FFA: Food For All
Ja sam se malo zasitio klasične pizze, pa sam po prvi put radio deep dish pizzu. Bila je ubijačina i fino, ali se slažem s ekipom koja kaže da je ovo prije složenac nego pizza.
Izgleda kao torta , šta je unutra?
Pravi se u kalupu od torte
Stavis tisto koje pokrije cili kalup znaci od vrha do dna i stavis sug, sunka i sir i onda poklopis sa tistom to ti bude negdi sve skupa do polovice kalupa, tako stavis peci onda kad je malo tisto se speklo vadis van i dodajes opet sug sir sunka gljive i peces do kraja.
Kasnije se i rize kao torta meni brutalna bude prosle godine smo je pravili kad su nam gosti bili oni se odusevili da sto je to.
Prvo staviš tijesto, rubove digneš skoro do vrha, malo ispod ( ja sam malo nisko digao ), pa ide velikodušni sloj sira ( da sos i meso ne propuste na dno ), možeš po izboru, ja sam stavljao provolne i onu stvrdnutu mozzarellu što nađeš u komadu ko recimo goudu, pa komadići mesa po siru i onda sve preliješ s jako gustom šalšom i naribat grana padano po vrhu, stavit peć na 220 °C nekih 30 minuta.
Nakon hrpe kopanja interneta radio sam po ovom receptu, negdje malo filozofira ali je najvjerniji i jednostavniji Chicago Deep Dish pizzi:
Znači deep dish na kat . Zvuči odvratno ( dobro ), trebalo bi.
Bio sam u nedilju u mesnici u vidin komad mesa skroz prošaran sa masnocom cudo, dio je od buta frikando to je inace za sugove i to ali mora san probati na gradele baciti.
Dobro je bilo ali nije to to fali okusa steaka bas fali bilo bi bolje sa umakom ali mekano je bilo za nevirovati. Naravno ostalo je i onda danas steak sendvici to doma svi obozavamo.
Picaši, koliko vama treba vremena dok ne zamijesite tijesto po onom videu na koji nas je Member navukao?! Čisto pitam. Jer sam prvi puta skoro mućkao 50 minuta, a drugi put nekih 25 min. On u videu kaže da treba oko 15 - 20 minuta. Prvi put mi tijesto nije bilo ljepljivo, a drugi bogme je iako sam se držao mjera u oba slučaja.
Žena ima rođendan u četvrtak, pa po svoj prilici opet ću morat praviti pizze za njeno žensko društvo, a za vikend moguće i naše zajedničko društvo koje je prošli put sve pojelo. Sve to naravno ako u međuvremenu ne rodi.
Ovaj tvoj stoljnjak me podsjeća na podne keramičke pločice pa sam ispočetka mislio zašto tanjur sa hranom stavljaš na pod.
- Uređivano
Kaj fali slikama?
Bravo majstore jer postal si pizza majstor.
Mislim da je potres kriv kaj je jedna pala sa kamena, to su ti mikrovibracije.