https://borisfx.com/store/?product=mocha-pro&host=adobe&purchase-options=new-permanent-license
Ovo ti je Boris FX Suite, buket aplikacija za profi grafičku, video obradu, izradu efekata i post produkciju.
Cijeli paket/buket programa (od kojih nisu svi istovremeno potrebni) je moguće samo godišnje kupiti, dok se pojedinačni mogu kupiti jednom-zauvijek. Svi programi funkcioniraju u svim popularnim/profi editorima tipa Resolve/fusion, Premiere, Sony Vegas itd. I u svim OFX ili standalone editorima.
A ovo je Lightworks , nelinearni video editor kojeg koriste i Tarantino i Scorsese npr. Koristim ga već preko 12 godina i predobar je, iako je interfejs puno drukčiji(i intuitivniji) od editora sličnih Adobeovim proizvodima.
Prednost je što može exportati 4k HDR videe u pregršt formata, i ima podršku za h265 i AV1 export, prores, itd. Da ne govorim da prepoznaje praktički svaku kameru ikad napravljenu i ima korekcije za nju i otvorene efekte koje možeš sam raditi ili importati od drugih usera. Tu su i licencirane biblioteke video i audio isječaka i efekata za korištenje u videima
Napominjem, oba proizvoda dobiju masivne discounte za black friday. A ne škodi pogledati i Humble Bundle u ovo doba godine.
Prišle godine sam tako uzeo Vegas Pro lifetime license za siću, također(iako mi je lošiji od Lightworksa) i Music Maker sa hrpom popratnih plugina i sample paketa za niti 100 eura.