foggy Meni osobno Octopath grafika nebi smetala, to mi je ujedno i super igra, ali nema potrebe za tim svim.

Ne smeta niti meni takva grafika. Mislim da pridonosi dojmu old school RPG-a u nešto novijem ruhu.
Stvar je u tome da je art FFT savršen ovakav kakav je i on je dio njegovog šarma. Imam osjećaj da bi, kada bi otišli u Octopath smjeru, FFT izgubio identitet i počeo ličiti na Tactic Ogre (što nije loše, ali nije niti dobro).

foggy Tactics Ogre nikad nisam odigrao

Šteta. PSP remake je zapravo savršen taktički RPG.
Priča je, usudio bih se reći, čak i mračnija od FFT. Sudbine nekih likova uistinu su mračne.

foggy Growlanser jesam i bio mi je genijalan

Ja sam ga igrao (neki, ne znam koji) na PSP emulatoru i bio mi je ok. Nisam ga završio jer me je komp nešto zezao pa sam izgubio save a ne ide mi se ispočetka. Možda jednog dana. heh

4 dana kasnije

Evo kopan malo i gledan sto bi igra bas me vuce sve ovo opet odigrati odnosno neke prvi put neke opet

A ove dvi me sad strah otpakirati jer mislin da vridu dosta jos su u celofanu je da je americka verzija ali ipak

foggy
    A iman ja svega tu mada nisan nesto puno ds i 3ds igri uzimao

Miro Ima jebenih JRPGa, ovo sam ti sa slike sve s gustom odradio.

Ekipa koja ima Xbox.
      Na sniženju su trenutno Blue Dragon i Lost Odyssey.Zajedno za cjenu 4 pive u birtiji ! 😛

21 dana kasnije

Treniram malo danas u sobi, gledam na policu sa igrama i naciljam Final Fantasy 8, setim se kolko je jebacki onaj uvodni filmic bio i kolko sam ga puta pogledao i svaki put sam bio napaljen ko konj.
      Onda se setim Chrono Cross-a...jebem ti sve.

Zavrsavam polako DQ11 i odjednom shvatim kako je ovo vjerojatno zadnji old school turn based jrpg. Hvata me tuga.

SMTV je ipak hardcore i zbog nefokusa na likove i pricu mislim da ne spada pod tradicionalne turn based jrpg.

Torgue da da, smetnuh to s uma, podsjeća na momente sa 3D/2D stilom kao Octopath Traveler

maverick

Nije još kraj klasičnom jrpg-u na poteze jer uskoro izlazi (4.3.) Triangle Stategy. Možda bude još koji u tom stilu.

densetsu Triangle Stategy

Imam ga na radaru, ali to je ipak tactical rpg.

densetsu Možda bude još koji u tom stilu

Daj boze da rimejka square ff6 i chrono trigger u tom stilu.

Sljedeće godine dolazi i Eiyuden Chronicles: Hundred Heroes.

maverick rimejka square ff6

Past ću u nesvijest ako se ovo dogodi... Ozbiljan sam!

kabegami Past ću u nesvijest ako se ovo dogodi...

I ja 😃

Eiyuden Chronicles: Hundred Heroes.

Kak ja nisam cuo za ovo?! Izgleda jebeno!

Od kreatora Suikodena, trebao je doći ove godine no imali su nekakve probleme pa su pomaknuli na 2023.
                Ove godine dobivamo Eiyuden side scroller koji bi trebao poslužiti kao uvod u priču...

Prava je šteta što je Sakagucijev Fantasian "zarobljen" na IOS-u, izgleda mi kao prava poslastica.