AbelKOsMos istina, ali i ovaj video kao i vecina svoj fokus stavlja na bugove, kojih realno ima najvise na konzolama, pa je tako i materijal prilagoden.
Ostale boljke ili bolje receno prazna obecanja su spomenuta, ali u drasticno manjoj minutazi. Jer tu nemas sta puno pricati i reci osim da su nesto najavili i to nedostaje.

Anyway, sinoc dobio Westbrook achievement, nije igra kriva, vec ja. Nakon razgovora sa Rogue, dobio sam jedan gig od nje i bas u Japantownu 🙈

Malo sam se vozikao gradom i razmisljam zasto su oni potrosili toliko truda na izgled, detalje auta? Mislim, auti su izmodelirani do bola, iznutra i izvana. Mozes otvoriti prednju haubu, gepek, imati stash u autu, nakrcati mrtvog npca i slicno. Interaktivni real time dashboard... I onda napravis jos solidnu i zabavnu voznju i useres promet u gradu. To stvarno moras biti genijalac 😂

Deadwalker Average critic i user ocjena je čvrsta 8-ica.

Apsolutno nebitno i lako izmanipulirano. Metakritik je cancer modernog doba ko i reddit.

AbelKOsMos naj zivlji svet, kustomizaciju, interaktivnos i mnoge druge stvari

Reći da Night City u trenutnom stanju nije najbolje i najdetaljnije napravljena distopija u igrama je potpuna nebuloza. Govorimo o igri gdje i najmanji gig ima minimalno 3 načina rješavanja za svakog mogućeg V-a. Hodaš ulicom i prođeš pokraj policije koja hologramski rekreira ubojstvo, onako kežjueli ispod reklame za orgazmičnu lažnu hranu. Količina ručno rađenih detalja i gigova je apsurdna, nakon 60 sati jedva 30 posto mape je istraženo. Lik kojeg vidiš jednom na dvije minute u jednom gigu ima svoj mocap, svoj glas, svoj dijalog koji uvažava i tvoje odabire i lifepath. Predaš nekome paket na njihovim vratima i vidiš im stan na jedva 30 sekundi, ali taj cijeli stan je izmodeliran i složen, skupa s mrgudom od vlasnika koji te mrko gleda jer si plaćenik. Al to se ne računa ko "živo", jelda? Interaktivno sam hakirao sve živo oko sebe da ne puknem ni jedan metak, ali šta će mi to ako krenem gazit ljude po pločniku sa svojom merđom, a ne vata me helikopter ko u Vice Cityu, naravno, to je bitno i interaktivno, jer se radi o open world igri. V-a sam složio na svoj način i rješavao sve na svoj način, ali sve je to đabe jer auto ne mogu obojat u rozo. Preem.

Jasno da su obećavali svašta jer moraju prodati proizvod. Kao i svaka druga igra na planeti zemaljskoj, rezali su stvari, pogotovo jer su bili prisiljeni izbaciti je na starom hardveru. Da su mi stvarno dali GTA klon, ja bi se prvi bunio ko i svi ostali sada. Nervira li me redikulozan stav većine prema igri zbog tupastih očekivanja? Je, nervira me, ali proć će i to.

Evo, nakon otprilike 85h završio sam Cyberpunk 2077 u potpunosti, što podrazumjeva glavnu priču, sve side-questove, gigove i ostale sitnice koje su potrebne za 100%. U globalu sam dosta zadovoljan sa onime što sam dobio u tih 60 eura iako je jasno da fali nekih stvari koji bi dosta bolje prezentiralo igru krajnjem korisniku tj igraču. Dok bih mogao pisati odiseje i ilijade o samoj igri te o stvarima koje valjaju te koje ne valjaju pokušat ću razbiti moj osobni dojam o svemu na 2 dijela.

