Hmm..
Serija je odlično završila, sve je fino objašnjeno, ali ne znam, očekivao sam više i možda napetiji završetak. Btw nabijem Billy-a
Slobodno baci komentar, sutra ću vjerojatno biti pametnije glave.
Ja sam priželjkivao točno ovakvu zadnju epizodu. Pola epizode napetosti i onda pola epizode razrješavanja svih situacija. Posljednja bitka je ujedno i najbolja bila. Jack i Flint protiv Rogersa odlično izvedeno bez zvuka, možda i najbolji komad glazbe koji su imali do sada.
Borba Flinta i Billyja isto impresivna, onaj kadar koji se polako zumira na njihovu borbu je predivno izveden. Billy je stvarno postao govno do kraja serije.
Meni je
hajlajt čitave epizode bio razgovor Flintai Silvera u srcu džungle. "They paint the world full of shadows and tell their children to stay close to the light." Genijalna scena i genijalan dijalog. Također, jako mi je se svidjelo što nije sasvim sigurna sudbina Flinta. Vrane su poletjele odjednom, kao da su čule pucanj. Isto tako, scena s Thomasom kao da je imala određeni filter, kao da je riječ o priči. A zna se da je Silver majstor pripovijedanja. Ipak, kao što Calico Jack kaže: "A story is true. A story is untrue." :)
Svidio mi se potez dovođenja Featherstonea na mjesto guvernera. Kao da je Nassau zadržao dio svog duha. Uvođenjem Mary Read na kraju zaokružili su čitav povijesni dio Black Sailsa na jedan lijep način.
Najviše me iznenadio Silver. Riječ je o liku koji je toliko evoluirao. To se vidi u sceni s kuharom, kuhar na čijem je on mjestu bio prije nekoliko sezona. Na kraju je dogurao do toga da vodi čitavu vojsku gusara. Ono što me posebno iznenadilo je to da nije vjerovao u taj rat i pobrinuo se da ima izlaz. Obožavam takve situacije gdje je riječ o moralno sivom području. Spasio je zapravo hrpetinu života time, ali je ubio ideju i zabio nož u leđa Flintu i Madi.
Meni osobno savršeno finale. Možda nije imalo ogromne plot twistove pred kraj, ali je dovoljno obrata postojalo da uz izvrsno izvedenu bitku i maestralne dijaloge dovede do savršene završnice.
Hmm..
Serija je odlično završila, sve je fino objašnjeno, ali ne znam, očekivao sam više i možda napetiji završetak. Btw nabijem Billy-a
Slobodno baci komentar, sutra ću vjerojatno biti pametnije glave.
Sad je red na Treasure Island da se napravi, siguran sam da imaju planove. Odličan kraj, da.
Nekoliko godina neka pričekaju i onda fino mini serija od 10 epizoda Treasure Island. To bi bilo savršeno! :)