sanzo Ja uzmem onaj u pitariću pa ga održajem dok ga ne počupam, nekih 2 mjeseca cca. Ma vjeruj mi odlično je to za prvi put. Kakvi su moji prvi pokušaji bili… Ha-Ha-Ha

    member

    A za pesto ode cijela biljčica za dvije osobe, ali ima susjeda grm, ukrast ću joj par listova drugi put Ha-Ha-Ha

    Flipper

    Čekaj, tek sam jednu ispekao, ovim ritmom bi imao zidanu krušnu peć u vrtu do kraja godine 😃

      Flipper

      Krusna pec = odojak ili janje

      Kakva pizza🤣🤣

      Evo, pokušaj broj 2. Prva je samo mozzarella kao prošli put, druga je parmezan i pecorino sa mozzarelom dodanom nakon 2 min pečenja. Ovaj put se je sir lijepo rastopio, korica je super nabublira i ostala prozračna i lagana, a svejedno hrskava izvana kad je izvađena iz pećnice. Stvarno sam oduševljen, bolje je i po okusu i po teksturi od puno picerija. Hvala svima tu koji su me potakli da uzmem kamen sa svojim slikama.

      Trebalo bi premazat rub sa maslinovim za slikanje, ovako djeluje puno svijetlije nego u živo, ali ne volim pretjerat s uljem pa nisam želio. Sljedeći put probam sa šunkom i gljivama da vidim kako to ide.

        Brijac

        Ne, onaj mirov di poolish napraviš dan prije, vito Iacopelli video, samo sa manjim količinama da bude za 2 osobe.

        Sretan Uskrs ekipa

        Evo kod mene klasika uzeli janje polovicu pecem sad pola ide sljedecu nedilju

        Brijac

        Eto me krenuo sam

        Ja evo bio u ducanu ramstek ljutika zeleni papar uf biti ce dobar rucak

        I danas ostatak od janjeta i dodao jednu kokicu i to je to

        Evo pekao teletinu u špakeru na lagano da pusti masnoce dodao maslaca i podljevao temeljcem pa mi je napravilo šug za mlince, jebiga posto to nije dalmatinska spize oprostite ako krivo radim sa mlincima ali nama doma ovako odgovara

          Miro oženi me. Imat ćemo sve najnovije igre i jest ćemo skupa. Ubacite me ti i Tuhy među sebe.

            Miro

            Ne vjeruj mu, kad vam žene između rastave i alimentacije uzmu sve šta imate, igrat ćete ps4 igre na vivaxu i jest mesni doručak sa dvopekom.

            5 dana kasnije

            Nije baš okusom ni vizualno (finalna tekstura pećenog tijesta) kao iz picerije jer nisam radio po pravilima ali ovo mi je prva kružna pizza koju sam napravio umjesto uobičajenog kvadratnog izgleda po limu. Sveukupno vrijeme radnje od samog početka pa do konzumacije je oko 2h. Napravio sam količinski za 4 pizze.

            Nemam krušnu peć, kalup za pizzu, kamen, niti lopatu za premještanje ali može poslužit i ona za okretanje palačinki plus druga ruka, snađi se druže! Na kružnoj dasci sam oblikovao, pa poslije mala jebada za premještanje u lim ali za finalni izgled na limu se onda oblikuje te proširuje i popravljaju nepravilnosti. Najbitnije da je ukusno bilo 😘.