Prezentacija

Cyberpunk 2077 je futuristički RPG iz prvog lica koji te uplete u (ne)dogodovštine protagonista V. Tri su opcije tj Life path-a dostupna na samom početku kojji se kasnije spoje u jednu cijelinu te se prema onom što odabereš na početku neke misije drugačije odvrte što je meni super jer ti igra daje slobodu odabira, i to ne prividnu slobodu već pravu slobodu koja ima svoje posljedice. Radnje ove priče se odvija u Night City, mjestu gdje vladaju agresivne bande, kriminal te ubojstva na svakom koraku te na kraju ono možda čak i najgore, nemilosrdnije korporacije. Grad na drugu ruku, koliko god grub zvučao je zbilja preljepo mjesto. Mjesto koje je ruku na srce najveće tehničko dostignuće u video igrama do sada! Količina detalja na svakom koraku je zbilja zaprepaštujuća – svaka skrivena ulica, svaki bar, svaki NPC te svaki auto je krcat detaljima koje se obično a i rijetko kad vide u AAA igrama velikih kalibra. Ray Tracing ovu igru zbilja gura na grafičku razinu koja ponekad graniči sa realizmom. Grad je prepun neon svjetla i RT to posebno donosi u izražaj, pogotovo nakon nekih vremenskih uvjeta poput kiše ili još bolje kad si u nekom baru i vidiš kako se mramorni šank stopi sa ostalim svjetlima i refleksijama koji bogato okičuju okoliš.

Neću iči duboko u priču ali ona je pored impresivnog grada u nekim trenucima jednako impresivna. Samu glavnu priču možete proći u nekih 20-25h što za single player priču dan danas nije ni loše. No da vas to ne obeshrabri, pored nje imate čak 4 glavna quest line-a koji su jednako dobri pa čak i ako ne i bolji od same glavne priče. Uz to vas čekaju više krajeva svaki sa svojom misijom i svaki sa svojim ishodom koji otvara mogućnost za ekspanzije u zbilja šarolike vode.

Kombat je ovdje isto izvrsno dorađen te daju stvarno puno načina za riješiti situaciju, od recimo klasičnog stealtha, Netrunner stila igranja gdje možete komotno stajati na vrhu neke zgrade i hakirati protivnike sigurno i brzo, ili ako ste pravi krkan uvijek možete prijeći na face to face combat gdje svojim arsenalom brzo i efektivnio možete riješiti svoje potivnike. Pored cyberware-a do kojih ću uskoro doći glavni aduti su vam puške te njih na svu sreću ima na šake i kape i svaki od njih su posebni na svoji način i svaki od njih može imati svoj posebni stat. (poison, fire, electric) koi čine dodatnu štetu. Naravno tu su i dodaci poput silencera i scopeova. Cyberware je što čini ovu igru još privlačnijom jer si prema tome možete orijentirati stil igranja. Ima baš svega, od boljih OS-eva za više rama i više mjesta za quick-hackove za Netrunner stil, Second Heart opcije koja omogućava dodatni život kad vas ubiju koja recimo paše za bio koji stil igre ili meni najdraži Mantis Blades koji ruke gotovo pa pretvori u smrtonosne oštrice savršene za kombinaciju igranja klasičnog FPS stila sa ubojitom kombinacijom melee-a. Kad smo već kod melee oružja tu isto tako imamo pregršt svega, no nažalost nisam previše igrao snjima pošto mi se nisu činili baš efikasnim, no ono malo što jesam igra mi se svidjelo – katane su brze i ubojite a ostala teža oružja su sporija ali jednako efikasna.

Auti su u ovakvim tipovima open world igara jedne od glavnih zvijezda, i tu CB 77 ne faljiva isporučiti. Ima svega, od sportskih, pimp, auta za običnog radnika, motora te auta za posebne vožnje poput onih za vožnju pustinjom. Svaki auto je detaljno oblikovan iznutra i izvana te za razliku od gameplaya sa glavnim likom oni se mogu voziti i iz prvog i iz trećeg lica. Svrha toga koliko sam uspio shvatiti je bolja pokretljivost u uskim situacijama ili bolja imerzija kad se baš želi upustiti u raskoš detalja koje igra ima pružiti. Kad smo već kod raskoš detalja, svaki auto u prvom licu ima custom dizajn unutrašnjosti što mislim da je dosta cool! Motori na drugu ruku mi nisu sjeli dobro, iako imaju vrhunski dizajn i estetiku sama vožnja i okretljivost snjima je dosta loše izvedena.

