Koliko si meso pekao u vakumu prije gradela? Je li zato mozda drugaciji okus?
Inace, sto si jos radio na taj nacin? I isplati li se po tebi u trosak tog aparata?
Kad staviš meso i namistiš temperaturu može stati tako reći koliko očeš, nemaš brige da je stalo dugo.
Imaš aplikaciju za mobitel pa imaš svakakvih recepata i tamo možeš viditi koliko dugo treba držati meso, koliko sam vidio ako kupiš neki tvrđi komad možeš ga držati i po 60h da kasnije bude mekano a kako je uvik na istoj temperaturi nemaš brigu da je previše i da če biti suho.
A meso nije drugačije radi toga nego jednostavno loša kvalteta mesa još vjerovatno plesnute kakve kemikalije da produžu rok trajanja.
Odma kad san ga kupio i izvadio iz njegovog vakuma san vidija da nije to to zna san da če biti čisti prosjek.
Ovo mi je bilo prvo spremanje, drugi tjedan ide moj normalni ramstek pa čemo viditi kako če ispasti.
A sad jeli ti se isplati to procijeni sam, mogučnosti su ogromne, junetina, teletina pa svinjetina...jedino koliko san vidio perad baš nije za sous vide.
Zamisli uzmeš pršut od svinje pobacaš svakakve začinje staviš ga nekih 60 sati na 68c i kasnije ga ili završiš u špakeru ili na vatri i imaš meso koje se raspada a nije suho...
Pa steak recimo uzmeš koji hočeš i debel koliko god jer znaš da ga nečeš pripeći, u kupku 2sata (ja san ovaj sdržao 3 jer mi je ručak kasnio) staviš 54c što je medium rare kasnije ga završiš kako ti odgovara, tava, gradele, špaker, brener...
A nemaš nikakve brige nemoraš nadgledati ni ništa staviš i zaboraviš, zamisli beef roast (ramstek od par kila) njega spremaš u špakeru i uvik može ili ostati sirov ili se pripeći, kad je i dobar bude dobar u sredini a ovo sve drugo je dosta pečeno, a tu ga staviš na temperatutu koja ti paše kasnije mu napraviš koricu i imaš savršenstvo koje če zadiviti sve.