maverick
Igra je zapravo odlična i uživao sam u svakoj minuti.
Moj najveći problem je bio setting i to samo zato što su elemente koji su savršeno funkcionirali u Dani prenijeli i ovdje. Dana je imala gotovo pa savršenu podlogu za prepričavanje takve epske, avanturističke priče a i zbog premise je bilo zanimljivo istraživati okolinu i pronalaziti malene i skrivene špilje, artefakte i sve ono što je igra nosila.
IX je po tom pitanju dosta... hmmm, recimo, ograničavajuća, odnosno nema taj element (ili barem privid) slobode.
Priča je sasvim pristojna, atmosfera je mračnija ali imao sam osjećaj da sam sve to negdje vidio i to u podosta boljem obliku.
maverick likovi u lacrimosi nesto nevidjeno pa su u IX za 2 koplja losiji
Nisu nužno lošiji koliko... generični. I to govorim kao netko tko je odigrao sve Falcomove igre koje se mogu odigrati.
Takav problem je imao i Tokyo Xanadu, recimo. Svatko ima svoju ulogu - požrtvovni heroj, plačljiva i sramežljiva curica, bad boy, misteriozni introvert...
Lacrimosa je bila pošteđena toga pa je dinamika između likova (barem meni) bila puno bolje izvedena i prirodnija. Daleko je to od Trails razine, ali funkcionira.