foggy jučer sam jeo, iz pizzerije 100m od mene, za 35kn. Ne sjećam se kad sam tako jeftinu jeo.
Danas sam živ tako da valjda i valja. 😅

JoelDrake ovo je bilo za očekivati, treba iskoristiti kravu muzaru kad se stekne takva popularnost.

Je, znalo se i po zavrsetku, a brojke su dodatni poticaj. Bit ce dosta tesko napravit nest kao u prvoj, ali eto, vidjet cemo.

U fazi kad PlayStation 5 gledam prijekornim pogledom, imam vremena za gledanje serija (između ostalog), šta je . . . WOW!!

. . . pa ću tako spomenit seriju koju dosad nije niko spomenia: "THE NORTH WATER". Odlična je. Barem prve dvije epizode koje sam pogleda jutros od 3 do 5. lol

Osjećao sam se loše nakon njih. Kompliment btw!! BBC produkcija, prljavi likovi, gadovi, prljavi gadovi (Colin Farrell, Jack O’Connell . . .), kitolov, harpunjenje, rum, tekstura literarnog komada . . .

IZAZIVAM VAS.

k Jel Korejska?

Pogledao sam ja The North Water, mislim da sam i pisao o njoj gore. Dobra avanturistička triler-drama. Uspijeva uvući u priču od prve epizode i to konzistentno održava gotovo do kraja. Rasplet mi nije bio po volji i tu serija konačno opada, bez spoilanja ali pojednostavljeno je sve i suženo u nekoliko nezadovoljavajućih scena. Ipak, sveukupno je vrijedna gledanja. 🙂

krpa Pogledao sam ja The North Water, mislim da sam i pisao o njoj gore.

sorry!! inače uberem sve tvoje postove. uglavnom . . . da. pogledat ću s guštom ostatak. 🚬👌

k Uživaj.

🙂
        🙂
        1 / 2
        Kad je malo rezimiram kao cjelinu, nije toliko loše čak ni prema kraju, no stvarno mislim da se moglo, i trebalo, bolje. Al prije zadnje epizode sve su više-manje odlične.

Nego, spomenuo si i Refna gore. Jesi gledao njegovu mini-seriju Too Old to Die Young? Zapravo, je li itko ovdje gledao? Upravo se spremam početi i malo sam smanjio očekivanja kad sam pročitao da je dosta pretenciozna. Ali nije mi to uvijek nedostatak pa se nadam dobrim stvarima. 🙂

krpa Too Old to Die Young?

to već dulje vrime planiram pogledat. priča se da je serija pretenciozno i presporo refnovo artističko ejakuliranje, ali je i istovremeno stylish manijakalna cop serija. sve oko te serije me intrigira nemilice, a sama činjenica da s refnom imam love-hate odnos me seriji privlači još i više.

e, i kojimi se sviđa, pa ono . . . 😅

k
            Jako volim Refnove stvari od Drivea pa starije, jer ove novije filmove nisam gledao. Ali tu kažu da je negdje lagano krenuo s tom pretencioznošću i da je to kulminiralo s ovom mini serijom. Brutalnost me ne zabrinjava, na to sam navikao kroz azijske trilere, ali jako sam bio iznerviran s Lynchevim Returnom Twin Peaksa a ovo je bilo uspoređivano s tim u par navrata. Iskreno se nadam da se Refn nije toliko preseravao. 😂

krpa ali jako sam bio iznerviran s Lynchevim Returnom Twin Peaksa

neeee!!! twin peaks: the return je doslovno jedna od mojih najdražih stvari u 27 godina života!! lmao

znači skinit ću "totdy" i idem večerat i pokušat zaboravit ovaj dio u kojem sam te citira. 😅

k To si negdje i napisao ako se ne varam pa te malo bockam.

😂
                😂
                1 / 2
                Ali da, vrlo brzo sam odustao od serije.

Možda obojica večeras bacimo početne dojmove za Too Young. Vuče i vuče na gledanje. Sad još malo na laptop pa se navečer kreće. 🙂

Treća sezona TP je jednostavno nešto transcendentalno i u moru sličnih stvari i dalje unikatno. Ja ne znam kako si to uspio ostaviti po strani.

Iskreno, ja sam se malo borio i sa starim TP-om. Lynch mi previše žrtvuje koherentnu radnju za surealne scene i to je još uvećano u zadnjoj sezoni. Odustao sam negdje nakon 4. ili 5. epizode, nisam imao živaca dalje.

Odgledah prvo film Južni Vetar (onaj prvi) pa sad seriju prije novog filma, i sjeda ko budali šamar, bre. Što više, lagano me podsjeća na talijanske serije kao Suburra i Gomorra. Kad će Hrvati snimit nešto takvo? Nikad valjda

Pokušao sa Too Old to Die Young... da, već na prvoj epizodi skužio sam da nije za mene. Vizualna estetika mi je odlična, radnja na papiru isto (bar ono što sam stigao vidjeti), iznenadna brutalnost izvedena efektno. Ali jebemu ove avangardne, usporene scene. Nižu se jedna za drugom kroz cca sat i pol jedne epizode. Praznih pogleda i jedva izgovorenih riječi na svakom koraku. Da se radi o filmu, još bih prožvakao to. Kao 13-satna mini-serija? Ne, hvala.

Refn se od tvorca realističnih krimi-drama transformirao u arthouse provokatora a la Lars von Trier sa odjecima Lyncheve surealnosti. Spoj koji mi nikako ne leži, a Refn se još preserava s odbijanjem da seriju nazove serijom i inzistiranjem da redoslijed gledanja nije bitan. OK, kralju. Postoji i cameo Hidea Kojime u seriji, što je zanimljivo ako uzmemo u obzir da je Kojima Refna uzeo za lika u Death Strandingu (Heartman). Navodno su obojica i dobri prijatelji. Vidim i neke zajedničke točke među artističkim sklonostima obojice. Nije ih toliko briga za široku publiku i što će oni misliti o njihovim idejama. Pohvalno s jedne strane, ali s druge daje tim autorima status pretencioznosti, određenu auru snobovske uzvišenosti koju osobno nemam živaca baš trpjeti. Stoga vrlo rado odustajem od spomenute serije bez da se dvaput okrenem.

krpa

čooovječe. pronašao sam ovaj tvoj post u apsolutnom blagostanju i napravio me . . . napaljenim??

(prevelika je šteta šta je jedini torrent koji sam ja uspia pronać, a da je 1080p, i da ima išta seedera — zapravo torrent s Ultra Malo seedera. (uglavnom; meni se još skida :c))