AbelKOsMos Lijepo napisano, ali opet ne razumijem što ti znači "mrtav" grad u usporedbi sa drugim igrama? Što ovdje fali a da su drugdje isporučili? Grad je ko grad, a to što ne možeš ući u svaku zgradu je malo nerealno za očekivati pogotovo jer em to nije cilj, em to nije vremenski efikasno. Na kraju dana čak i da to naprave grad bi bio jednako mrtav kako ga voliš nazvati. Mislim da od igre dobivaš krivi vibe tj mislim da imaš druga očekivanja od ove igre. Ovdje je priča i atmosfera sve, te ako se potrudiš malo ući u lore i ostatak side questova mislim da bi promijenio mišljenje o gradu. Dobar primjer ti je Nier Automata gdje je borba ništa više nego prosječno odrađena, no ono gdje blješti je priča, lore i muzika igrom slučaja kao i Cyberpunk te na kraju ispada kao jedna od najboljih igara generacije. CDPR je zajebao što je pustio igru u prodaji na konzolama i za to ih treba pljuvati no PC verzija je skoro pa gotov proizvod. Jasno mi je da se osjećaš prevarenim kao što bi trebao, no iz postova se vidi da si pristran hate train-u i koliko god igra dobra bila ona će uvijek biti loša i to s razlogom. Znam kako se osjećaš jer se i meni isto desilo sa TLOU 2, no kad ti upališ igru i kad ti vidiš koliko su truda uložili u nju zbilja ne možeš reći da je prosječna, ma koliko god ljut bio na developera.

Na drugu ruku, svatko ima svoj gušt u igrama tako da ono što je meni super tebi ne mora biti i obrnuto.

Mislim da mrtav znaci da nema nikakve interakcije igraca s npcevima i obratno, nemaju svoje rutine, ne pricaju medjusobno(neki pricaju dvije recenice i tak stalno u krug), uglavnom svijet ne “zivi” nego je eto tu, igram recimo sad Legion, znaci 3 razine iznad CP kaj se tice svijeta, ljudi reagiraju na sve kaj radis, ako nekog premlatis i poslije ga sretnes frajer se usere i pocne bjezat ili si klekne i moli te da ga ostavis na miru, a nekad i zeli revans, napravis neko sranje policija te ganja, ljudi bjeze, dronovi dolaze, cak i news dronovi da sve snime, na svaku stvar koju napravis na ulicama svijet organski reagira, mislim da je to sad vec neki standard dok toga u CP nema, sve je kulisa obicna, nema nikakvih reakcija, mislim da neki od vas imaju skroz krivu percepciju o tome kaj je neko ocekival od tog svijeta, ne ulazak u svaku zgradu nego jednostavno da ima barem neku razinu open world standarda koji je u industriji vec desetljece, a nismo dobili cak ni minimum toga, a stalno potezete kak je prica jebena u argumentima, a to nitko ni ne osporava, da je ova prica i ovi likovi u nekom linearnijem izdanju di je svijet kontroliran devovima tj da vidimo kaj nam daju da vidimo ovo bi bilo remek djelo

renda Vidiš s ovime se apsolutno slažem, AI NPC-eva je apsolutno nepostojeći u ovoj igri to mi je ovdje jedan od većih minusa. No opet, na drugu ruku nisam baš imao pretjerano interakcije sa ljudima na ulici a iskreno me nisu baš ni zanimali jer sam skužio da su više kao šminka nego išta drugo. Zbog toga kažem da je igra još u beti a na kraju krajeva ne sumnjam da AI neće popraviti.

Slazem se, ali iskreno mislim da ne budu popravljali, kak je neko vec rekel ima tu previse posla da se to sve poslozi i ne znam kak misle to izvesti, bugovi se daju zakrpat, ali ove neke vece stvari tesko, mislim daju se i one, ali kroz godinu-dvije, a do onda vec naprave pola neke nove igre

A nije priča toliko top, bar meni nije bila. Sasvim solidna za potrebe igre ali nema ambicije jednog Deus Ex serijala ili tu dubinu i razradu s političkog aspekta. Igra je superzabavna s gameplayjem i ima pogođenu atmosferu i to je mene osobno vuklo svih 100 sati koliko sam igrao i iskreno ništa više nisam tražio, stvarno je kao ukupan paket na PC-u dovoljno dobra. Bez beda bih dao 8 ili 8.5 kao i Prayer.

renda moguce je, vec su pisali o skriptama koje su radene i koje je trebalo dovrsiti za npceve i promet. Jer realno ono sto nedostaje igri je akcija-reakcija. I dodao bi ono sto si zaboravio, npcevi i promet ne smije biti samo sprite koji se pretvara u model kada je blize tebi i zbog cega doslovno nestaje na vecim udaljenostima kada okrenes kameru.

