FFA: Food For All
member Pizze ti top izgledaju, kako bi tek bilo da imaš takvu peć kakvu imam. Ona se zgrije na cca 500 stupnjeva, odozdo ju peče kamen, a odozgo vatreni plamičci, pizza je za 2 minute gotova, nevjerojatno nešto.
No to mi je u jednu ruku i prokletstvo, jer kako si rekao, treba vježbati i probavati, a onda mi je s tim masu posla jer je trebam peć izvaditi van iz garaže, donijeti stol na kojem ću to raditi, zakuriti ju, složit drva. Jednostavno je nepraktično češće vježbati.
Evo u nedjelju sam u podne to tijesto "završio" (u subotu poslije ručka sam napravio taj starter, ali ajde to je 5 minuta posla nakon čega ide u frižider na 15 sati) i nakon što sam stavio ostatak brašna i vode trebalo je odstajati još 2 sata na sobnoj temperaturi pa sam iskoristio vrijeme da počistim za sobom, pripremim peć, drva i sastojke.
Onda sam skužio da tijesto nije dobro pa sam ga dorađivao, a peć je već bila zagrijana i skurio sam masu drva. Ugl, da skratim, sve sam pospremio u 19 sati. Prisjela mi je i pizza i sve, od 12-19h sam radio 3 pizze, a jedno je od jednostavnijih jela. I zato mi je muka da to vježbam. Toliko me izmori da mi nije do te pizze tri mjeseca, a onda će već bit jesen pa je prehladno i tako idemo u krug.
member Sve štima…navodno je i dupla fermentacija točka na I…odnosno 48 sati.
Ali ovdje ima jedan problem.
Kad se meni jede pica to mora biti danas i to brzo…kakvih 20 sati čekanja….nit imam vremena na bacanje…niti mogu znat kakva ce bit situacija drugi dan…
doctorfreak To je i meni malo problem, za tako jednostavno jelo moram računati u naprijed i preračunavati kad moram raditi tijesto, onda još na taj dan moram 3 sata prije podijeliti na bule i staviti da fermentira. Imam osjećaj da sam rob i pizzi, a ne više samo pici.
Da gledao sam i te peći ali to je već ulog od 2-4k, a kamen je bio 69 kn u Eurospina .
Za vježbu bi ti preporučio da se zajebaješ s tim doma dok ne uhvatiš ruku s tijestom. Kad budeš zadovoljan onda kreneš na Ooni. Svakako ga nebi smio mijesiti i prerađivati puno nakon te fermentacije. Tad formiraš balotice, ostaviš 3 sata da odstoji i onda rastegneš tijesto (bez previše pipkanja).
A nije problem to radit nego planirat. Ako ti šune u momentu jbg, onda ide dostava ili Sašina masnjača.
Naručio pizzu iz Catering Stripes u Maksimirskoj. Inače uzimam Vesuvio, al danas reko, daj da probam Diavolo.
Užas. Toliko sira da mi se povraća nakon 2 slajsa. Jebote. Baš zasitna masna pizza.
Slikaj picu
Zašto si to uopće radiš? Pa nema pet dobrih pizzerija u cijelom Zagrebu.
Ostale se mogu opisati kao masni tanjuri od tijesta. Jebeno odvratno.
A ne znam kakva je Vesuvio. Vidim da ova kutija ima dovoljno ulja za ispeći ćevape.
I najmasnija pizza je fina pizza šta god ljudi govorili.
Jebote radim već sad bolje pizze od vaših pizzeria. Lp.