Nakon svih ovih vaših slika na kraju sam i ja uzeo kamen. Prvi pokušaj nije najbolje uspio. Prekasno sam dodao mozzarellu pa se nije do kraja rastopila i puknuo sam si dio balona zraka dok sam ju razvlačio pa na lijevoj strani korica nije onako napuhnuta kao na ostatku, ali tijesto je stvarno super. Ogromna razlika od onog šta se može bez kamena napravit doma u pećnici.

Nisam ni imao svježeg bosiljka pa sam sušeni dodao u paradajz sa soli i maslinovim uljem samo baš fali malo kao ukras, ovako previše prazno izgleda.

Meni ovo izgleda vrhunski za prvi put. Nabavi bosiljak, da ipak posebnu notu i nije ga teško održavat, jako je zahvalan a dobro ga je i u šalše ubacit.

Btw. Jebena je ta lopatica. 😁

    member

    Hvala, ali nije to ni blizu ovih slika koje ste stavljali prije, treba vježbat.
    Za bosiljak znam, obično sam ga uzimao u plodinama za radit pesto, ali nisam neko vrijeme vidio za kupit. Nisam ni razmišljao da bi mogao posadit biljku pa imat kad mi treba.

    Lopatica je o bambusa, uzeo za 7 eura skupa sa kamenom. Znao sam koliko sam spretan da ću prije zapalit kuhinju nego ugurat picu u pećnicu ako probam sa plehom ili nečim drugim 😃

      ak igraš ono stolni tenis pa si spretan onda sa lopaticom, baš su full slične.

      sanzo Ja uzmem onaj u pitariću pa ga održajem dok ga ne počupam, nekih 2 mjeseca cca. Ma vjeruj mi odlično je to za prvi put. Kakvi su moji prvi pokušaji bili… Ha-Ha-Ha

        member

        A za pesto ode cijela biljčica za dvije osobe, ali ima susjeda grm, ukrast ću joj par listova drugi put Ha-Ha-Ha

        Flipper

        Čekaj, tek sam jednu ispekao, ovim ritmom bi imao zidanu krušnu peć u vrtu do kraja godine 😃

          Flipper

          Krusna pec = odojak ili janje

          Kakva pizza🤣🤣

          Evo, pokušaj broj 2. Prva je samo mozzarella kao prošli put, druga je parmezan i pecorino sa mozzarelom dodanom nakon 2 min pečenja. Ovaj put se je sir lijepo rastopio, korica je super nabublira i ostala prozračna i lagana, a svejedno hrskava izvana kad je izvađena iz pećnice. Stvarno sam oduševljen, bolje je i po okusu i po teksturi od puno picerija. Hvala svima tu koji su me potakli da uzmem kamen sa svojim slikama.

          Trebalo bi premazat rub sa maslinovim za slikanje, ovako djeluje puno svijetlije nego u živo, ali ne volim pretjerat s uljem pa nisam želio. Sljedeći put probam sa šunkom i gljivama da vidim kako to ide.

            Brijac

            Ne, onaj mirov di poolish napraviš dan prije, vito Iacopelli video, samo sa manjim količinama da bude za 2 osobe.

            Sretan Uskrs ekipa

            Evo kod mene klasika uzeli janje polovicu pecem sad pola ide sljedecu nedilju

            Brijac

            Eto me krenuo sam

            Ja evo bio u ducanu ramstek ljutika zeleni papar uf biti ce dobar rucak

            I danas ostatak od janjeta i dodao jednu kokicu i to je to

            Evo pekao teletinu u špakeru na lagano da pusti masnoce dodao maslaca i podljevao temeljcem pa mi je napravilo šug za mlince, jebiga posto to nije dalmatinska spize oprostite ako krivo radim sa mlincima ali nama doma ovako odgovara