Automobili
- Uređivano
buz moj sogor je dugo gledao da si kupi neki autic do desetak tisuca eura ali ponuda je sve gora, doslovno se trazi po 12000€ za 5g star auto sa 80000km. Na kraju je otisao u KIA-u i uzeo Rio s 1,2 motorom i champion opremom za 125.000kn. Garancija je 7 godina. Trebao bi ga kroz 30 dana dobiti. Vec sam ovdje pisao u Hrvatskoj se vise isplati novi kupit nego auto koji je par godina star jer su u HR u usporedbi s Njemackom novi automobili jeftiniji a polovni skuplji pa je novi auto za nekoga tko i ovako i onako daje 12-13K eura za vozilo puno bolji izbor.
Garrus_V Pa to me i navelo na Daciu, što sam više gledao oglasnik to mi je bila veća muka pa sam se sjetio Dacie kao najjeftinijeg novog auta, a nova generacija izgleda stvarno korektno i izvana i iznutra.
Dobiješ najosnovnije što ti treba za vozit od točke A do točke B, a to je meni jedino potrebno od tog auta.
Dao sam za Peugeot 18000 prije dvije godine, sad bi za isti takav trebao dati barem 30000, a to ne dolazi više u obzir. Ako hoću nešto iole bolje tu je 50000 kn već, a nisam baš ni s tim dobio neko dugogodišnje rješenje.
I onda bi ispalo da sam za dva auta plus te sitne popravke kojih će biti dao 10.000€, a novi iz salona je 13.500€. Matematika je jasna.
Također isti model, 2015. godište, samo dosta manje kilometara i meni je super. Doduše, u zadnjih godinu dana se ne vozim toliko puno kao u prvih cca 6 mjeseci ali osim ovih klasičnih redovnih stvari jedino što sam još morao mijenjati su neki dijelovi kočnica ali opet, to sve ovisi o prethodnom vlasniku kako se odnosio prema autu.
Ajd super, drago mi čuti da ima pozitivnih iskustava. Ono što sam vidio na netu je da se radi o dosta pouzdanom autu (moj je isto iz 2015.), lanac je mijenjan na oko 150 000, što znači da bi valjda trebao biti miran i sa većim servisima neko vrijeme. Ali više od svega zapravo sam želio preći na veći i jači auto. Neko vrijeme sam na poslu vozio Citroen Elysee i iako je problematičniji za parking, užitak vožnje je dosta bolji od hatchbacka.
Crknule 2 dizne. Jedna totalno, druga isto skoro skroz, zato je radio tako nemirno. Predložili su da promijene sve 4 pošto su dvije crknule u istom trenutku, da se ne dogodi isto s drugima. Šteta oko 2300 kn.
Nije malo, ali je moglo biti puno gore.
- Uređivano
To je zato kaj si imao dizne. Trebao si imati dizda. Sad kad si na kraju uštedio 8000kn, kupi si OLED.
Opel Astra J 1.7 cdti 256000km danas i dalje ide bez ijednog kvara. Da bi jos toliko
Uskoro će trebat servisirat ženin BMW - znam da će kad tad trebat lanac, kuplung, start stop akumulator promjenit i još pokoju sitnicu.. Ajmo reć da to ugrubo košta ko cijeli moj stari Focus.. and then some.
Prodaj ga, ionako sad možeš dobiti više nego što vrijedi, pogotovo BMW a i brzo će otić.