Koji recept imaš? Jednom sam ih radio i to je bila muka Isusova. Tražilo je da se nekoliko puta uzastopce mijesi, diže, pa čeka i to je trajalo sve skupa pola dana valjda.

    Fenix
    Na sa nesto na youtubeu davno imao zapisano pa danas proba.
    Znaci ovako ide bez kvasa tako da za pola sata jedes.

    Jogurt 220g
    Voda 200g
    8g soli
    Ovo sve dobro izmisasti pa dodati

    Kesica praska za pacivo
    480g brasna
    I onda opet sve dobro izmisati pa dodati malo ulja i to sve podiliti na 10 djelova onda sa valjkom izvaljas i bacis u tavu na srednju vatru.

    E sad meni je dosta mokar bija miks pa mislin da cu dodati jos brasna za sljedeci put.

    I nije se nabubilo kad se peklo a to pretpostavljan da je radi mokrog brasna

    Ful jednostavno brzo i jako jako ukusno

    I tako danas nisan kuvar trebao ici kod frenda za docek tamo dosla korona a ja nisan ima back up i ceka me nova godina di nista ne spreman.

    Sutra spreman odojka na raznju pa ajde ali to je sutra.

    Za rucak je plan bio sitnica a sad eto sitnica ispala sve🤣

    Uglavnom evo nesto sto spremite lako i za 30min jedete

    1 / 2

      Brijac

      Lisnato tijesto imas zaleđenog a imas friskog kupiti u ducanima ali ne svima, ja san uzeo u plodinama, šunka i sir. Ja šunku uvik uziman pikovu u ovitku je najskuplja ali mi je i najbolja i gaudu koju oces.
      Na sredinu lisnatog stavis sunku pa sir pa sunku pa sir slazes samo jedno na drugo po duzini, lisnato sa svake strane rizes na trake koje onda preklopis na kraju. Onda sve to namazes sa jajem i ubacis u špaker ja san stavika na nekij 170c i pekao oko 15 min.

      Tako jednostavno a tako dobro

      Svinjska lopatica bez kosti, marinirana par dana u-
      voda, sol, jabučni ocat, smeđi šećer, lovorov list, ružmarin



      Dry rub napravljen od- sol, papar, slatka paprika, češnjak u granulama



      Nakon sedam sati u smokeru ostavljena preko noći tako zamotana. Danas ujutro:

      Vakumirana i za večeru se trga i slaže u hambi peciva uz neki umak od senfa i salatu od kupusa i mrkve.

      Večera za staru godinu:

      Hahah, slično 😄

      Tzereen žena ih radi savršeno, s komadićima špeka unutra. Šuga ni ne treba

      Fenix Pašticada. Zajebo sam špikovanje pod krivim kutom 😄

      Prodao bi bubreg za dva tanjura ovoga..... jami.... obožavam ovo jelo

      Nije lepa prezentacija kao kod Mireka ali je ukusno a uživo izgleda bolje i veće. Ima taj komad mesa nešto više od 3 kg. Ovu temu definitivno na današnji dan nebi trebali posječivati oni kojima je svinjetina zabranjena kao hrana.
      Stavljam sliku u spoiler radi vjerskih razloga, hehe!

      Evo san dici sprema marendu pa san slika korak po korak tako da viditie koliko je jednostavno

      1 / 8

      I tako nasao sam novu mesnicu u gradu jos je sef susjed, lik se nedavno doselio kraj mene.

      Mali mix sve je bilo perverzija samo nazalost nisan slika kad san speka, čevapi su top.

      Ali sutra krece šou sutra sve slikivan steakkkkkkk

      1 / 3

      Jedan je 1.9kg drugi 1.5kg odležani ramsteci jedan ide u led drugi sutra na gradele jedva cekan