TV serije (općenito)
Cowboy Bebop bih preporučio svima, baš je posebniji od svega ostaloga i bliže zapadnoj publici. Makar imam filing da bi Fići legao i npr. jedan Death Note.
- Uređivano
Zero Fullmetal je lako zamjeniti za tipicni shonen sto bi bila velika pogreska. Bilo bi suludo jedan DB, One Piece, Naruto ili bilo koji njima slicni uporedjivati sa ovim animeom ili mangom samo zato sto su klasificirani kao shonen. Kao prvo pise i crta ga zenska pa samim time je gotovo eliminiran fanservis, a time i gomila cringe-a koji zasigurno mogu neke odbiti od daljnjeg gledanja, teme koje obradjuje su nerijetko vrlo ozbiljne, odrasle i sa tragicnim zavrsecima te tjeraju na razmisljanje, a Payoff na kraju je jedan od boljih koje sam na bilo kojem mediju dozivio. Pratiti ta dva momka na njihovom putu ka odrastanju i sazrijevanju je bila privilegija i neponovljivo iskustvo koje bih preporucio svakom, nebitno bio ljubitelj mange i anime ili ne. Apsolutni peak shonena, mange i anime i nikakvo cudo da je na my anime listi broj jedan kod anime series, a broj 2 ili 3 (ako se ne varam) kod mange. Ja sam pogledao obje anime series (ima ih dvije i razlicite su) i bio sam odusevljen, a emocije na kraju je nemoguce rijecima opisati, samo je jedan anime uspio isto, a to je moj najdrazi Steins;Gate. Na Netflixu su oba anime dakle Fullmetal Alchemist i Fullmetal Alchemist Brotherhood pa samim time preporuka svima koji nisu gledali da isprave tu pogresku.
- Uređivano
Zero meni je Brotherhood drazi od prvoga jer Brotherhood prati mangu i ima bolji kraj, ali oba su fantasticna, slazem se. Meni je Brotherhood drugi najdrazi Anime iza spomenutog Steins;Gate. Nisam djabe Fici preporucio FMA Brotherhood jer smatram da je odlican pocetak za bilo koga tko ulazi u Anime svijet. Problem jedini nastaje ako su kasnije ocekivanja velika nakon njega jer tu kvalitetu je tesko dostici, a kamoli nadmasiti.
Neka modovi slobodno ovih nekoliko postova prebace u Anime temu jer smo malo skrenuli sa kursa.
Samo JoJo. U jednom trenu je Paris Fashion Week, u drugom trenu je Quentin Tarantino kod Takashi Miikea na maratonu filmova Akire Kurosawe dok Ziggy Sturdust Bowieja svira jaaako tiho u pozadini.
Meni je od tih nazovimo ih teen stvari, Death note nekih prvih 10-ak epizoda 10/10 anime i Bleach prvi arc isto tako
cauboi_bibappu Problem mnogih animea je sto odugovlace i onda ode sve dodjavola. Prvih desetak epizoda DN je zbilja nesto najnapetije i atmosfericnije sto sam imao prilike gledati.
- Uređivano
Jel ja jedini pratim Falcona i Winter Soldiera?
Stvarno je i više nego oke, standardna Marvel kvaliteta.
Kraj ove zadnje epke je uhuh, taj kadar sa
je tolko genijalan...
Pratim i ja, ali mi je meh za sad, Wanda je puno bolja
Tuhy gledam i ja.
Odma svaki dan čim izađe. Za sad sam jako zadovoljan.
Mislim, i Wanda mj je bila odlična na svoj način. Oduvijek volim magije ( i Elizabeth Olsen).
Ali ovo je skroz drugačije. Više grounded, s odličnim dijalozima bilo da su ozbiljni, bilo da su šaljivi. Prati mi duh Winter Soldier filmova, a on mi je i dalje najdraži i najbolji MCU film.
I da, ona zadnja scena je super moćna i poetična i značajna.
Da, u srži su ipak drugačije serije i svaka mi odgovara na svoj način.
WandaVision me oduševila samom idejom i izvedbom, FatWS je više ko oni stari filmovi sa 2 omiljena tough lika koji se međusobno zajebavaju dok rokaju po drugima.
Nije sam vrh, da se razumijemo, ali je, kak sam već napisal, razina kvalitete koju očekujem od Marvela.
John Walker mi je sjeo od prve i razvoj tog lika mi je u rangu daljnjeg razvoja Sama i (još više) Buckya.
Mene najvise nervira u Fws kaj odjednom Bucky nemre kurca napravit, u WS je jebal sve zive, a tu je mlak ko nist
I to, pogotovo kak ovaj novi cap je “jaci” i od buckya i falcona onaj fajt na kamionu je smijurija, dosel ovaj i tam rastural, a ova dvojica dobila po picki
- Uređivano
Gleda netko Tko je ubio Saru? Dojmovi? Vidim da je poharao Netflix.
Završio je Shameless (US). Zadnjih 20 minuta mi se nije skidao osmjeh sa lica i zasuzile su mi se oči. Kakva serija.
Ne znam jel @CroZac_Drake tu negdje još?
Kompić mi je u međuvremenu prebacio Shameless (UK) pa sam evo sad pogledao prvu epizodu. Totalno ista radnja, ameri sve iskopirali, ne sjećam se jedino sad jel su oni to razvukli, jer imam osjećaj da je UK 1 epizoda kao 3 US.