TexasFlood

A moguce, kad je skroz svitlije meso to je frisko skroz, mada i tu dosta ovisi i o hrani i svemu kakva je boja.
Recimo oni odlezani vani budu crni ko ugalj a unutra skroz svitlo meso.

Tzereen Sudeći po ovim ogromnim daskama, R&B na Trešnjevci. Preporuka.

Sad vidim gdje su mi završile fosne sa skele...

Miro Svaka cast, izgleda brutalno.,jos nisi podbacio.
Vidim da dosta cesto jedes ramsteke, Steakove, T bone... pa me zanima koliko mjesecno izdvajas na hranu ak pratis uopce tak nest.
Brijac ovo isto izgleda jako dobro, to je neki menu za 2 ljudi ili?

danko-b Brijac ovo isto izgleda jako dobro, to je neki menu za 2 ljudi ili?

Da da, za dvoje.

Brijac
      Ja bio u nekom gusarskom restoranu Karaka.
      Jelo je bilo obilno i fino al restoran je bio dosta prljav.

danko-b
      Ispada da trosim po tisuce kuna misecno ali nije tako.
      Ajmo reci da san na nuli da neman nista mesa doma i oden u mesnicu kupiti cu barem 300kn svinjetine (vrat, lungic, kare) kuputi cu oko kilu mljevenog i uzeti cu ajmo reci 300kn ramsteka znaci ajmo reci potrosija san 700kn. Kokose mi donese mama jer ima svoju di nabavlja i bude za nju jako jeftino noto 20kn kila a odlicne kokose.
      E sad sve ovisi koje smjene radim, ovisi jeli nesto starci spremaju pa nas zovnu pa ovisi kako san marenda na poslu sve se zbraja sto ce biti za rucak, zna proci i po 20 dana da ramstek ne spremin a kupio sam 300kn znaci od toga se dogdi da spremin jedan put i sljedeci misec to ne kupujem. Znaci nadopunim sto mi fali u ledu.
      Sad da ovo nije uletilo u metroa ovaj misec recimo nebi potrosio nista na meso jer svega imam doma.

A kad bi se to recimo rasporedilo na misec jer nekad potrosis vise nekad manje a nekad nista to izace parsto kuna misecno

Nekad nemamo volje za zajebanciju sa ruckom pa pojedemo hrenovke, ili napravim neki sendvic kazem ti kombiniramo

Aj da vam podilin svoj najdrazi sendvic od ostatka ramsteka

1 / 9
      Stavite tecu na plin da puste vatra sokove sa dna i onda sve narezati na male komade Zaleđenu lepinju grijem 1:45min u mikrovalnoj Onda ide sloj senfa pa na to meso Pa halapenjos papricice pa sir Pa nazad u mikrovalnu da se sir rastopi i onda na to majoneza Hainze jer je najbolja

I to je to moj najdrazi sendvic

Miro kaj je ono zeleno, krastavci ili papričice, feferoni?

Miro To u liziku da bude philly cheesesteak, mislim da bi bilo jos bolje od lepinje. Ali da, vrh izgleda i ovak

5 dana kasnije

Evo nakon ono zaleđenog ramsteka iz metroa dosao je na red domaci ramstek malo odlezan 90kn kila bilo je u njemu 1.95kg I onaj iz metroa je duplo slađi i meksi, bas ima onaj pojacani okus junetine.

1 / 7

Nakon dugo vremena uhvatila me volja za kuhanjem pa da unesem malo ravnoteže među ovu silnu mesinu.

Rižoto od tikvice i mrkve.
          Je li fino? Je.
          Bih li ga mijenjao za komadić ramsteka iz posta prije? Bez razmišljanja.

Kalup za serviranje sam koristio samo zbog vas, inače bi zidarskim potezom završilo u tanjuru. 😃

Čim vidim ramsteke (i sve ostale steakove) cure mi sline. Pogotovo ako je ovako medium rare pečen koliko je suditi po slikama.

TexasFlood
          Ma ovo sam imao doma onion ringse pa je to islo a napravija san u umak od zelenog papra jos

7 dana kasnije

Evo trošin zalihe ramsteka ovaj san non stop spremao i bio top ali kad probas bolje natrag je tesko i ovaj je sad teski prosjek.

1 / 4

I dalje stojim pri onome ako je meso top na njega ide samo sol i papar nikakve marinade i umaci.
          Bilo je dobro ovo sa senfom ali klasiku nemoze nista nadmasiti

Miro to za meso se slažem. Šogorica mi je iz Kolumbije i kaže kako je njoj nevjerojatno koliko se kod nas prikriva okus mesa, a sve radi loše kvalitete mesa. Kod njih je govedina takva da jedva da stave nešto soli jer je okus puno bolji, uopće ne koriste marinade. A što se tiče kvalitete mesa, jedna od najvećih delicija im je kapibara iliti vodenprase.

Stari mi je uvijek oduševljeno pričao o tom njihovom mesu kako je neusporedivo s našim. I restoranima chuaraskariama po kojima se visilo u južnoameričkim lukama, a cijene prejeftine. Njihove krave još uvijek pasu travu po pašnjacima, vjerojatno nisu ni napunjene antibioticima ko naše.

Nisak uopće znao da uvoze zaleđeno kod nas, baš ću isprobat.