@Flipper, @Miro
Meni tijesto uvijek bude lijepljivo jer tako volim da bude više vlažno. Taj recept mi je super jer je jednostavan postupak ali sam količine sam korigirao ( pokušajima do uspjeha 😅 ) za veličine pizze jer po potrebi radim i od 38 cm (koliko mi je kamen velik) i manje. Brašno koristim zapravo baš to premium iz Spara ( samo piše Farina "0" Manitoba na vrećici koju ja uzmem ) jer mi se pokazalo kao najbolje od ovih dostupnih po dućanima. Nego flip, gdje su slike? 🤔
Koricu sam i ja imao prvih dva puta jer pokriti s krpom nije dovoljno već treba zatvoriti s nečim za proces fermentacije. Meni se neda drkat ta folija pa poklopim preko krpe s tanjurom, a kad formiram balotu 3-4 sata prije pečenja onda ostavim samo krpu da što više zraka uđe u tijesto ( u tako kratkom vremenskom roku se ne stigne stvrdnut ). Evo ovako to meni izgleda prije nego napravim loptu, vlažno i mrežasto:
Za sir da se ne zapeče i osuši ja ga dodam samo u pola pečenja naknadno ( mozzarellu i z kasnije ), a za početak pečem samo bazu s šalšom. Evo i meni je sinoć bilo društvo pa me uhvatilo u akciji.
Da mi Miro ne padne u nesvijest od pustog tijesta bez mesa, radio se nedavno i Osso buco po prvi put. Iako znam da nije kompliciran recept, prvi put sam jako zadovoljan kako je nešto ispalo iz prvog pokušaja. Meso se topilo u ustima, toč nije bio pregust a ni juhast, a začini taman pogođeni. Za prilog sam napravio batat pire. Jedino kako se meso dosta raspalo (jer ga nisam vezao s vezicom da ga drži ) nije ispalo vizualno baš nešto primamljivo oku ali je zato bilo jako ukusno.