Ajde probam i ja taj memberov recept pa javim kakva će biti. Nije mi se do sad dalo to raditi dan prije, ali probat ćemo.
FFA: Food For All
Ostane dovoljno vruć
Fenix slažem se s tobom. To i mene jebe. Mislim da ću dobiti masu struje. Sat vremena minimalno. Probao sam i s pola sata, ali ne bude to to. Ovo što weky kaže je isto istina. Kamen zadržava toplinu i doslovno možeš peći pizze jednu za drugom bez problema. Ako budeš pravio, dobro pazi da se ne ispečeš. Meni je desna ruka puna plikova od opeklina.
Kamen bi isto trebao biti stalno u pećnici, jedino je stvarno jebeno prebaciti pizzu na njega, a da se ne raspadne. Možda uzeti Memberov i Mirin trik, pa na kamen staviti papir za pečenje i nakon minutu - dvije samo papir maknuti.
Ima oko pizze podosta zajebancije, ali jednom kad je ispečeš, stvarno ćeš biti sretan i ponosan. Kad vidiš da se konačno u rubovima pojavi zrak, a tijesto u isto vrijeme mekano i hrskavo. Ja još nisam dobio čini mi se kvalitetu kao na videu, ali ide sve bolje. Bitno je sve jbg. Od pripreme do onih završnih dodira kao što su tiskanje zraka u rubove do "slapanja." Ali, vrijedi. Nema šanse da nakon ovoga više plaćam Glovo i sl. sranja za pizzu.
Ja koristim lopatu, pa je proces prebacivanja znatno lakši. Iako realno možeš naći i komad kartona i s njim isto prebacivat. Trik s papirom koristim da se osiguram, probao sam bez njega 3 puta, 2 puta se zalijepilo i onda dok ti popraviš tu raspadnutu pizzu razjebeš skroz sastav tijesta te poništiš sav trud dana pripreme unaprijed, jednostavno mi se neda riskat.
@Flipper Kažem ti odi sad negdje gdje rade napolitana pizze, to je sad već iskustvo.
Koje namirnice koristite?
- Uređivano
Evo još malo nedjeljne zatvorske klope i to tamničarski meni. Lagana dijetalna juhica sa malčec zaćina (sol, mljevena ljuta paprika, curry i origano.
Naćin pripreme vrlo jednostavan. Ulije se čaša vrele vode u tanjur te se stave redom zaćini: paprika, curry i origano a sol se nadodaje po želji.
Vrlo je važno da se juhica ne promješa već zaćini po fizici stvari sami odrade posel.
Takva juhica čisti krvne žile a tjedan dana na toj juhici izgubi se dosta i špekeca oko bušice.
edit: A ova klopa očisti auspuh baš fino. Običan grah je najzdravija grahorica.
Ja sam se malo zasitio klasične pizze, pa sam po prvi put radio deep dish pizzu. Bila je ubijačina i fino, ali se slažem s ekipom koja kaže da je ovo prije složenac nego pizza.
Izgleda kao torta , šta je unutra?
Pravi se u kalupu od torte
Stavis tisto koje pokrije cili kalup znaci od vrha do dna i stavis sug, sunka i sir i onda poklopis sa tistom to ti bude negdi sve skupa do polovice kalupa, tako stavis peci onda kad je malo tisto se speklo vadis van i dodajes opet sug sir sunka gljive i peces do kraja.
Kasnije se i rize kao torta meni brutalna bude prosle godine smo je pravili kad su nam gosti bili oni se odusevili da sto je to.
Prvo staviš tijesto, rubove digneš skoro do vrha, malo ispod ( ja sam malo nisko digao ), pa ide velikodušni sloj sira ( da sos i meso ne propuste na dno ), možeš po izboru, ja sam stavljao provolne i onu stvrdnutu mozzarellu što nađeš u komadu ko recimo goudu, pa komadići mesa po siru i onda sve preliješ s jako gustom šalšom i naribat grana padano po vrhu, stavit peć na 220 °C nekih 30 minuta.
Nakon hrpe kopanja interneta radio sam po ovom receptu, negdje malo filozofira ali je najvjerniji i jednostavniji Chicago Deep Dish pizzi:
Znači deep dish na kat . Zvuči odvratno ( dobro ), trebalo bi.
Bio sam u nedilju u mesnici u vidin komad mesa skroz prošaran sa masnocom cudo, dio je od buta frikando to je inace za sugove i to ali mora san probati na gradele baciti.
Dobro je bilo ali nije to to fali okusa steaka bas fali bilo bi bolje sa umakom ali mekano je bilo za nevirovati. Naravno ostalo je i onda danas steak sendvici to doma svi obozavamo.