Twillight
Ne pricamo o salati pa da neznan nista nego o ramsteku.
Malo provrti slike mislin da san speka vise ramsteka do sad nego neki profesionalni kuhari.
O pecenju i ramstecima bi moga knjigu napisati.
Covik pece prvi put debeli ramstek mu ne treba jer je puno stvari u igri kad ga je izvadija iz frizdera kako ce ga peci more ga zapaliti skroz a more ga zapaliti izvana a unutra da bude sirov.
Sa tanjim ramstekom od jednog prsta ce lakse spremiti prvi put moze ga i prisici napola pa jednu polovicu izvaditi prije drugu kasnije naci ono sto mu odgovara.
A pac je najveca glupost ikad izmisljena, zadnji tvrdi ramstek san poija prije 20 godina dok san jos ucio se.
Tvrdi ramstek se dobije sa pecenjem ako se prepece i ako se ne izrize prije serviranja. Ili ako se izrize krivo.
Ako je ramstek kupljen do vrata biti ce ionako mekan.
Maslinovo ulje nevoli dosta ljudi pogotovo ovih koji nisu u dalmaciji i maslinovo ulje ima svoju jacinu pa na kraju ubije okus mesa.
Stavi se ili maslac obican ili napravis sam neki maslac sa zacinima pa dodas nakon pecenja.
Ali opet kvalitetno meso trazi sol i papar i nista vise sa pravilnim pecenjem biti ce dovoljno soka da ne treba apsolutno nista nakon pecenja.
O bilo kojoj drugoj temi mozes pricati ali o mesu pogotovo ramsteku bolje nemoj