Fenix imam neku karticu na kojoj nikad nema nista

E imam i ja takve hahaha

Giphy - interview crying GIF

4 dana kasnije

Zadnje što se pogledalo je druga sezona Wirea. U odnosu na prvu koja mi je bila mlaka, ovo je bilo sve ono što sam želio od krimi serije. Možda i previše uvjerljivo na trenutke. Nadam se da će takva biti i sljedeća sezona, makar sam odlučio sve ih pogledati.

Zero S02 mi ima najbolju verziju intra. Sjećam se jednom dok sam tako slušao stvari iz serije naišao sam na komentar koji je glasio:

McNutty

Insta vrištanje iz sveg glasa

Svaka sezona ima svoj stih, amo se dobro sjecam u trecoj se vracaju u geto i na onu ekipicu iz prve sezone, vrh serije dan danas, top 3

fuckin McNulty

It's Okay to Not Be Okay (2020)
    https://www.imdb.com/title/tt12451520/

Moja saga korejskih serija se nastavlja. Nakon The Uncanny Countera, plus Extracurriculara htio sam nešto as kvalitetno as that (obje su mi totalni vrh od serija), i idem vidjet što je ovo... Drama, ljubić... Eh, pogledam prvu, ništ posebno, stanem. Pogledam drugu, gotovo. Evo jučer sam završio svih 16 epizoda i moram priznati da me serija emotivno razvalila. Mislim da mi je jedna, ako ne i najdraža koju sam pogledao ove godine, a ako bacim u prošlu od kada serija i je, i za prošlu isto vrijedi.

Priča je ovo o 2 brata od kojih jedan ima autizam, a kako su ostali bez majke tako se mlađi brat brine o starijemu. Većina radnje prati psihijatrijsku ustanovu OK, u kojoj se nalaze većinom emotivno i psihički "ranjeni" pacijenti gdje oboje glumaca stvara svoju priču uz pregršt genijalnih likova što tamo, što van toga. 3. lik i glavna ženska svih ženski je spisateljica, piše bajke i prvi susret s 2 brata dogodi se jer stariji želi autogram pošto mu je baš ona najdraža. To ne prođe dobro, ali tu se mlađi buraz i ženska svih ženski eyecontactaju i dalje je sve jedna velika emocija. Ona je emotivno sebična i ne brine o nikome/ničemu, a Moon Gang Tae (mlađi brat) je suprotnost, ali ipak oštećen svime i svačime.

Cijela ova priča nije ništa posebno u smislu kvalitete scenarija, obrata i nekih wow efekata što se zapleta tiče, ali taj odnos njih dvoje, ostatak glumaca i ta emocija koju su stvorili (iako nekad scene traju 2 minute gdje se samo gledaju) meni je nešto nenadjebivo. Baš me dirnula serija i nije me sram, nisam dugo vremena pogledao nešto što me ovoliko dirnulo. Evo neka depresija sada, ne gleda mi se više ništa. Topla preporuka, brat s autizmom i kak je odglumljen je 10/10, znači legenda od lika, a odnos 2 brata i kako stariji sazrije i kako se izgradi kroz drugu polovicu serije je neopisivo. Da ne govorim koliko sam i ja bio sretan kad sam vidio neke scene koliko je i Moon Gang Tae bio jer vidi brata kakva je legenda. Odnos Moon Gang Taea i Go Moon Young je meni bio sve. Ne želim ništa spoilati, gledajte.

E da, artwork mi je genijalan u seriji. Sve je na foru bajke i taj dio kak su sklopili mi je genijalan. Muzika mi neće valjda nikad iz glave izaći.

Eh, ni ne igra mi se trenutno... Hoću izbrisat sjećanje i opet ovo gledat. 9/10 za mene osobno, realno možda i 8/10, ali po meni glavna priča nije uopće bitna koliko je bitno sve ostalo što su stvorili.

Druga epka Falcon & WS, Marvel nastavlja se čistom jebenom kvalitetom.

Baš onak, epizoda za gušt.

Zero

Vidis ja se u potpunosti slažem s tobom iako je opcenito misljenje da je 2. sezona najgora ili druga najgora. Dok je meni bas sjela za promjenu.

Meni je osobno 3. sezona najbolja.

