FFA: Food For All
Evo, pokušaj broj 2. Prva je samo mozzarella kao prošli put, druga je parmezan i pecorino sa mozzarelom dodanom nakon 2 min pečenja. Ovaj put se je sir lijepo rastopio, korica je super nabublira i ostala prozračna i lagana, a svejedno hrskava izvana kad je izvađena iz pećnice. Stvarno sam oduševljen, bolje je i po okusu i po teksturi od puno picerija. Hvala svima tu koji su me potakli da uzmem kamen sa svojim slikama.
Trebalo bi premazat rub sa maslinovim za slikanje, ovako djeluje puno svijetlije nego u živo, ali ne volim pretjerat s uljem pa nisam želio. Sljedeći put probam sa šunkom i gljivama da vidim kako to ide.
- Uređivano
Dobar tek!
Nije baš okusom ni vizualno (finalna tekstura pećenog tijesta) kao iz picerije jer nisam radio po pravilima ali ovo mi je prva kružna pizza koju sam napravio umjesto uobičajenog kvadratnog izgleda po limu. Sveukupno vrijeme radnje od samog početka pa do konzumacije je oko 2h. Napravio sam količinski za 4 pizze.
Nemam krušnu peć, kalup za pizzu, kamen, niti lopatu za premještanje ali može poslužit i ona za okretanje palačinki plus druga ruka, snađi se druže! Na kružnoj dasci sam oblikovao, pa poslije mala jebada za premještanje u lim ali za finalni izgled na limu se onda oblikuje te proširuje i popravljaju nepravilnosti. Najbitnije da je ukusno bilo .
Rub ti je ispao kao buhtla.
Yep, kora mi je baš nekako čudna.