blade Prije su bile gore po tom pitanju, sad su bolje, ali i dalje loše. Uzmi u obzir da ti je na svim novim autima tako, jer sada boje zbog ekologije moraju biti na bazi vode. Jako su mekane i kamenčići ih razjebu i to odmah. Moj auto je možda loš primjer jer je nizak i sportski, ali imam cca 8000 km na njemu, ne vozim skoro ništa zimi kad ima kamenčića i svejedno na 5-6 mjesta je zguljen do dolje do samog metala, apsolutno skroz. Zato je sad popularna PPF folija, no to je dosta skupa početna investicija kad kupiš auto. Sad mi je žao što nisam uzeo. Ali što se tiče same karoserije i to, nema više straha kao nekad i neće ti Mazda sigurno zahrđati. Ova koju sam prodao iz 2011. nakon 10 godina nije imala nikakvu značajniju hrđu, osim one standardne površinske na podvozju koju ima apsolutno svaki auto, a kod nas se mjesecima u ZG obilato soli ceste i sve. Sad se u proizvodnji cijela karoserija prije lakiranja utopi u otopinu koja sprečava takvu HC koroziju, nemaš straha po tom pitanju.
Ne znam vidi li se na slici, tri točkice su, to je vjerojatno jedan kamenčić bio, auto u ovom trenutku star ni tri mjeseca.