FFA: Food For All
Lisnato tijesto imas zaleđenog a imas friskog kupiti u ducanima ali ne svima, ja san uzeo u plodinama, šunka i sir. Ja šunku uvik uziman pikovu u ovitku je najskuplja ali mi je i najbolja i gaudu koju oces.
Na sredinu lisnatog stavis sunku pa sir pa sunku pa sir slazes samo jedno na drugo po duzini, lisnato sa svake strane rizes na trake koje onda preklopis na kraju. Onda sve to namazes sa jajem i ubacis u špaker ja san stavika na nekij 170c i pekao oko 15 min.
Tako jednostavno a tako dobro
A daj crkni
Svinjska lopatica bez kosti, marinirana par dana u-
voda, sol, jabučni ocat, smeđi šećer, lovorov list, ružmarin
Dry rub napravljen od- sol, papar, slatka paprika, češnjak u granulama
Nakon sedam sati u smokeru ostavljena preko noći tako zamotana. Danas ujutro:
Vakumirana i za večeru se trga i slaže u hambi peciva uz neki umak od senfa i salatu od kupusa i mrkve.
Ako se sjetim pošaljem fotke
Evo san dici sprema marendu pa san slika korak po korak tako da viditie koliko je jednostavno
I tako nasao sam novu mesnicu u gradu jos je sef susjed, lik se nedavno doselio kraj mene.
Mali mix sve je bilo perverzija samo nazalost nisan slika kad san speka, čevapi su top.
Ali sutra krece šou sutra sve slikivan steakkkkkkk
Jedan je 1.9kg drugi 1.5kg odležani ramsteci jedan ide u led drugi sutra na gradele jedva cekan
Miro, kako možeš jest, a nisi TV riješio?
- Uređivano
Po prvi puta u životu probao raditi sushi, tj. sashimi.
S rižom išlo sve ok, s tunom i račićima isto, kao i avokadom, krastavcem, umakom. No onda sam otvorio alge iz Spara i vidio da su totalno razbijane zbog čega nisam mogao zamotati to kako spada. Na kraju sam dobio ovo. Ispalo je izuzetno ukusno, ali konzistencija nekih je otišla u k, raspala se alga i riža. Ovo je slika druge ture koja je ispala najbolje. Radili samo ja i cura zbog čega smo i jeli direktno s daske, tako da nema finih slika s tanjura. Sve u svemu, bez problema bi pozvao ljude i poslužio im sushi nakon ovog prvog pokušaja.
EDIT:
Slikala ipak ona jednu ljepšu