Kad smo kod Mazdi, imam jedno pitanje. Jednom sam pročitao ili na nekom forumu, ili neki članak, da se radi o autima koje ne bi trebalo kupovati ukoliko živite na obali jer da su lim i lak na autu izrazito osjetljivi na morsku sol, puno više od ostalih marki i modela, pa da svako malo treba ići limarima i lakirerima. Ima li ikakve istine tu?
Automobili
- Uređivano
blade Prije su bile gore po tom pitanju, sad su bolje, ali i dalje loše. Uzmi u obzir da ti je na svim novim autima tako, jer sada boje zbog ekologije moraju biti na bazi vode. Jako su mekane i kamenčići ih razjebu i to odmah. Moj auto je možda loš primjer jer je nizak i sportski, ali imam cca 8000 km na njemu, ne vozim skoro ništa zimi kad ima kamenčića i svejedno na 5-6 mjesta je zguljen do dolje do samog metala, apsolutno skroz. Zato je sad popularna PPF folija, no to je dosta skupa početna investicija kad kupiš auto. Sad mi je žao što nisam uzeo. Ali što se tiče same karoserije i to, nema više straha kao nekad i neće ti Mazda sigurno zahrđati. Ova koju sam prodao iz 2011. nakon 10 godina nije imala nikakvu značajniju hrđu, osim one standardne površinske na podvozju koju ima apsolutno svaki auto, a kod nas se mjesecima u ZG obilato soli ceste i sve. Sad se u proizvodnji cijela karoserija prije lakiranja utopi u otopinu koja sprečava takvu HC koroziju, nemaš straha po tom pitanju.
Ne znam vidi li se na slici, tri točkice su, to je vjerojatno jedan kamenčić bio, auto u ovom trenutku star ni tri mjeseca.
Yep, i ja imam jedno desetak takvih tockica od kamencica vec, jednostavno neizbjezno ali ne primjeti ovak, sad bas ak oces nac naci ces.
Jos ova Mazdina crvena boja se nanosi 12 puta kruh te jebo.
DarkPunisher al je definitivno najljepša crvena boja koja postoji. Baš je posebna, naročito na suncu.
Jel se zove Japanska Mica Crvena, tak nešto?
Blue je mica ako se ne varam, al crvena je jebačka boja
- Uređivano
Tzereen Slazem se apsolutno, inace ne preferiram crvenu na autima al ova je stvarno čudo, presexy izgleda
Machine grey joj isto predivno stoji.
Tako su počeli kopirati tu boju, od Ferrari Rome pa nadalje, jer je stvarno posebno nešto.
Ima jedna boja koja je meni vrh, kod Nissana, al ne znam jel legalna u HR, Midnight Purple III. Perverzija.
yakuza_stinger daj sliku da vidimo.
Postoje ilegalne boje automobila u RH? Imaš kakav link na taj pravilnik ili nešto?
Znam ja o kojoj priča, top je boja. Izgleda kao da je u više nijansi, ima malo i plave i svega unutra. Ne vidim zašto bi bila ilegalna.
Tzereen teško je dočarat slikama jer se "prelijeva" ali evo link
https://carpic.home.blog/2019/12/26/ultra-rare-midnight-purple-gtr-r34/
blade ne znam, pošto nije baš klasična jedna boja, možda bi zajebavali murjaci kad te zaustave
yakuza_stinger U prometnoj ti pod "Boja vozila" upišu "DA".
U svakom slučaju, bilo koja boja je bolja od bijele i sive. Nema mi gore od toga.
Perla bijela još ajde de, ali obična bijela...Iss... Anyhow, drago mi je da sada ima svakakvih boja. I ove dvotonske su mi fora. Krov crni, tijelo crveno. Mljac.