Gledam The Bridge (OG verziju). Solidan krimić za ubiti vrijeme, no nekako mi je sve suviše predvidljivo i fali uzbuđenja da bi imao neki bolji dojam. Da se razumijemo, nije ni po čemu loša serija, ali se striktno drži okvira žanra te u prvoj sezoni (gdje sam sad) nema bogznakako zanimljivu misteriju. Nastavit ću gledat dalje, prerano je da bi odustajao ali ako 2. sezona bude opet ovakva vjerojatno neću nastaviti.

foggy

I ja sam se zakačio za korejce u zadnje vrijeme, gledao sam i tu It's Okay to Not Be Okay, ali sam stao negdje na pola, čekam do iduće netflix pretplate.
        Ugodno sam se iznenadio da pomalo i korejske naslove prevode na hrvatski.

A nedavno sam dovršio seriju Start-up https://www.imdb.com/title/tt12867810/?ref_=nv_sr_srsg_0 koja je super komedija/romance i trenutno gledam Mr Queen https://www.imdb.com/title/tt13400006/?ref_=nv_sr_srsg_0 koji mi je možda i najdraža serija trenutno, nije mi baš bila interesantna serija jer je smještena u povijesni period, ali je u biti zapravo dosta moderna zbog nazovimo ga "trans" zapleta. Baš ono comedy gold, glavna glumica perfektno odradila.

cauboi_bibappu A nedavno sam dovršio seriju Start-up

Hahaha, jučer krenuo gledat, so far odlična!
          It's Okay not to be Ok mi je baš sjela nenormalno, kakva gluma i njihovi odnosi, uf! Inače pratim Korejce u njihovoj filmskoj industriji već dugo i otkad ih gledam, prestao sam američke filmove gledat. I onda si mislim pa jebote volim ja i serije, i vidim Korea. Ništa me više drugo ne zanima, stvarno su majstori zanata. Iako ima i smeća, ali sve ove "razvikanije" su stvarno bolesno dobre i napete.

Mr. Queen? Stavit ću na listu. Svakako čekiraj The Uncanny Counter i Extracurricular, meni genijalne. Alice in Borderlands i Sweet Home isto oke, iako koja klasa ispod ostalih što navodim.

krpa Gledam The Bridge (OG verziju). Solidan krimić za ubiti vrijeme, no nekako mi je sve suviše predvidljivo i fali uzbuđenja da bi imao neki bolji dojam.

Hej! Meni se (jako) sviđala kad sam je gledao kao mladić!!

btw. ako skippaš uvodnu špicu, ne možemo biti prijatelji, žao mi je. :/

k
              Skipam uvodnu špicu od predzadnje epizode. :/
              Evo iz uvjeta da ostanemo prijatelji nastavljam kao prije bez preskakanja. 😄

6 dana kasnije

Pogledao The Stand (2020). Mogu reći da je serija ispunila očekivanja i da je u onoj ostaloj grupici Kingovih adaptacija koje su više rađene za fanove nego za gledatelje koji traže nešto kvalitetno. Mutno mi je u sjećanju prva mini serija iz 1994 od četiri nastavka (doduše, mislim da je i format svake bio skoro 1,5h), ali ne mogu reći da je remake bio nešto prerazvučen, osim zadnje epizode koja je praktički dobrim dijelom filer. The Stand je više zanimljiv samom idejom nego realizacijom, gluma nije ne znam što, u radnji bi se moglo naći rupa i nelogičnosti, ali ubijte me, ovih 9 epizoda se pogledalo u par dana.

Prati se Broadchurch. Vrlo dobra, zanimljiva misteriozna krimi-drama. Nakon toga imam na umu krenuti na danski The Investigation, al otom potom.

Kao netko tko nije ljubitelj animiranih serija i filmova van Asterixa, Lucky Lukea i starijih crtića sinkroniziranih 80-ih i 90-ih, odgledala se Netflixova DOTA i ostao sam vrlo zadovoljan. Do te mjere da sam se odmah bacio i na Castlevaniju i ne mogu prestati gledati. U svakom slučaju, tko nije gledao, a željan je dobre fantazi avanture, tople preporuke za obje serije.

Fico jos ces se ti navuci na Anime. Svi smo mi krenuli sa samo jednim i onda zavrsili na tisucama sati utucenih u Anime Movies i Series. Krindja ima gotovo svaki (osim Miyazaki-jevi uradci), ali navikne covjek na taj japanski stil s vremenom.