Adobe je full subscription još od 2013. I od odnda svake godine malo po malo povise godišnju cijenu istog.

@foggy postoji alternativa koja bi te mogla zanimati, a zove se: DaVinci Resolve

https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve

Imaš i besplatnu verziju, dok ovu koja se plaća, platiš samo jednom i program je tvoj zavuvijek! A da i ne spominjem da sve više i više ljudi prelazi s Premiere na DaVinci. Ukoliko se odlučiš za isto, samo mi javi za tutoriale.

Kada pomislite da vas Apple pljačka na RAM-u i SSD-u, i dalje su mala beba za Adobe koliko su u stanju oderati svoje korisnike.

https://borisfx.com/store/?product=mocha-pro&host=adobe&purchase-options=new-permanent-license

Ovo ti je Boris FX Suite, buket aplikacija za profi grafičku, video obradu, izradu efekata i post produkciju.
    Cijeli paket/buket programa (od kojih nisu svi istovremeno potrebni) je moguće samo godišnje kupiti, dok se pojedinačni mogu kupiti jednom-zauvijek. Svi programi funkcioniraju u svim popularnim/profi editorima tipa Resolve/fusion, Premiere, Sony Vegas itd. I u svim OFX ili standalone editorima.

A ovo je Lightworks , nelinearni video editor kojeg koriste i Tarantino i Scorsese npr. Koristim ga već preko 12 godina i predobar je, iako je interfejs puno drukčiji(i intuitivniji) od editora sličnih Adobeovim proizvodima.
    Prednost je što može exportati 4k HDR videe u pregršt formata, i ima podršku za h265 i AV1 export, prores, itd. Da ne govorim da prepoznaje praktički svaku kameru ikad napravljenu i ima korekcije za nju i otvorene efekte koje možeš sam raditi ili importati od drugih usera. Tu su i licencirane biblioteke video i audio isječaka i efekata za korištenje u videima

Napominjem, oba proizvoda dobiju masivne discounte za black friday. A ne škodi pogledati i Humble Bundle u ovo doba godine.
    Prišle godine sam tako uzeo Vegas Pro lifetime license za siću, također(iako mi je lošiji od Lightworksa) i Music Maker sa hrpom popratnih plugina i sample paketa za niti 100 eura.

Jedini Adobe kojeg ja imam je Acrobat Pro za uredske stvari sa skeniranjem, stvaranjem PDF-a ili konvertiranjem i tako to. Naravno da je krekano.🤣No da, problem današnjice je što sve žele progurati kroz pretplatu i to će u jednom trenutku toliko dopizditi ljudima da ćemo se vraćati na staro, samo čekajte da dođe do kritične točke. Ono, danas i jebeni printeri imaju subscription service. Blizu smo.

herc postoji alternativa koja bi te mogla zanimati, a zove se: DaVinci Resolve

Davinci Resolve je dobra alternativa i koristi ga sve vise editora (uredno dobijam projekte u .drp formatu) ali Adobe je i dalje standard i tesko da ce ga netko brzo skinuti. Meni su recimo primarni After Effectsi i tu nema prave alternative tako da sam i dalje osudjen na njih.

foggy Direkt preko njih ili neki posredik keyeva? Ako da, baci koji link pa ću malo popratiti.

Nemam pojma, pitat ću.

9 dana kasnije

i nedostupno, valjda 10 komada stave po toj cijeniu

Uzeo u petak, sa dostavom 234€ na ekupi (vikend je bilo dodatnih 10% al nestalo u trenu količine). Mislim da je ovo još uvijek odlična cijena za ovakav monitor. Minus mu je HDR - isprobao, ništa ludo stvarno a plus veliki je ujednačenost svjetline i jako dobra kalibracija i prikaz boja (mogu potvrditi, imao sam prije njega CAD/CAM monitor). Gsync i dobro držanje sa ghostingom.

https://www.nabava.net/monitori/dell-g2724d-monitor-cijena-ips-27-16-9-498507071

Zero

Osnovne cijene su im toliko besramno dignute da to još nisam doživio.

Brijac A gle, barem imaju neku bolju akciju u ovom trenutku. Da su svi digli osnovne cijene i to znam, ali dovoljno je baciti i pogled na recimo Sanctu da vidiš koliko je konkurencija i sama ponuda fizičkih igara u kurcu. Bez obzira na to, osobno bih i dalje dao nešto više novca i kupio fizičko izdanje prije nego digitalno.

U BiH su igre oko 83€ i plus 5€ poste ako narucujes iz drugog grada.

Nekako od korone ili brexita niko vise nece da salje igre sa vana (TGC, game.co, base.ch) nisam jos probao shopTo i 365games.

solidmerlin Izgleda da uvijek može gore. Vidim da vam je prosječna neto plaća 712 eura, strava za prosječnog čovjeka koji je gamer u BIH.

20e za RE4 remake se čini kao odličan deal, ne?

Također pitanje ako netko bliže prati akcije ovih dana, gdje bi bilo najisplativije uzeti iPhone 16 Pro Max? Ne znam koliko trgovina nabava.net obuhvaća i prikazuju li standardnu cijenu samo ili uzimaju u obzir i akcije

kauboj 20e za RE4 remake se čini kao odličan deal, ne?

Yes, najniže dosad. Ja sam bio nabavio za 35 par mjeseci nakon launcha i to je bilo dugo vremena najjeftinije. Za isto sam relativno nedavno uzeo i Jedi Survivora i evo, bilo je bolje još malo sačekati. Čekam sad da Sony pusti popuste jer su već dugo na čekanju Spidey 2 i GOT, pa valjda bude nešto primjereno.

Genesis

Nađe se povoljnije i ovdje trenutno, samo ne znam jel to to od cijena ili pričekati možda još malo