6 dana kasnije

Pogledao The Stand (2020). Mogu reći da je serija ispunila očekivanja i da je u onoj ostaloj grupici Kingovih adaptacija koje su više rađene za fanove nego za gledatelje koji traže nešto kvalitetno. Mutno mi je u sjećanju prva mini serija iz 1994 od četiri nastavka (doduše, mislim da je i format svake bio skoro 1,5h), ali ne mogu reći da je remake bio nešto prerazvučen, osim zadnje epizode koja je praktički dobrim dijelom filer. The Stand je više zanimljiv samom idejom nego realizacijom, gluma nije ne znam što, u radnji bi se moglo naći rupa i nelogičnosti, ali ubijte me, ovih 9 epizoda se pogledalo u par dana.

Prati se Broadchurch. Vrlo dobra, zanimljiva misteriozna krimi-drama. Nakon toga imam na umu krenuti na danski The Investigation, al otom potom.

Kao netko tko nije ljubitelj animiranih serija i filmova van Asterixa, Lucky Lukea i starijih crtića sinkroniziranih 80-ih i 90-ih, odgledala se Netflixova DOTA i ostao sam vrlo zadovoljan. Do te mjere da sam se odmah bacio i na Castlevaniju i ne mogu prestati gledati. U svakom slučaju, tko nije gledao, a željan je dobre fantazi avanture, tople preporuke za obje serije.

Fico jos ces se ti navuci na Anime. Svi smo mi krenuli sa samo jednim i onda zavrsili na tisucama sati utucenih u Anime Movies i Series. Krindja ima gotovo svaki (osim Miyazaki-jevi uradci), ali navikne covjek na taj japanski stil s vremenom.

maverick To ćemo još vidjeti. 😄 Znam zašto mi nije do sada sjeo anime. Nije mi odgovarao način pisanja i karakterizacija. Ne mislim na kvalitetu, već jednostavno nije ono što meni sjeda. Ovo dvoje mi je odgovaralo jer je zapadnjačka animacija, zapadnjačko pisanje. Nešto na što sam naviknut i što preferiram. Iduće će se probati Blood of Zeus, a volio bih Avatara, Korru i AoT kad tad uloviti.

Fico razumijem te. Preporucio bih ti iskreno neke druge anime series za pocetak (sa manje krindja) poput Cowboy Bebop, Ghost in Shell i Fullmetal Alchemist Brotherhood pa ako ti se svide onda imam jos masu njih za peporuciti.

Cowboy Bebop bih preporučio svima, baš je posebniji od svega ostaloga i bliže zapadnoj publici. Makar imam filing da bi Fići legao i npr. jedan Death Note.

Zero death note je vrlo dobar, ali naginje teen publici. Volim taj anime jako, ali steta sto je zadnja trecina anime osla u teski k. Trebalo je stati tamo na zadnjem okrsaju izmedju L i Kire.

maverick Neke stvari bolje prolaze dok si mlađi, da. Kontam da je i prestar za shonene.🤣

Zero Fullmetal je lako zamjeniti za tipicni shonen sto bi bila velika pogreska. Bilo bi suludo jedan DB, One Piece, Naruto ili bilo koji njima slicni uporedjivati sa ovim animeom ili mangom samo zato sto su klasificirani kao shonen. Kao prvo pise i crta ga zenska pa samim time je gotovo eliminiran fanservis, a time i gomila cringe-a koji zasigurno mogu neke odbiti od daljnjeg gledanja, teme koje obradjuje su nerijetko vrlo ozbiljne, odrasle i sa tragicnim zavrsecima te tjeraju na razmisljanje, a Payoff na kraju je jedan od boljih koje sam na bilo kojem mediju dozivio. Pratiti ta dva momka na njihovom putu ka odrastanju i sazrijevanju je bila privilegija i neponovljivo iskustvo koje bih preporucio svakom, nebitno bio ljubitelj mange i anime ili ne. Apsolutni peak shonena, mange i anime i nikakvo cudo da je na my anime listi broj jedan kod anime series, a broj 2 ili 3 (ako se ne varam) kod mange. Ja sam pogledao obje anime series (ima ih dvije i razlicite su) i bio sam odusevljen, a emocije na kraju je nemoguce rijecima opisati, samo je jedan anime uspio isto, a to je moj najdrazi Steins;Gate. Na Netflixu su oba anime dakle Fullmetal Alchemist i Fullmetal Alchemist Brotherhood pa samim time preporuka svima koji nisu gledali da isprave tu pogresku.

maverick Ma mislim općenito. FMA meni također nije onaj klasični shonen jer je radnja od početka do kraja puno ozbiljnija i mračnija. Meni je također sveukupno najdraži anime, i oriđiđi i Brotherhood.

Zero meni je Brotherhood drazi od prvoga jer Brotherhood prati mangu i ima bolji kraj, ali oba su fantasticna, slazem se. Meni je Brotherhood drugi najdrazi Anime iza spomenutog Steins;Gate. Nisam djabe Fici preporucio FMA Brotherhood jer smatram da je odlican pocetak za bilo koga tko ulazi u Anime svijet. Problem jedini nastaje ako su kasnije ocekivanja velika nakon njega jer tu kvalitetu je tesko dostici, a kamoli nadmasiti.

Neka modovi slobodno ovih nekoliko postova prebace u Anime temu jer smo malo skrenuli sa kursa.

Samo JoJo. U jednom trenu je Paris Fashion Week, u drugom trenu je Quentin Tarantino kod Takashi Miikea na maratonu filmova Akire Kurosawe dok Ziggy Sturdust Bowieja svira jaaako tiho u pozadini.

maverick

Meni je od tih nazovimo ih teen stvari, Death note nekih prvih 10-ak epizoda 10/10 anime i Bleach prvi arc isto tako

cauboi_bibappu Problem mnogih animea je sto odugovlace i onda ode sve dodjavola. Prvih desetak epizoda DN je zbilja nesto najnapetije i atmosfericnije sto sam imao prilike gledati.

Jel ja jedini pratim Falcona i Winter Soldiera?

Stvarno je i više nego oke, standardna Marvel kvaliteta.

Kraj ove zadnje epke je uhuh, taj kadar sa

krvavim štitom

je tolko genijalan...

Pratim i ja, ali mi je meh za sad, Wanda je puno bolja