weky a jebiga. Kod nas nije. Ekipi je to pojam auta. Bez obzira na godine, kilometre i motore.

Rijetko tko će rađe vozit mali Peugeot 207 ko ja i slušat tu izdrkavanja ekipe po gej pežoima i lijepo se vozit 10 godina u njemu bez ijednog jedinog problema. I u svim tim godinama valjda nisam dao na auto više nego daš za jedan BMW-ov redovni servis.

weky Mene osobno će zbog nekih okolnosti to izaći oko €8000 moje nadoplate, što je s obzirom na stanje trenutnog auta jako dobra ponuda. Nigdje ne piše da će mi to biti auto do kraja života, budem ja to vjerojatno mijenjao u budućnosti ako bude išlo sve kako treba ići.

buz moj sogor je dugo gledao da si kupi neki autic do desetak tisuca eura ali ponuda je sve gora, doslovno se trazi po 12000€ za 5g star auto sa 80000km. Na kraju je otisao u KIA-u i uzeo Rio s 1,2 motorom i champion opremom za 125.000kn. Garancija je 7 godina. Trebao bi ga kroz 30 dana dobiti. Vec sam ovdje pisao u Hrvatskoj se vise isplati novi kupit nego auto koji je par godina star jer su u HR u usporedbi s Njemackom novi automobili jeftiniji a polovni skuplji pa je novi auto za nekoga tko i ovako i onako daje 12-13K eura za vozilo puno bolji izbor.

Garrus_V Pa to me i navelo na Daciu, što sam više gledao oglasnik to mi je bila veća muka pa sam se sjetio Dacie kao najjeftinijeg novog auta, a nova generacija izgleda stvarno korektno i izvana i iznutra.

Dobiješ najosnovnije što ti treba za vozit od točke A do točke B, a to je meni jedino potrebno od tog auta.

Dao sam za Peugeot 18000 prije dvije godine, sad bi za isti takav trebao dati barem 30000, a to ne dolazi više u obzir. Ako hoću nešto iole bolje tu je 50000 kn već, a nisam baš ni s tim dobio neko dugogodišnje rješenje.

I onda bi ispalo da sam za dva auta plus te sitne popravke kojih će biti dao 10.000€, a novi iz salona je 13.500€. Matematika je jasna.

Zero

Evo ja vozim isti model presao i vise nego taj tvoj i prezadovoljan sam. Samo male servise radio nikad nista drugo. Polovan auto je lutrija ali isto tako se vidi auto koje je odrzavano nema tu puno filozofije.

Zero

Također isti model, 2015. godište, samo dosta manje kilometara i meni je super. Doduše, u zadnjih godinu dana se ne vozim toliko puno kao u prvih cca 6 mjeseci ali osim ovih klasičnih redovnih stvari jedino što sam još morao mijenjati su neki dijelovi kočnica ali opet, to sve ovisi o prethodnom vlasniku kako se odnosio prema autu.

Ajd super, drago mi čuti da ima pozitivnih iskustava. Ono što sam vidio na netu je da se radi o dosta pouzdanom autu (moj je isto iz 2015.), lanac je mijenjan na oko 150 000, što znači da bi valjda trebao biti miran i sa većim servisima neko vrijeme. Ali više od svega zapravo sam želio preći na veći i jači auto. Neko vrijeme sam na poslu vozio Citroen Elysee i iako je problematičniji za parking, užitak vožnje je dosta bolji od hatchbacka.

Crknule 2 dizne. Jedna totalno, druga isto skoro skroz, zato je radio tako nemirno. Predložili su da promijene sve 4 pošto su dvije crknule u istom trenutku, da se ne dogodi isto s drugima. Šteta oko 2300 kn.

Nije malo, ali je moglo biti puno gore.

Matador Da, istina, očekivao sam gore. Muči me samo jedna stvar. Iako ja nisam mehaničar, ne znam kakve ovaj kvar veze ima s tim što mi je ulje smrdilo po gorivu. Bojim se kad ovo skrpaju da ne bude iznenađenja još. 😂

To je zato kaj si imao dizne. Trebao si imati dizda. Sad kad si na kraju uštedio 8000kn, kupi si OLED.

buz Nisam ni ja mehaničar, ali budući da dva cilindra nisu normalno radila, postoji velika vjrojatnost da nije došlo do potpunog sagorijevanja goriva i da se taj ostatak goriva miješao s uljem.

Mislim da je preporučljivo i ulje zamijeniti u ovakvom slučaju.

Opel Astra J 1.7 cdti 256000km danas i dalje ide bez ijednog kvara. Da bi jos toliko 🤞

Matador I mislio sam im reći kad već to rade nek zamijene ulje iz predostrožnosti, to mi je palo na pamet kad smo završili razgovor.

chono

Moja je jučer napunila 278 000 km.

Kvar na ručnoj te ono jedno sranje s dpf-om u ovih 7 godina.

Ostalo sve super i meni je taj auto prokleto drag i pouzdan. Da se vratim natrag, uzeo bih ju opet ❤️

Možda bih se malo dvoumil između nje i frendovog Audia 😁

Tuhy motor je cudo u tom autu. Fakin Japanci znaju napravit makinu koja ide. Ja jos nosim dpf, nisam ga skidao i mapirao nanovo.

Fenix Šuti, već imam filing da ću i s ovim imati zajebancija ako se prije toga ne spičkam negdje.

Uskoro će trebat servisirat ženin BMW - znam da će kad tad trebat lanac, kuplung, start stop akumulator promjenit i još pokoju sitnicu.. Ajmo reć da to ugrubo košta ko cijeli moj stari Focus.. and then some.