No na svu sreću oboje imaju radio koji vožnju bila loša ili dobra, uvijek čini doživljajem. Sountrack je zaista krcat glazbama svih žanrova te za svakog ima nešto što bi mu mogla biti sljedeća buba u uhu. Glazba pored vožnje u autu isto tako čini veliki dio u samom kombatu gdje napete situacije svojim energetičnim beat-om čini još imerznijim.

Što mi se svidjelo:

• Grad koji nikad ne zastaje te impresionirati svojom estetikom i dizajnom.
      • Priča, side questovi i gigovi pršte kvalitetom i zanimljivim lore-om.
      • Odličan combat sa odličnim tempom te raznim pristupima rješavanje nekog problema.
      • Energetičan sountrack koji krasi svaki trenutak za što veću imerziju.

Što mi se nije svidjelo:

• AI koji je nepostojeći u velikoj večini situacija.
      • Previše oružja koja iako izgledaju cool ne daju osječaj kao da si ih osvojio.
      • Model vožnje iako je dobar, na motorima je dosta loš dok auti dosta driftaju.
      • Igra ima strašno puno sadržaja koji su razbacani po mapi i dosta znaju zbunjivati, bar na početki igranja.

Tehnička strana

Ovo je sekcija koju nebih baš za svaku igru stavio, no pošto je sam igra u stanju kakvom je, siguran sam da u ovom trenutku nije baš svakom svejedno dati 60 eura za igru koja je na takvom glasu kakvom je.Igru sam kupio za PC i samo tu sam ju igrao na konfiguraciji: i9 9900K, RTX 2080 Super i 32GB radne memorije. Kao što sam napisao nisam znao što očekivati od igre te sam ostavio postavke na preporučene postavke koje su bile nekih Very High sa Ray Tracing refleksijama na On. Odmah pri startu igre se vidjelo da me čeka posebno iskustvo sa grafičke strane jer je igra izgledala bolje negi išta što sam do sada vidio, što je iskreno uglavnom zbog dobre RT implementacije. Prva misija je bila kao iz filmova, dizajn likova, detalji lica i odjeće su klasa sama za sebe, a interijer je bio ništa manje nego savršen.

No tu dolazim do prvog bug-a na kojeg sam naišao, naime da bi sve sredio kako treba trebaš taggat neprijatelje sa srednjim klikom koji naravno nije radio. Ništa strašno za prvi bug zar ne, ali takve sitnice nemaju šta raditi doslovno u prvoj misiji koja služi kao uvod i prezentaciju u ono što ćeš potencijalno uložiti preko 50h. No zanemario sam to i krenio dalje sa svojim poslom. Grad sam po sebi je krcat sa NPC-evima koji rade svoje ture i svoje pizdarije za koje se iskreno nisam baš petljao. Auti i ljudi u njima na drugu ruku su potpuna druga stvar, ako prelaziš cestu da ne ideš preko zebre kao i svi te nemilosrdno zgaze tj sruše. Samim time je vidljivo dan su kao i NPC-evi sa pločnika programirani tako da idu svojom rutom i imaju 0 inteligencije za ostalu okolinu. Recimo ako im parkiraš akto iti malo da im put ometaš, stjat će tamo dok god ne makneš auto sa puta. Policija je nemilosrdna i ima insta-spawn mehaniku gdje ako napraviš bilo šta da ih izazoveš bilo gdje, automatski se spawnaju i ubiju te. Veliki je minus recimo što te počne loviti samo ako ubiješ nekoga i samo tada, nema zatvor, samo metak u glavu i to je to. Na moju sreću nisam imao previše interakcija snjima tako da sam iskreno i zaboravio da postoje, a i kad bih slučajno ubijo kojeg pješaka ili NPC-a samo se treba udaljiti sa mjesta zločina i oni te prestanu loviti.

