Twillight Za nekog ko 20 godin pece, triba bi znat da je meso blizu droba meko a sta se vise prema vratu do je sve krtije.
Nakon nekih izjava nekako one slike padaju u vodu, sve mi se cini da to sve samo lipo figura 🤷🏻♂️🤌🏻
Dobro sad vec si posa u totalnu glupost i iman osjecaj koda slusan nekoga od 70g.
Ako ti je ramstek tvrd neznas ga spremiti ni izrizati i to je sve mudrost.
Ne zivis u japanu pa da kupujes kobe ili wagyu meso pa te cisto boli kurac od kojeg dijela je jer je mekano.
Ramstek do vrata je uvik bolji jer ima vise masnoce ode plecke prema guzici na ramsteku kod nasih krava sto nademo u mesnici nema masnoce nema prosaranosti i radi toga meso je tvrđe i slabiji je okus.
Toliko od mene na ovu temu.
Fenix Kod mene isto ramstek nema što ići u pac. Pacam samo klasiku za roštilj, a steak eventualno može odležati. Okrećem jednom i na kraju sol i papar
A kazen ti o ovoj temi mogu stvarno danima pisati jer san proba sve varijacije i tehnike. Sto se tice paca on mi sluzi ako kupim meso i neman ga vrimena spremiti par dana a neda mi se stavljati ga u led onda stavim u pac pa moze u frizideru biti danima bez problema. Jedan hack kojeg koristim je da meso stavim u onu zip kesu jer ti treba onda 2 deca ulja ako stavljas u tecu ili neku posudu onda ode i litra ulja. A pac jen dobar ako oces dodati slojeve okusa na steak pa dodas senf luk ljute feferone koju grancicu timjana ili ruzmarina. Mozes svasta ali bit je da nadogradi okus a ne da ga ubije.
Sto se tice okretanja ta fora jedan put okretati je isto nepotrebna najbolji rezultat imas ako ga stalno okreces jer se onda druga strana nije puno ohladila pa da treba neko vrime da opet krene dobivati boju. Vrtis ga koliko god oces dok se ne spece.
Onda sol i papar kad soliti toliko tekstova i svega pa san i tu svasta proba jedno vrime san najvise radio ovo ko i ti sol i papar nakon pecenja ali to mi nije dalo najbolji rezultat jer se recimo ponekad sol ne stigne rastopiti pa dobijes nekako slanu povrsinu a papar isto tako. Nekako ajmo reci ubije mi okus mesa. Soliti je najbolje dan prije staviti u frizider na nesto di steak ima zraka sa svih strana onda sol izvuce svu vodu iz stakea i nakon nekog vrimena tu svu vodu meso je povuce natrag i posli se od do savrseno.
A opet to se ne sitin ili nema mista u frizideru pa to koristim ritko, za sad je kad krenem peci poslim i popaprim i to je to.
U subotu san bio u nabavi kupio skirt steak ramstek i teleci tbone sprema nesto za docek a drugo vakumira i stavija u frizider nisan stavlja u led.
Sutra cu peci ostatak a na ramstek cu danas dodati senf da malo dade aromu mali mi se ubio u ramsteku zadnji put kad san doda senf.
Na zadnjoj slici se viditi koliko ima soka a nije dodano ni ulje ni maslac ni nista samo sok koji je meso pustilo