elder8472 Nisam samo gledao, imam ju naručenu još uvijek. 😀 Ovo moje preordanje stvari će me ubit...
Uzeo sam 1.5 TSI SportLine. Običnu, ne karavan. Skupo je sad jer su cijene porasle, inače bi rekao da je cijena bila poštena za ono što dobiješ, sad više nije toliko. A još je i karavan skuplji od obične. Octavia je po praktičnosti ipak klasa za sebe. Sve ono što bi bilo približno praktično kao Škoda bi me koštalo barem 7000€ više, a i ovaj budžet mi je već malo rastegnut.
Skinuo sam cjenik u 9. mjesecu i sad u 2. mjesecu. U tih 5 mjeseci najjeftiniji i najskuplji modeli Octavie poskupili su gotovo 10.000 kuna, a ovi srednji najprodavaniji oko 7.500 kuna.
Samo jebiga, pratim jedan europski Škoda forum, po svemu što čitam auto neću vidjeti barem do jeseni, a to mi nije opcija u ovom trenutku tako da ću otkazat auto. Samo čekam sad par dana da mi ovi iz Mazde potvrde da je sve u redu, da ne ostanem bez oba auta. I ti ako ga sad i naručiš, ne gine ti godina dana čekanja. Tako da ako ti je žurba, traži drugdje. Oni su totalno pogubljeni, ljudi koji su naručili i par mjeseci prije mene još čekaju. Neki koji su naručili kad i ja ili poslije su aute već dobili. Baš mi se na tom forumu jutros javio lik iz Osijeka, vidio je moju objavu tamo, on je naručio dva mjeseca prije mene i rekli su mu da će dobit auto mjesec dana iza mene. Stvarno nema logike, uzeli smo isti motor i ručni mjenjač, samo drugu opremu. Sve je to jako neizvjesno, a ja nisam baš strpljiv, pogotovo ako nemam točnu informaciju.