Glitchevi u globalu se svode na audio-vizualne gluposti koje se mogu jednostavno riješiti sa save – load funkcijiom. Dosta česti primjer koji mi se možda nekih 5 puta znao desiti jest da imaš relic malfunction te one vizualne diostorzije koje se inače maknu kroz minutu dvije te ovdje se recimo nebi makli iopće dok ne loadam. Drugi primjer jest kada voziš brzo lik se stavi u T pozu na jednu sekundu u vožnji i onda se vrati nazad. Po meni najiritantni glitch kojeg sam isto tako vidio možda 5 puta bi bio promjena vremena i doba dana skroz radnom. Do game breaking bugova ili save breaking bugova nisam došao, najbliže tome što sam se uspio približiti je bilo kad mi se neprijatelj u jednoj od mnogobrojnih Wanted misjia klipao u zid te ga nisam mogao naći tj igra mi je računala event kao nedobršen iako neprijatelja na mapi nije bilo. Na svu sreću uspio sam to riješiti sa quick-hack opcijiom.
      Performanse na drugu ruku za mene nisu baš najbolje bile, iako imam dosta jak PC sama igra sa uključenim RT refleksijama u otvorenim područjima mi se znala vrtiti u nekih 45 FPS-a u prosjeku a i nerijetko je znala padati i ispod. Sa svime ovim na umu PC verzija je Mona Lisa naspram PS4 verzije koje sam imao priliku uživo vidjeti, bugovi jesu tu ali su mizerni i beznačajni bar što sam imao priku vidjeti u ovih 80h no na drugu ruku performanse sa uključenim RT-om moraju popraviti tj ispeglati što ne sumnjam da će im biti problem kroz ova sljedeća dva velika patch-a koja su najavili.

Što mi se svidjelo:

• Grafika. Ukratko kao što sam bio pisao, ovo je za sada tehnički vrhunac ikoje video igre koja je izdana.
      • Rijetko tko se može usporediti sa količinom detalja koje je CDPR implementirao u open world igri ovakvog kalibra.
      • Ray Tracing i DLSS rješenje, iako može biti bolje optimizirano ovu igru dovodi u ligu samu za sebe.

Što mi se nije svidjelo:

• Glicthevi i bugovi koji iako nisu ozbiljni, nađu se dosta često, no naučio sam živjeti snjima pri igranju jer nije baš toliko loše.
      • Iako igra u ponekim aspektima nema konkurencije, u drugima je poptuno "obična" tj nema se čime pohvaliti.
      • Ray Tracing performanse koje ubijaju framerate čak i na jačim grafičkama.

Iako je Cyberpunk 2077 dosta kontroverzna igra sa razlogom, moram priznati da sam uživao u svemu što nudi, iako kao što sam bio pisao, vidi se da fali još dosta stvari – no unatoč svemu ne dajem ocjenu na temelju onoga što bi mogla biti već onoga što jest.

8.5/10.

alexy
      Night city je sminka i nista vise,, ljudi setaju ko muve bez glave, ne mozes nigde uci a i tamo gde mozes sve je isto svaki put..neka mesta ako posetis posle misije su mrtva, ljudi te tamo ni ne registruju.
      Grad lepo izgleda ali to je to...da ima dobrih stvari ima, da ima detaljnih razgovora ima, da je grad ziv...meni apsolutno nije.
      Interaktivnos sa gradom je nula, pod tim mislim vec spomenutu da nema nikakvog zivota.
      To sto si ti resio svoje misije na tako "lude" nacine je super a to sto ne mozes ofarbati svoj auto u rozo ( jedna od mojih omoljenih boja) jeste uzas s obzirom da je tako nesto spominjano.
      Slusaj svako ima svoje misljenje o igri, meni je veoma prosecna sa nekim jako dobrim momentima ali igra koju necu pamtiti dugo (za sad)
      Dati ovoj igri 8 ili 9 je po meni ko da sam sebi lupam samare.
      Neko ko je godinama jeo govna, lagao, i manipulisao koje ce se verzije igre recenzirati ne zasluzuje nikakvu 9u.
      Na kraju krajeva kao sto sam vec rekao tvoj novac, tvoj izbor.
      Po meni ovo je uzas kakav vise nikad ne treba da se desi, pogotovo od studija koji je bio customer nastrojen i kurcio se time.
      Dosta je bio No Man Sky i slicne igre ali u buduce ako obecaju nesto a onda dostave 60% toga i pritom nikad ne kazu da je tako......ne zasluzuju ni moj dinar.

