Brijac

Lisnato tijesto imas zaleđenog a imas friskog kupiti u ducanima ali ne svima, ja san uzeo u plodinama, šunka i sir. Ja šunku uvik uziman pikovu u ovitku je najskuplja ali mi je i najbolja i gaudu koju oces.
Na sredinu lisnatog stavis sunku pa sir pa sunku pa sir slazes samo jedno na drugo po duzini, lisnato sa svake strane rizes na trake koje onda preklopis na kraju. Onda sve to namazes sa jajem i ubacis u špaker ja san stavika na nekij 170c i pekao oko 15 min.

Tako jednostavno a tako dobro

Svinjska lopatica bez kosti, marinirana par dana u-
voda, sol, jabučni ocat, smeđi šećer, lovorov list, ružmarin

Dry rub napravljen od- sol, papar, slatka paprika, češnjak u granulama

Nakon sedam sati u smokeru ostavljena preko noći tako zamotana. Danas ujutro:

Vakumirana i za večeru se trga i slaže u hambi peciva uz neki umak od senfa i salatu od kupusa i mrkve.

Večera za staru godinu:

Hahah, slično 😄

Tzereen žena ih radi savršeno, s komadićima špeka unutra. Šuga ni ne treba

Fenix Pašticada. Zajebo sam špikovanje pod krivim kutom 😄

Prodao bi bubreg za dva tanjura ovoga..... jami.... obožavam ovo jelo

Nije lepa prezentacija kao kod Mireka ali je ukusno a uživo izgleda bolje i veće. Ima taj komad mesa nešto više od 3 kg. Ovu temu definitivno na današnji dan nebi trebali posječivati oni kojima je svinjetina zabranjena kao hrana.
Stavljam sliku u spoiler radi vjerskih razloga, hehe!

Evo san dici sprema marendu pa san slika korak po korak tako da viditie koliko je jednostavno

1 / 8

I tako nasao sam novu mesnicu u gradu jos je sef susjed, lik se nedavno doselio kraj mene.

Mali mix sve je bilo perverzija samo nazalost nisan slika kad san speka, čevapi su top.

Ali sutra krece šou sutra sve slikivan steakkkkkkk

1 / 3

Jedan je 1.9kg drugi 1.5kg odležani ramsteci jedan ide u led drugi sutra na gradele jedva cekan

Miro, kako možeš jest, a nisi TV riješio?

Flipper
    A mene ti to ne dira previse, kako bude biti ce.
    Ja san znao da ove godine stizu vece nadogranje za televizije zato nisan ni zurio uzeti c1.

A sad cemo viditi sto ce biti sa sonyem oko ove sto je crkla

Po prvi puta u životu probao raditi sushi, tj. sashimi.

S rižom išlo sve ok, s tunom i račićima isto, kao i avokadom, krastavcem, umakom. No onda sam otvorio alge iz Spara i vidio da su totalno razbijane zbog čega nisam mogao zamotati to kako spada. Na kraju sam dobio ovo. Ispalo je izuzetno ukusno, ali konzistencija nekih je otišla u k, raspala se alga i riža. Ovo je slika druge ture koja je ispala najbolje. Radili samo ja i cura zbog čega smo i jeli direktno s daske, tako da nema finih slika s tanjura. Sve u svemu, bez problema bi pozvao ljude i poslužio im sushi nakon ovog prvog pokušaja.

EDIT:
    Slikala ipak ona jednu ljepšu