Evo, pokušaj broj 2. Prva je samo mozzarella kao prošli put, druga je parmezan i pecorino sa mozzarelom dodanom nakon 2 min pečenja. Ovaj put se je sir lijepo rastopio, korica je super nabublira i ostala prozračna i lagana, a svejedno hrskava izvana kad je izvađena iz pećnice. Stvarno sam oduševljen, bolje je i po okusu i po teksturi od puno picerija. Hvala svima tu koji su me potakli da uzmem kamen sa svojim slikama.

Trebalo bi premazat rub sa maslinovim za slikanje, ovako djeluje puno svijetlije nego u živo, ali ne volim pretjerat s uljem pa nisam želio. Sljedeći put probam sa šunkom i gljivama da vidim kako to ide.

    Brijac

    Ne, onaj mirov di poolish napraviš dan prije, vito Iacopelli video, samo sa manjim količinama da bude za 2 osobe.

    Sretan Uskrs ekipa

    Evo kod mene klasika uzeli janje polovicu pecem sad pola ide sljedecu nedilju

    Brijac

    Eto me krenuo sam

    Ja evo bio u ducanu ramstek ljutika zeleni papar uf biti ce dobar rucak

    I danas ostatak od janjeta i dodao jednu kokicu i to je to

    Evo pekao teletinu u špakeru na lagano da pusti masnoce dodao maslaca i podljevao temeljcem pa mi je napravilo šug za mlince, jebiga posto to nije dalmatinska spize oprostite ako krivo radim sa mlincima ali nama doma ovako odgovara

      Miro oženi me. Imat ćemo sve najnovije igre i jest ćemo skupa. Ubacite me ti i Tuhy među sebe.

        Miro

        Ne vjeruj mu, kad vam žene između rastave i alimentacije uzmu sve šta imate, igrat ćete ps4 igre na vivaxu i jest mesni doručak sa dvopekom.

        5 dana kasnije

        Nije baš okusom ni vizualno (finalna tekstura pećenog tijesta) kao iz picerije jer nisam radio po pravilima ali ovo mi je prva kružna pizza koju sam napravio umjesto uobičajenog kvadratnog izgleda po limu. Sveukupno vrijeme radnje od samog početka pa do konzumacije je oko 2h. Napravio sam količinski za 4 pizze.

        Nemam krušnu peć, kalup za pizzu, kamen, niti lopatu za premještanje ali može poslužit i ona za okretanje palačinki plus druga ruka, snađi se druže! Na kružnoj dasci sam oblikovao, pa poslije mala jebada za premještanje u lim ali za finalni izgled na limu se onda oblikuje te proširuje i popravljaju nepravilnosti. Najbitnije da je ukusno bilo 😘.

        Rub ti je ispao kao buhtla.

        Yep, kora mi je baš nekako čudna.

        Pa velim da nisam radil po pravilima, sam postupak pa mirovanje tijesta i sl. Gluten nije stigao odraditi svoje. Ovo je brzinski način rađenja pizze. Zato je tak ispalo kak ispalo kao neka gibanica. Sve u svemu fino je bilo.

        Kupovna torta, sad je akcija u Kauflandu, 5,29 eura što je bagatela jer inače takva torta je koštala u kunama oko 70 kn. Bile su još kune kad sam je prošle godine kupoval.

        Jaffa torta, baš je ukusna. Ko voli kombinaciju čokolade i naranče, ova torta je pravi izbor.

        Nisam jeo od Mlinara ali probao sam ih više od različitih proizvođača i sve su mi bile nekako podjednakog okusa. Ova sa slike je iz Slovenije, privatna pekara.