Tzereen Pa idi busom po auto, nije neki problem. Za jedan dan to riješiš, uzmeš probne tablice.

buz pa moram prvo vidjet jel valja. To je problem. Možemo ići dvoje dolje, ja vozim novog lavića, cura starog.

Možda bi kupio nešto rabljeno do 10k eura. Što se preporuča u tom rangu? Radije bi ispod, nebi nikako iznad toga.

Otprilike imam ukus kao Cerin (buz sorry), ne zanima me brza vožnja i više cijenim udobnost. Ne treba mi ništa veliko, eventualno toliko veliko da ako se dogodi dijete da mogu njega i djecje stvari furat godinu dana dok ne kupim veći auto.

Hyundai i20/i30, ovisno naravno o starosti i kilometraži. Superpouzdani su i ugodni.

Iz Europe možda Megane ako uleti dobar.

weky iz iskustva pišeš? Meni su baš atraktivni ovi što viđam po cesti, i oni i Kia. Treba me samo pogurat u tom smjeru netko s pozitivnim iskustvom.

Od svih autiju, s Hyundaiem smo imali najmanje problema. i30 je meni bio gušt za voziti.

weky Skužio sam da su i20/i30 postali ful popularni.
          Jako puno ih viđam na cesti.
          Sigurno nije bez razloga.

No ujedno im je i skočila cijena zadnjih godina. Popularnost radi svoje.

Fenix Možda bi kupio nešto rabljeno do 10k eura.

Tu cifru (malo manje) sam prije 5 godina dao za svoju Astru J (1.7, CDTI).
          Da mi se vratit nazad, uzeo bih ju opet.
          I sljedeći auto bi uzeo njenog novog nasljednika il Insigniu.

Fenix Otprilike imam neukus kao Cerin (buz sorry)

Ma sve oke, ja stvarno poštujem svako mišljenje, samo sam ti lapsus ispravio.

10K i da nije staro groblje i možeš dobit tako neki mali gradski sa 5 vrata da ti bude što praktičniji, kao što je i20 npr. Sve je to tu negdje.
          Neki malo noviji Megane ili i30 što su definitivno dobre preporuke su ipak sjevernije od tog iznosa. Koliko staro ti je prestaro?

Fenix iz iskustva pišeš?

Svi koji ih imaju su oduševljeni i kažu da nisu dali kune za nepredvidive servise, samo redovno održavanje i točenje.

buz Koliko staro ti je prestaro?

Gledam ne kupit nešto starije od 2015. i20 i i30 su svakako dosta dobri prijedlozi. Clijiće nikako ne?

Ja obožavam Clio, ali ne znam koliko ti bude malen ako dobiješ dijete. Radije gledaj Captur onda.

Fenix ja imao i40, 2 godine 138 000km od kvarova puklo kvačilo, zaglavila se neka klapna u turbini, otkazale el komande za sjedalo sve rješeno pod garancijom, još doma imamo Getz 1,4 2006 god nezna nitko koliko km ništa se na njemu nije pokvarilo mislim da neces puno fulati sa Hyundaiem.

A opet je to stvar lutrije. Ako si pegula, pokvariti će ti se i Japanac. Ili ćeš vozit Peugeota 10 godina ko ja bez problema, unatoč svim hejterima.

Ako gledaš za 10somova imaš samo jednu dilemu. Mali gradski auto klase Clio/207/i20 star do 6 godina. Ili kompakt klasa tipa i30/Focus/308/Megane star 8-10 godina.

I nemoj dizelaša nikako. Ovi svi noviji benzinci malo troše, a puno su jeftiniji za održavanje. Znači, ovi koji ti preporučuju diesel, obriši ih s foruma.

Danas osjetim miris izgorjelog dizela u autu, i upali mi se lampica za regeneraciju DPF-a.
            Otkako sam ga kupio, nisam sa njim 2000 km prešao, i sve gradska vožnja, pa se nakupilo svakakve čađi.
            A na otvoreno maksuz da idem da ga čistim, ne pada mi na pamet. Dokle god je litar dizela kao chup zlata.

Uglavnom da skratim, idem sutra da ga vadim, softverski ugasim i budem miran dok Bosna ne uđe u EU, taman za nekih 30ak godina. 🤣

Ja valjda živim ispod kamena pa nisam vidio novu Fabiu dosad. Baš je miljama po dizajnu od onoga prije. Konačno su guzicu sredili da izgleda moderno.