Meni te pizze izgledaju odlično. I vizualno i presjek. Debiljina mi je taman, kora zgleda prozračno i mekano, a vani se zapeklo. Vjerovatno te kao i mene začeše što nema one tigraste pjegice ali jbg, bez krušne/plinske peći možemo zaboravit na to.
A gospon Vita naravno da znam 😆 i da sam i ja prekopao cijeli youtube i probao više recepta, ali iskreno jedino mi je po onom što sam linkao baš fino uspjelo. A i nekako mi je najpraktičniji, osim vremena čekanja priprema je zbilja jako jednostavna. Za razvlačenje i sam znaš da ti je najbitnije od sredine prema kraju tako da zrak ode u koru. Iskreno nisam ni ja toliko vičan u razvlačenju, pa slapam jednom, prođem jako kratko na šake ostalo razvlačim na radnoj ploči i pokušam što ravnomjernije razvuć bez da diram rubove.
E i daj pliz odi sad u neku ok pizzeriju tu kod sebe i uzmi si tako neku margarita napolitanu. Skroz drugačije i gledaš na tu pizzu i sve. 😆
Ovdje u Splitu je jedan išao u Napulj izučavati zanat i vratio se nazad. Prošao je par restorana i pizzerija pa sad točno vidiš njegov trag kad sjedneš u jedan od njegovih plejsova gdje je radio, pizze su baš brutalne. Ima čak i on recept na yt ali mi je na kraju ipak najdraži onaj prvi što sam linkao, s njim mi baš uspije. Evo svakako njegov recept ako te zanima: