@Flipper, @Miro

Meni tijesto uvijek bude lijepljivo jer tako volim da bude više vlažno. Taj recept mi je super jer je jednostavan postupak ali sam količine sam korigirao ( pokušajima do uspjeha 😅 ) za veličine pizze jer po potrebi radim i od 38 cm (koliko mi je kamen velik) i manje. Brašno koristim zapravo baš to premium iz Spara ( samo piše Farina "0" Manitoba na vrećici koju ja uzmem ) jer mi se pokazalo kao najbolje od ovih dostupnih po dućanima. Nego flip, gdje su slike? 🤔

Koricu sam i ja imao prvih dva puta jer pokriti s krpom nije dovoljno već treba zatvoriti s nečim za proces fermentacije. Meni se neda drkat ta folija pa poklopim preko krpe s tanjurom, a kad formiram balotu 3-4 sata prije pečenja onda ostavim samo krpu da što više zraka uđe u tijesto ( u tako kratkom vremenskom roku se ne stigne stvrdnut ). Evo ovako to meni izgleda prije nego napravim loptu, vlažno i mrežasto:

Za sir da se ne zapeče i osuši ja ga dodam samo u pola pečenja naknadno ( mozzarellu i z kasnije ), a za početak pečem samo bazu s šalšom. Evo i meni je sinoć bilo društvo pa me uhvatilo u akciji.

Da mi Miro ne padne u nesvijest od pustog tijesta bez mesa, radio se nedavno i Osso buco po prvi put. Iako znam da nije kompliciran recept, prvi put sam jako zadovoljan kako je nešto ispalo iz prvog pokušaja. Meso se topilo u ustima, toč nije bio pregust a ni juhast, a začini taman pogođeni. Za prilog sam napravio batat pire. Jedino kako se meso dosta raspalo (jer ga nisam vezao s vezicom da ga drži ) nije ispalo vizualno baš nešto primamljivo oku ali je zato bilo jako ukusno.

Ljudi, uspio sam. 🤣🍕 Bilo društvo, pojeli su 6 pizza jbt. Nisam uspio slikati bas. Imam dvije tri slike. Konačno sam uspio prozračnost dobiti i za kućnu pizzu ova mi je dosad bila najbolja. Društvo stvarno oduševljeno. Još uvijek nisam svladao kako treba ono tiskanje zraka u rubove i slapanje, ali ide sve bolje.

Evo samo da vidite prozračnost. I još jednu sto imam. Ovo su sve pojeli kao prasci. Čak je i kćerkica od prijateja jela margaritu. Ja sretan kao dijete.

“Guys, pizza is not just pizza. Pizza is art. Pompompom.” 🤣

Evo i jedna “lepinja” po narudžbi sto sam pravio drugom prijatelju. Isto tijesto samo gore maslinovo ulje i malo češnjaka.

    Ajde probam i ja taj memberov recept pa javim kakva će biti. Nije mi se do sad dalo to raditi dan prije, ali probat ćemo.

    Flipper Kako to funkcionira kad ih trebaš više peći? U onom videu preporuča zagrijavanje kamena sat vremena na maksimum u pećnici. I to me ohladi totalno od pravljenja takve pizze jer mi se čini kao pretjerano bacanje energije. Koliko onda zagrijavaš između dvije pizze?

      Ostane dovoljno vruć

      Fenix slažem se s tobom. To i mene jebe. Mislim da ću dobiti masu struje. Sat vremena minimalno. Probao sam i s pola sata, ali ne bude to to. Ovo što weky kaže je isto istina. Kamen zadržava toplinu i doslovno možeš peći pizze jednu za drugom bez problema. Ako budeš pravio, dobro pazi da se ne ispečeš. Meni je desna ruka puna plikova od opeklina. 😃

      Kamen bi isto trebao biti stalno u pećnici, jedino je stvarno jebeno prebaciti pizzu na njega, a da se ne raspadne. Možda uzeti Memberov i Mirin trik, pa na kamen staviti papir za pečenje i nakon minutu - dvije samo papir maknuti.

      Ima oko pizze podosta zajebancije, ali jednom kad je ispečeš, stvarno ćeš biti sretan i ponosan. 🙂 Kad vidiš da se konačno u rubovima pojavi zrak, a tijesto u isto vrijeme mekano i hrskavo. Ja još nisam dobio čini mi se kvalitetu kao na videu, ali ide sve bolje. Bitno je sve jbg. Od pripreme do onih završnih dodira kao što su tiskanje zraka u rubove do "slapanja." Ali, vrijedi. Nema šanse da nakon ovoga više plaćam Glovo i sl. sranja za pizzu.

      Ja koristim lopatu, pa je proces prebacivanja znatno lakši. Iako realno možeš naći i komad kartona i s njim isto prebacivat. Trik s papirom koristim da se osiguram, probao sam bez njega 3 puta, 2 puta se zalijepilo i onda dok ti popraviš tu raspadnutu pizzu razjebeš skroz sastav tijesta te poništiš sav trud dana pripreme unaprijed, jednostavno mi se neda riskat.

      @Flipper Kažem ti odi sad negdje gdje rade napolitana pizze, to je sad već iskustvo. 😁

      Koje namirnice koristite?

      Cockta kao kraljica i poveznica oba obroka. Najbolja CO2 cuga.

      Evo još malo nedjeljne zatvorske klope i to tamničarski meni. Lagana dijetalna juhica sa malčec zaćina (sol, mljevena ljuta paprika, curry i origano.

      Naćin pripreme vrlo jednostavan. Ulije se čaša vrele vode u tanjur te se stave redom zaćini: paprika, curry i origano a sol se nadodaje po želji.

      Vrlo je važno da se juhica ne promješa već zaćini po fizici stvari sami odrade posel.

      Takva juhica čisti krvne žile a tjedan dana na toj juhici izgubi se dosta i špekeca oko bušice.

      edit: A ova klopa očisti auspuh baš fino. Običan grah je najzdravija grahorica.

      Jucer pizza

      A danas malo odojka u špakeru

        Miro po kojem receptu si pizzu? Onaj Memberov ili Vito Medići? 😃

          Flipper

          Memberovom

          U drugu subotu cu po svome

          Pa odluciti sto je bolje

          Ja sam se malo zasitio klasične pizze, pa sam po prvi put radio deep dish pizzu. Bila je ubijačina i fino, ali se slažem s ekipom koja kaže da je ovo prije složenac nego pizza.

          1 / 5

            member

            Ja san radio na kat meni bude bomba

            member

            Pravi se u kalupu od torte

            Stavis tisto koje pokrije cili kalup znaci od vrha do dna i stavis sug, sunka i sir i onda poklopis sa tistom to ti bude negdi sve skupa do polovice kalupa, tako stavis peci onda kad je malo tisto se speklo vadis van i dodajes opet sug sir sunka gljive i peces do kraja.

            Kasnije se i rize kao torta meni brutalna bude prosle godine smo je pravili kad su nam gosti bili oni se odusevili da sto je to.

              Torgue

              Prvo staviš tijesto, rubove digneš skoro do vrha, malo ispod ( ja sam malo nisko digao ), pa ide velikodušni sloj sira ( da sos i meso ne propuste na dno ), možeš po izboru, ja sam stavljao provolne i onu stvrdnutu mozzarellu što nađeš u komadu ko recimo goudu, pa komadići mesa po siru i onda sve preliješ s jako gustom šalšom i naribat grana padano po vrhu, stavit peć na 220 °C nekih 30 minuta.

              Nakon hrpe kopanja interneta radio sam po ovom receptu, negdje malo filozofira ali je najvjerniji i jednostavniji Chicago Deep Dish pizzi:

              Miro

              Znači deep dish na kat 😆. Zvuči odvratno ( dobro ), trebalo bi.