wooddiebone Te fore sa serijama,crtićima i kratkim isječkima nekog događaja na TV, vuku još od Alan Wake,Quantum Breaka i sad Controla.To je neki njihov trademark.

wooddiebone

Odlični su Kidsi hahahaha
Sporedne boss borbe su dosta teške.
Baš igram Foundatin i nakon njega AWE DLC...

Znači baš je metroidvania.
Najbolji stil game dizajna i baš sam nedavno pričao da ih nema dovoljno.

Sviđam skroz.

odlična igra. šteta šta ne funkcionira pribacivanje sejva na ultimate edition. imao sam taj epski plan da je kompletiram sto posto u toj uljepšanoj i sređenijoj verziji, ali na kraju sam kompletirao ps4 verziju. tamo je fps i dalje groblje, a navigiranje mapom i prostorom, s obzirom da se radi o metroidvaniji je (možda i namjerno) konfuznije i od samog igrinog narativa. šta dosta govori.

sve u svemu . . . ladno u top3 igre 2019. (kao što sam i rekao 2019.) volio bih da je više igara kao control i da puno više developera gleda na igre kao što je remedy gledao na igre kad je radio control.

maksimalni ON topic: zapratija sam vidu starčević na twitteru prije nekoliko dana. ✌️

Je, mapa je kriminal. I dalje. Jos sam pomislio kak su je sredili, ali to je trajalo do prvih stepenica kad sam skuzio da je sve isto, pojma nemas kud mozes i gdje si.

Jedva cekam da dodjem do DLCa, to mi je ostalo u ps4 verziji. Također steta sto sejve ne idu, doslovno imam sve zivo od prvog prelaska.

k samo zbog maksimalnog on topica si propo ko srbija 99te.

Wot a šejm

Moram se požalit na hitboxeve.
    Vjerujem da na konzolama nije tolko izraženo, al na PCu prečesto fulam lika koji bi trebao past mrtav.
    Ekstra iritantno kad se iz Call of Dutya prebaciš na to.
    Aim assist za miš je dosta suptilan i eliminira taj efekt tako da sam to upalio i funkcionira kak treba, a opet ne daje dojam da cilja umjesto tebe.

Počeo i ja s Controlom (bilo bi možda prikladnije reći da "kontroliram", hehe). Pokupio sam nekoliko moći i gameplay djeluje sve bolje. Priča, iako intrigantna, ostavlja dojam B epizode Dosjea X, dok me jednolični okoliš polako počinje ubijati u pojam. Ne znam kako će biti kasnije, zasad je najzabavnije hissovcima bacati okolo predmete na glavu. Eh da, fps zna dropati na PS4 Slimu, nekad malo smeta, ali eto, ipak ima dosta destrukcije i sve to.

Zero
      Uff, jake riječi u vezi priče.

To je specifični žanr fikcije. Mislim da se New Weird zove.
      Kao fan, moram reći da je ovo u samom vrhu predstavnika tog pravca.

Zero
      I meni je priča ostavljala takav dojam, u jednu ruku volim quirky humor kojeg ima podosta, ali nije me uopće povukla da se zanimam za nju. A okoliš je baš bezličan skoro pa cijelu igru, postane jednolično dosta prije nego budeš gotov, bar je tako meni.

Danas mozda pređem igru po drugi put, uopce me ne smeta ali bas nista, meni je surrounding odlican, interakrivan, uvijek nesto ima, pustim si mjuzu u onoj gluhoj sobi haha, uzivam max. Control rulz

Je, mapa je dosta siva i brutalistička, ali meni osobno ima ogromnu količinu karaktera.
      Svaki prostor izgleda kao da je tamo sa razlogom i da ima svoju svrhu.
      Praktički možeš vidjeti te prostorije pune ljudi koji tamo rade i žive.
      A baš činjenica da u njima zapravo nema nikoga skoro i pune su čudnih stvari im daje posebnu jezu.

Nevjerojatno kako mi je prvi dojam o igri bio krivi.

