member sašine kuhinje i slično zaboravite

Ne bi to pisao kad bi probao pizzu koju napravim po njegovim uputama.

member Pizze ti top izgledaju, kako bi tek bilo da imaš takvu peć kakvu imam. Ona se zgrije na cca 500 stupnjeva, odozdo ju peče kamen, a odozgo vatreni plamičci, pizza je za 2 minute gotova, nevjerojatno nešto.

No to mi je u jednu ruku i prokletstvo, jer kako si rekao, treba vježbati i probavati, a onda mi je s tim masu posla jer je trebam peć izvaditi van iz garaže, donijeti stol na kojem ću to raditi, zakuriti ju, složit drva. Jednostavno je nepraktično češće vježbati.

Evo u nedjelju sam u podne to tijesto "završio" (u subotu poslije ručka sam napravio taj starter, ali ajde to je 5 minuta posla nakon čega ide u frižider na 15 sati) i nakon što sam stavio ostatak brašna i vode trebalo je odstajati još 2 sata na sobnoj temperaturi pa sam iskoristio vrijeme da počistim za sobom, pripremim peć, drva i sastojke.

Onda sam skužio da tijesto nije dobro pa sam ga dorađivao, a peć je već bila zagrijana i skurio sam masu drva. Ugl, da skratim, sve sam pospremio u 19 sati. Prisjela mi je i pizza i sve, od 12-19h sam radio 3 pizze, a jedno je od jednostavnijih jela. 😆 I zato mi je muka da to vježbam. Toliko me izmori da mi nije do te pizze tri mjeseca, a onda će već bit jesen pa je prehladno i tako idemo u krug.

    member Sve štima…navodno je i dupla fermentacija točka na I…odnosno 48 sati.

    Ali ovdje ima jedan problem.

    Kad se meni jede pica to mora biti danas i to brzo…kakvih 20 sati čekanja….nit imam vremena na bacanje…niti mogu znat kakva ce bit situacija drugi dan…

      Tzereen E majkemi, ako danas ne naručim pizzicu.

      Pomogućnosti iz Dukse. 💩

      doctorfreak To je i meni malo problem, za tako jednostavno jelo moram računati u naprijed i preračunavati kad moram raditi tijesto, onda još na taj dan moram 3 sata prije podijeliti na bule i staviti da fermentira. Imam osjećaj da sam rob i pizzi, a ne više samo pici.

      buz

      Da gledao sam i te peći ali to je već ulog od 2-4k, a kamen je bio 69 kn u Eurospina Ha-Ha-Ha.

      Za vježbu bi ti preporučio da se zajebaješ s tim doma dok ne uhvatiš ruku s tijestom. Kad budeš zadovoljan onda kreneš na Ooni. Svakako ga nebi smio mijesiti i prerađivati puno nakon te fermentacije. Tad formiraš balotice, ostaviš 3 sata da odstoji i onda rastegneš tijesto (bez previše pipkanja).

      A nije problem to radit nego planirat. Ako ti šune u momentu jbg, onda ide dostava ili Sašina masnjača. 😅

      Naručio pizzu iz Catering Stripes u Maksimirskoj. Inače uzimam Vesuvio, al danas reko, daj da probam Diavolo.

      Užas. Toliko sira da mi se povraća nakon 2 slajsa. Jebote. Baš zasitna masna pizza.

        Zašto si to uopće radiš? Pa nema pet dobrih pizzerija u cijelom Zagrebu.

        Ostale se mogu opisati kao masni tanjuri od tijesta. Jebeno odvratno.

          weky da, ovo je baš masno ko qratz. Ali kažem, inače je njihova Vesuvio baš dobra. Onak, za pizzu od 40kn vrhunski.

          Domino's je za ovo premija. Isto je bucmasta, ali baš ukusna. Fakat mi idu na živce s tom dostavom od samo 2km. Daj krepaj. U današnje vrijeme.

          A ne znam kakva je Vesuvio. Vidim da ova kutija ima dovoljno ulja za ispeći ćevape.

          Tzereen Naručio pizzu iz Catering Stripes u Maksimirskoj.

          Uh, vratio si me u ono vrijeme kad sam radio u tom dijelu grada. Dnevni meniji su im super znali bit, variva vrhunska. Pizza mi je imala nekakav čudan miris, kao po nekim trulim paprikama (iako ih nema na pici)

          I najmasnija pizza je fina pizza šta god ljudi govorili.

          Jedna iz pizzerije (kećap u tragovima ja volim puno i to ljutog, šunka, gljive i sir) a uz to mi najviše odgovara neko gazirano piće na prvom mjestu kokta, šveps, kokakola.

          Jebote radim već sad bolje pizze od vaših pizzeria. Lp.

            buz Jebote radim već sad bolje pizze od vaših pizzeria. Lp.

            Ovo:

              Brijac Na slici vidim samo calzone. Lp.