Brijac radimo curry s piletinom ako ti to odgovara

banx Ne znaš za najvećeg kulinarskog maga Bjelovarsko-bilogorske županije, najuspješnijeg kuhara prve generacije ugostiteljske škole u Bjelovaru?!

To onaj kaj je imao napadaje na ekranu?

Radio je šou i zato sam s guštom gledao tu večeru za 5 tjedan dana. Nije interesantno kad su svi pristojni i uštogljeni i samo kuhaju kao na nekom kraljevskom dvoru. Božek je podizal atmosferu i nije mi uopće išel na živce, možda da sam bio tam kao sukandidat i reagiral kao ostatak škvadre ali bilo je tam dvoličnjaka. Božek je bio iskren od početka do kraja.

Idemo Sretan Božić ekipa

1 / 7

Ja mislio opet janjetina ovak na blic pogled prva slika onda skužim da su dva pureka.

A godisnji svi doma pa san morao zeni i dici speci malo lepinja

1 / 3

Koji recept imaš? Jednom sam ih radio i to je bila muka Isusova. Tražilo je da se nekoliko puta uzastopce mijesi, diže, pa čeka i to je trajalo sve skupa pola dana valjda.

    Fenix
    Na sa nesto na youtubeu davno imao zapisano pa danas proba.
    Znaci ovako ide bez kvasa tako da za pola sata jedes.

    Jogurt 220g
    Voda 200g
    8g soli
    Ovo sve dobro izmisasti pa dodati

    Kesica praska za pacivo
    480g brasna
    I onda opet sve dobro izmisati pa dodati malo ulja i to sve podiliti na 10 djelova onda sa valjkom izvaljas i bacis u tavu na srednju vatru.

    E sad meni je dosta mokar bija miks pa mislin da cu dodati jos brasna za sljedeci put.

    I nije se nabubilo kad se peklo a to pretpostavljan da je radi mokrog brasna

    Ful jednostavno brzo i jako jako ukusno

    I tako danas nisan kuvar trebao ici kod frenda za docek tamo dosla korona a ja nisan ima back up i ceka me nova godina di nista ne spreman.

    Sutra spreman odojka na raznju pa ajde ali to je sutra.

    Za rucak je plan bio sitnica a sad eto sitnica ispala sve🤣

    Uglavnom evo nesto sto spremite lako i za 30min jedete

    1 / 2

      Brijac

      Lisnato tijesto imas zaleđenog a imas friskog kupiti u ducanima ali ne svima, ja san uzeo u plodinama, šunka i sir. Ja šunku uvik uziman pikovu u ovitku je najskuplja ali mi je i najbolja i gaudu koju oces.
      Na sredinu lisnatog stavis sunku pa sir pa sunku pa sir slazes samo jedno na drugo po duzini, lisnato sa svake strane rizes na trake koje onda preklopis na kraju. Onda sve to namazes sa jajem i ubacis u špaker ja san stavika na nekij 170c i pekao oko 15 min.

      Tako jednostavno a tako dobro

      Svinjska lopatica bez kosti, marinirana par dana u-
      voda, sol, jabučni ocat, smeđi šećer, lovorov list, ružmarin



      Dry rub napravljen od- sol, papar, slatka paprika, češnjak u granulama



      Nakon sedam sati u smokeru ostavljena preko noći tako zamotana. Danas ujutro:

      Vakumirana i za večeru se trga i slaže u hambi peciva uz neki umak od senfa i salatu od kupusa i mrkve.

      Večera za staru godinu:

      Hahah, slično 😄