Na Cliu imam Bridgestone Weather Control i, kao sto rekoh, stvarno sam ugodno iznenadjen a Crossclimate2 bi trebao biti bolji u svakom segmentu. Malo me je strah situacija kakva nam se dogodila prije par godina kada smo za Uskrs otisli na Krk i na povratku je bila doslovno mecava na autoputu ali osim toga se ne brinem.

Na zalost originalna dimenzija na Meganu mi je katastrofa 205/50/17 i gume kostaju poprilicno tako da trenutno imam i ljetne i zimske u 225/45/17 ali mi se ne svidja kako sjede na flegi jer je malo uska za tu sirinu gume pa bi rado isao na orig dimenziju.

Ja na cliu imam nokian seasonproof i moram priznat da su odlicne.

Za forda sam uzeo nove felge Platin. Bile su povoljne a moram priznat da nisu ni pretjerano teske i kvaliteta je super.

5 dana kasnije

Jebem ti Peugeot, vozim jučer po Slavonskoj, stisnem gas hoće se motor razletit, cijeli auto se trese.

5 minuta kasnije pali se check engine lampica. Dođem doma jedva, auto nema snage, jedva vuče. Provjerim ulje i bazdi po benzinu. Negdje je procurilo, vjerojatno na motoru, kapa uz cilindar u karter ulja i miješa se. Glava me boli kolko će to koštati.

Dio mene se nada da se popravak neće isplatit da odvedem taj auto na smetlište i da bude jedan manje Peugeot na svijetu.

Samo rabljeni auti su sad bolesno skupi, ljudi nisu normalni, nema malog gradskog auta da nije stariji od 6 godina, a da je ispod 10000€. Užas.

Ima li ulja na motoru kad skineš poklopac? Jesi li gledao iza koju boju ti je izbacivalo kroz auspuh?

Javi šta će dijagnostika pokazati, izgleda kao gadan problem.

Raziel Uopće nije dimilo iza nego kao da izbaci ispuh pa onda sekundu ne pa onda opet da. Kao da taktove preskače. Vjerujem pošto je benzin prodro u ulje sjebao mu je osobine lubriciranja pa ne podmazuje kako treba i zato tako trese i buči sve. Srećom mi mehaničari žive 2 km od kuće, do tamo ću doć nekako.

Baš zato što ti sad miješa ulje i benzin, ne bi smio da voziš duge relacije kako ne bi dodatno pohabao elemente unutar motora, pa napravio još veću havariju.

Ja bi ga u tvom slučaju najradije na labudicu, pa odšlepao do prvog servisa, ali ako je tako blizu kao što kažeš, polako vozi i ne opterećuj motor da skroz ne zariba.

Raziel Zvat ću ih sutra pa ću bit pametniji. Popravit ću ga ako se da i riješit ga se, neću da mi se žena i mala voze više u tome. Dobro da sam ja vozio kad se to dogodilo.

buz ti mali gradski prdonje su inače postali toliko skupi da ih se ni ne isplati kupovati.
        rabljene ili nove.

led_zeppelin Cijene su odurne, a ništa ne vrijedi tih para. Doslovno mi treba 65000 kuna za nešto što neće opet biti ovako staro, ali nije više ni novo niti ima garanciju, a i već je probilo 100 hiljada km.

Zato sam najbliže tome da odem u salon Dacie i uzmem Sandero za 100K novi i prst u uho, ima i dodatno jamstvo za uzet pa je 5 godina sveukupno pod garancijom. Nije to neki auto, ali s obzirom na cijene ovih rabljenih, po ničemu posebnih, je jebeno isplativ. Dat ću radije 100K za novi auto pa makar bila Dacia, nego 65K za 7 godina staru Ford Fiestu, kredit ionako moram uzet.

buz Pa je svakako bolje ako si u mogućnosti uzeti novi auto. Osobno kad vidim neke
            kako se voze po zagrebu ne znam da li bi i maskicu za mob uzeo od njih kamoli auto.
            Niti znam di ga je servisirao/la, kako, da li ga je uopce. ja svog golfa redovno furam na servis
            nikad ozbiljnih problema sa autom nisam imao, doduše ja se ni ne navažam previše.
            mrzim zagrebačke gužve i onda radije sjednem na bajk ili po novome romobil i odfuram se. 😃

Ma svi su auti poskupili, ne samo mali.

Bio je jedan kratak period kad se fakat više isplatilo uzet novi auto nego rabljeni. Razlika je bila relativno mala.

Ali u zadnjih 8-10 mjeseci su fakat poskupili i novi auti. A mnogi čak više ni ne pokazuju cijene na webu. Skrivaju ih iza idiotskih izračuna mjesečnih rata leasinga.

led_zeppelin

Bit ću u mogućnosti kad dignem kredit. 😭 Ali onda sam miran dugoročno, a i treba mi dugoročnije rješenje. Neda mi se sad ni kupit nekaj rabljeno, a onda par mjeseci izgubit dok porješavam sve gluposti na autu kao što sam s ovim Peugeotom.

Tzereen I Dacia je bome koštala ova u 7. 2021. oko 87000 kn, sad već starta sa 97000 bez klime, to je doplata 3000 koja ti treba jer na 38° u ZG to moraš imati. Dakle, sa 87000 smo u godinu i koji mjesec došli na 100000.

buz a znam francuzi, mene boli glava od same pomisli kad se od bolje polovice pežo krene kvariti.

buz

Službeni mi je Dacia Sandero. Nabili smo već par tisuća, ali sve u svemu solidan auto, barem se tako čini. Šteta samo što mi je šef škrt, pa osim klime nemamo ništa od dodatne opreme.: p

Btw.uskoro trejdam svog Pola za BMW 318d. Pošto je isto rabljeni s 180 000km, nadam se da neće biti problema. Sve je to mačak u vreći.

Zašto želiš uzeti auto da 180k kilometara?

weky Jer ne želim uzimati kredit od 250-300 000 kn za novi? Barem zasad, jel.