Neznam koliko ste vi istrazivali grad i koliko ovi videi na netu to prikazuju, ali zaista su poceli implementirati razne npceve i dogadaje s njima. Postoje oni beskucnici kod bacvi, grupe u centru koji kure pljuge na pauzama, peraci stakla izloga, nekakvi grafiteri, ispred klubova, prosvjednici... Cak sam naisao i na samoubojstvo, gdje mi se lik bacio sa nebodera u poslovnoj cetvrti. Nije bug, vec scena, jer se cuo vrisak kako je padao (imam screense, pa stavim kasnije).

Ovo nije diranje u core igre, ovo je vracanje izrezanog. Primjerice, nitko ne vodi racuna da igra zapravo nema loadinga, da postoje dostupne lokacije izvana tipa barovi, razni shopovi, hotelski lobbyi i slicno kojima samo treba ubaciti interijer, jer ono sto odvaja ulicu od tog "izbacenog" dijela su ulazna vrata, koja ovom prilikom kazu "locked".
      Pokazem i kasnije jednu sliku na sto tocno mislim.

Ne samo interakcija sa npc likovima i njihove reakcije, nego i to sto si spomenuo.
      Ja sam ocekivao da ces moci uci na vise mesta ali ne moze i ako svagde pise open.
      Ocekivao sam bolju interakciju sa prodavnicama.
      Kao sto sam rekao sve je uglavnom posadjeno da sluzi prici i onda posle toga nema nikakvu svrhu.
      Probajte se vratiti na ono mesto gde iza stola radi ona seksi devojka plave kose (dolls mesto mislim da se zove), nista ni da bekne ko da vas nema.
      Policija uzas, kupovina vozila smor, kupovina odece takodje, ne mozes ni da vidis kako izgleda.
      Fikseri su posadjeni po raznim krajevima i kad ih nadjes malo su bolji od pesaka.
      Jednostavno nemas sta raditi a jesu rekli da prave naj zivlji grad ikad pun interaktivnosti.
      I plus mnoge druge stvari....i onda na kraju kad dodaj ove mrave(ljude) po gradu koji ne sluze ni cemu......
      Zato je meni taj grad sminka, lepo izgleda i to je to....sem ceste i puta nema nikakve svrhe.
      Neke igre koje su puno starije su svojim gradovima dali vise srca i duse a da pritom nisu mogle da ostvare ni pola stvari koje se danas mogu.
      Ali sad se vec vrtimo u krug.

Sa ove zgrade

je ovaj lik skocio

nista pretjerano novo ali eto mozda nekog zanima.

Najviše me zanima dali ćemo dobtiti besplatnu nadogradnju kada jedan dan izađe Enhanced Edition ili kako apsolutno svi developeri vole zvati - GOTY verziju

Valjda ce "sve" fixat do nextgen verzije

wooddiebone a ca si ocekivao lol! 😂 Oni prvo moraju fixat urgentne stvari, a to je upravo ovo iz patcha. Patch 1.2 ce biti slican, kao sto sam i napisao kada je objavljen roadmap. Tek u onom periodu dlca i dodatnih azuriranja, mozemo ocekivati vracanje sadrzaja. Ako se odluce na to naravno

Igra na PC se izvodi osjetno bolje sa 1.1 patchem koliko sam uspio primjetiti pogotovo sa RT refleksijama. U gradu mi se vrti oko 45-50 FPS gdje je prije znalo padati i ispod toga dok izvan centra tuče 60. Ne primječujem više onaj T-pose bug dok se voziš sa autom i čini se da su malo popravili policiju da se ne insta spawna već da joj treba nekih 5 sekundi. Skroz OK update stime da se radi više manje o zakrpi za bugove nego performanse. vjerujem da će optimizirati igru kako spada na kraju krajeva.

Ovaj patch je esencija Cyberpunka i CD Projekta.

Gomila praznih obećanja i laži da će isporučiti nešto, a na kraju dobijemo jedno veliko ništa.

Već dva mjeseca popravljaju igru, skinulo se već preko 100 GB patcheva, a nisu se maknuli s prve početne točke i nisu popravili baš ništa, baš niti jednu stvar.