otvori se novih 6.
Popodne odem do ZGa upalim tempomat potrošnja 7,8l, sad se vratio opet ista brzina ista tezina isti rezervoar goriva potrošnja 6,5l već sam to primjetio ali nemogu dokučiti u čemu je kvaka, tako da čudna neka biljka ovo moje vozilo.