Evo, riješio i ja Control. Platinirao sam čak (cos that's the way I roll 🤣), riješio AWE DLC i ostao mi je još Foundations DLC. Odlična mi je igra na kraju, dao bih mirne duše 8,5/10 jer ovaj put su stavili igrivost i raznolikost u gameplayju na prvo mjesto. Zabavno je igrati i uvijek je izazovno.
Svidjelo mi se što ima mnogo referenci na Alana Wakea (kud ćeš bolje od Old Gods of Asgard, haha), kojemu je u biti posvećen i čitav AWE DLC. Vjerujem da će nas dočekati i nastavak (obje igre), uz malo sreće. Control je još jedna Remedyjeva igra koja se igra u jednom dahu.
Prigovori koje sam imao na jednolikost lokacija i pomalo slabu priču i dalje stoje, ali Jesse je dosta jak lik i barem njeni monolozi i odnos s bratom spašavaju stvar, makar je tematika radnje sama po sebi meni osobno jako privlačna. I da, TV sekvence su im i dalje top.
Btw. tko traži izazov i želi veću trajnost, neka igra i sporedne misije. Isplati se, ali i inače je dosta toga skriveno i zahtijeva malo pažnje, pa eto, i to treba imati na umu. Šteta što i završnica nije grandioznija, tu sam isto očekivao nešto više u vidu izazova.