Također, meni su prostorije tmurne s razlogom, a kao što sam rekao, interaktivnost i hrpa lora kroz njih u obliku knjiga, emisija, radio tejpova...Ma ima i hrpa soba s čudnim lutkama, rekvizitima i ostalim stvarima koje mi samo dižu volju da opet po svemu kopam. Sličnost postoji naravno, to su sve uredi u korporaciji, ali svaki taj ured meni ima neki šmek, ne mogu se uopće složiti da je imalo bezlično. Baš naprotiv.

Baš me opet primila. Super je što je i side content jak, side-boss borbe su najteže i totalni je grijeh to propustiti. O combatu uopće neću, šta im radim to nisu istine... Počeo sam opet bacat frižidere po njima 😃 Frcaju jadni čujem ih kako plaču kad me vide.

4 dana kasnije

Evo, riješio i ja Control. Platinirao sam čak (cos that's the way I roll 🤣), riješio AWE DLC i ostao mi je još Foundations DLC. Odlična mi je igra na kraju, dao bih mirne duše 8,5/10 jer ovaj put su stavili igrivost i raznolikost u gameplayju na prvo mjesto. Zabavno je igrati i uvijek je izazovno.

Svidjelo mi se što ima mnogo referenci na Alana Wakea (kud ćeš bolje od Old Gods of Asgard, haha), kojemu je u biti posvećen i čitav AWE DLC. Vjerujem da će nas dočekati i nastavak (obje igre), uz malo sreće. Control je još jedna Remedyjeva igra koja se igra u jednom dahu.

Prigovori koje sam imao na jednolikost lokacija i pomalo slabu priču i dalje stoje, ali Jesse je dosta jak lik i barem njeni monolozi i odnos s bratom spašavaju stvar, makar je tematika radnje sama po sebi meni osobno jako privlačna. I da, TV sekvence su im i dalje top.

Btw. tko traži izazov i želi veću trajnost, neka igra i sporedne misije. Isplati se, ali i inače je dosta toga skriveno i zahtijeva malo pažnje, pa eto, i to treba imati na umu. Šteta što i završnica nije grandioznija, tu sam isto očekivao nešto više u vidu izazova.

Zero Eto vidis da ti se svidjela na kraju 🙂 Sve stoji, i tocno tak sam i ja ocijenio igru. Definitivno zabavna igra i bas nudi ono sto igracu treba da se prepusti tom sivilu dok se probija kroz mentalne igre u glavi.

Side content je vrijedan svake minute, ne znam kak netko moze bez toga, ovdje nudi tezinu i dodatno siri pricu, super su mi ti altered itemsi i spika oko istih. Kad ce PS6 verzija 🙂

Yep, evo sinoć riješio i Investigations DLC. Baš je ogromna šteta što ovo nije dio osnovne igre po defaultu, jer em nudi novu lokaciju, em je toliki otvoreni prostor da konačno ima i veće primjene levitacije. Fora je i nova upotreba klopki za aktivaciju u okolišu. Prvo ih luraš onda im propadne tlo pod nogama ili se nabodu na škiljke.☠ Eh da, i boss borba je super, komotno je mogla biti i za završnicu glavne igre, makar je Hartman iz AWE DLC-a još bolji deal.

Krenuo i sam s Controlom. Nakon prvih sat-dva i wtf ja tu radim i sta trebam, sada stvari sjedaju na svoje mjesto.
        Otkljucao sam par moci/oruzja, pa je sad malo "lakse". Posto ne igram svaki dan, nego je se uhvatim vikendom ili svaki drugi, najveci problem mi predstavlja navigacija, jer zaboravim sto je povezano s cime. Aktiviralo mi neki timed event da Hiss napada "negdje". Prvih 5min sam potrosio na dolazak tamo.
        Jedan od takvih pocetnih evenata sam failao, jer sam uletio grlom u jagode, a vjerojatno sam bio preslab. Nadam se da to ne utjece na trofeje ili daljni tijek igre?

Chaky Ne utječe, ne brini. Ništa nije missable. Inače, kad odabereš misiju, žutom bojom ti je i označen sektor gdje se nalazi tražena lokacija, pa je lakše i navigirati.