A o uvazavanju life patha i granjanja price ...necu ni da pricam, ako je vama ovo nesto tako ludo i ne vidjeno....super.

chono7
      Naravno da nemas sta reci kad nisu to odradili, sta tu ima da se kaze sem da se pokaze da su to obecavali i na kraju nisu ispunili.
      Bugovi gde god bili...prisutni su.
      Ja igram na kompu ali je uzasno videti kako je to pusteno na konzole bez obzira sto ne igram na toj platformi.
      Ja igram igre na svim platformama i ako neko ovako nesto uradi na jednoj od njih i pritom svesno to sakrije...ko ih jebe, cak i ako je super fluidno (a nije) na kompu.
      Na kraju...ova igra da jeizasla ovakva kakva je, bez bugova, bez laznih obecanja...meni licno bi bila veoma prosecna.
      Meni je ludo braniti tim koji je pljunu u lice milionima igraca.
      Ali svakom svoje.

chono7
        Da krecem...preskacem razgovore posto sam ih vec doziveo (nedavno) i ako sam izabrao drugaciju pozadinu za sad nista nije drugacije.
        Ja krecem ponovo da bih slikao ponovo, kako sam navato neke nove "trikove" u poslednje vreme.
        Nemam zasto da lazem kakva mi je igra, stvarno nemam...ali fino je sto si ti predpostavio.

AbelKOsMos samo primjecujem ako smijem. Sad idem procitati Prayerov osvrt

AbelKOsMos No na drugu ruku si ju prošao i opet ju prolaziš? Da se igra meni ne sviđa nebi ju ni dovršio a kamo li opet počeo. Osobno nebih sigurno uložio 50+ sati u "prosječnu" igru koju pljuješ kao i njene developere a isto tako ih podupireš time što ju igraš i što em da nisi kupio na jednu platformu već na dvije. (???)

Da se razumijemo, vidi se da si ljut i da igru voliš "ne voliti" ali daj napiši nešto konstruktivno o samom gameplay-u jer koliko vidim do sada nema ništa pozitivno o igru već samo rešetanje po svemu. Istina igra ne blješti u nekim dijelovima ali ju nazvati smećem i veoma prosjećnom je više čin frustracije i ljutnje nego objektivnosti. Isto tako, ne znam što ti znači daje grad "živ" jer osobno osim boljeg AI-a i boljeg modela vožnje ne vidim nikakvu razliku između Cyberpunk 2077 i konkurencije gdje čak i sa lošim AI-em Cyberpunk u večini slučajeva prevladava. Ovo je RPG igra te svatko tko je ikad igrao takve igre zna što može očekivati, a to je jak oslonac na priču, dijalog i lore. Sve ostalo se ili ekvivalentno povezuje sa tim elementima ili je potpuno nebitno.

Vidim da masu ljudi krivo shvaća poantu igre tj što ona pokušava napraviti a to je igrača uvući u svijet i lore svega, a ne da vadiš Tommy Gun i ideš po pločniku klati ljude. Za to su druge igre koje takav način igre izvode puno uspješnije.
          Ako se buggovi zanemare, koji su iz prve ruke zbilja mizerni te ako se uzme priča/lore te tehnička strana igre (grafika, dizajn, likovi, voice acting te soundtrack) ovoj igri objektivno ne možeš dati manje od 80 ma koliko god pristran bio da ti se ne sviđale odluke developera.

prayer
            Ja sam napisao da igra ima dobrih momenata, i vec sam napisao zasto je igram ponovo (obozav photomode u ovoj igri).
            Iskreno grad je prelep, ima jebenih glavnih i "sporednih" misija.
            Ja sam je zavrsio posle nekih 80 sati i kad izadje dlc odigracu i to.
            Kad izadju poboljsanja za igru...upalicu je ponovo.
            Na kraju prica je fina ali meni licno nista sto cu stvarno pamtiti.
            Gameplay je ok, ne znam sta oces da kazem tu...igrao sam igru kao masina za ubijanje ali sam podosta i hakovao...sad malo vise pojena valjam u to i stealth.
            Ali opet nije mi nista posebno.
            Ovo je ok igra sa zlatnim trenutcima.Vidi se gde su ulozili vecinu truda i gde su zazmurili (a zazmurili su). Ja po njima serem zato sto su se oni posrali po vecini (ukljucujuci i mene).
            Zasto sam igru kupio dva puta, napisao sam i to.
            I ja verujem da ova igra moze da bude 8 ili 9 ili sta ti brojevi vec znacili, samo treba dosta rada na njoj i verujem da ce taj tim dosta toga poboljsati.
            ali to ne menja cinjenicu da su svesno uzeli pare od ljudi koji su im verovali.
            I sad na kraju bila meni igra ok, prosecna, losa ili nesto najbolje nije ni bitno posle tih njihovih gluposti.

