FFA: Food For All
To onaj kaj je imao napadaje na ekranu?
Radio je šou i zato sam s guštom gledao tu večeru za 5 tjedan dana. Nije interesantno kad su svi pristojni i uštogljeni i samo kuhaju kao na nekom kraljevskom dvoru. Božek je podizal atmosferu i nije mi uopće išel na živce, možda da sam bio tam kao sukandidat i reagiral kao ostatak škvadre ali bilo je tam dvoličnjaka. Božek je bio iskren od početka do kraja.
Idemo Sretan Božić ekipa
Ja mislio opet janjetina ovak na blic pogled prva slika onda skužim da su dva pureka.
A godisnji svi doma pa san morao zeni i dici speci malo lepinja
Koji recept imaš? Jednom sam ih radio i to je bila muka Isusova. Tražilo je da se nekoliko puta uzastopce mijesi, diže, pa čeka i to je trajalo sve skupa pola dana valjda.
Fenix
Na sa nesto na youtubeu davno imao zapisano pa danas proba.
Znaci ovako ide bez kvasa tako da za pola sata jedes.
Jogurt 220g
Voda 200g
8g soli
Ovo sve dobro izmisasti pa dodati
Kesica praska za pacivo
480g brasna
I onda opet sve dobro izmisati pa dodati malo ulja i to sve podiliti na 10 djelova onda sa valjkom izvaljas i bacis u tavu na srednju vatru.
E sad meni je dosta mokar bija miks pa mislin da cu dodati jos brasna za sljedeci put.
I nije se nabubilo kad se peklo a to pretpostavljan da je radi mokrog brasna
Ful jednostavno brzo i jako jako ukusno
- Uređivano
I tako danas nisan kuvar trebao ici kod frenda za docek tamo dosla korona a ja nisan ima back up i ceka me nova godina di nista ne spreman.
Sutra spreman odojka na raznju pa ajde ali to je sutra.
Za rucak je plan bio sitnica a sad eto sitnica ispala sve
Uglavnom evo nesto sto spremite lako i za 30min jedete
Lisnato tijesto imas zaleđenog a imas friskog kupiti u ducanima ali ne svima, ja san uzeo u plodinama, šunka i sir. Ja šunku uvik uziman pikovu u ovitku je najskuplja ali mi je i najbolja i gaudu koju oces.
Na sredinu lisnatog stavis sunku pa sir pa sunku pa sir slazes samo jedno na drugo po duzini, lisnato sa svake strane rizes na trake koje onda preklopis na kraju. Onda sve to namazes sa jajem i ubacis u špaker ja san stavika na nekij 170c i pekao oko 15 min.
Tako jednostavno a tako dobro
A daj crkni
Svinjska lopatica bez kosti, marinirana par dana u-
voda, sol, jabučni ocat, smeđi šećer, lovorov list, ružmarin
Dry rub napravljen od- sol, papar, slatka paprika, češnjak u granulama
Nakon sedam sati u smokeru ostavljena preko noći tako zamotana. Danas ujutro:
Vakumirana i za večeru se trga i slaže u hambi peciva uz neki umak od senfa i salatu od kupusa i mrkve.
Ako se sjetim pošaljem fotke