Kada kazem da grad nije ziv pod tim mislim da sem lepote u njemu nema nista, apsoluyno nista.
            Sve je zatvoreno, nemas nikakva mesta gde mozes provoditi vreme, tih par barova ne sluzi nicemu sem da potera pricu dalje.
            Mesta gde kupujes hranu i odecu...blagi uzas.
            Ja igre ne volim ne voleti, ja igre koje ne volim nemam.
            Ja ovu igru volim, ali za mene je prosecna.
            Sve jebene stvari koje su odradili sa likovima ( i stvarno mislim da su odradili neke stvari pre pre pre dobro) na kraju ispare, kad skontam da se vozim od tacke do tacke i da izmedju nema nista sem lepog grada.

Kada sam zavrsio igru oladio sam nekih nedelju dana ( verovatno malo duze) i upalio je ponovo, hteo sam da napravim novog lika i da idem da palim screenshotove po gradu, to mi je jedna od omiljenih stvari za radit...odbrao sam drugaciju pozadni i posle nekih 30 min sam se nasao na istoj poziciji kao i prvi put, bez ikakvih razlika.

Ja znam sta je RPG (barem mislim) posto je to vecina mog igrackog kataloga, ali znam i sta je bilo obecano.

Meni nije zao 120 evra (za dve kopije), ja sam stvarno iscekivao ovaj naslov, i ne razmisljam o tome dali sam bacio pare ili ne..ali mnogi ljudi jesu.
            Neko za svojih 60 evra oce valjanu igru..pogotovo kada dolazio od takvog studija, studija koji je bio u hvalospevima medju igracima, studija koji nece da zajebe.
            E zbog tih ljudi ovo je uzas, uzas je i da se pusti da prodje...jer ce se ponoviti.
            I ovako pusimo sa svih strana, imamo mikrotransakcije i levo i desno, imamo igre koje se jedva menjaju, imamo igre koje su takodje pune bagova, i sada kada ti i ovi uvale kurac..nije bas lepo.
            Ja o igri imam dosta pozitivnih misljena...stvarno ali guse ih glupave stvari sa svih strana.
            Cak i te gluposti sa usporedjivanjem...pa nisu bas skroz glupost.
            Mislim smesno je da jedna ovakvo jebena i nova igra nije u stanju to da ubaci a ovamo pricaju kako ce grad biti ziv i svi ce imati day and night cicle ( mislim i sam znas sta su sve pricali) a vamo ne znaju da zaobidju auto.
            Da su napravili igru jos manjeg opsega i da su se vise drzali price a ne open worlda ovo bi bila cista jebenica.
            Daj bre kolko ima onih fiksera sto ti daju misije, odes kod njih...razmenis rec dve i to je to, a oni su kao neke baje.
            O tim manjim misijama nema smisla ni pricati..to je uzas (meni licno)
            Opet ja razumem da je ovo nekom pre jebenica, meni nije.
            Ali mislim da mi moze biti..secam se prvih sati...ja sam bio odusevljen, i u vecini interakcija sa glavnijim likovima sam uziva ali posle 30-40 sati skontam da ganjam tu pricu a da ovo sporedno radim ko masina, bez ikakvog zadovoljstva.
            Niko ne spori da iza voice actinga i muzike (muzika je do jaja, a slusao sam vecinom jedan radio) i grafike (na kompu 🙂 ) stoji talenat i u tim trenutcima igra vristi od ulozenog truda ali s druge strane ima tolko praznih trenutaka.

E sad slozili se ili ne sa mojim misljenjem o samoj igri nije ni bitno, zato igre i postoje...svako nadje nesto za sebe (igre koje su meni neverovatno dobre verovatno neko drugi nebi ni pogledao)

Na kraju ljudi su bili prevareni za svoje novce i citav govor po izlasku igre je bio uzas.

I da ja igru nikad nisam nazvao smecem...vec prosecnim iskustvom, i da mozda tu ima i ovih emocija koje dolaze sa strane (jbg covek sam) ali nikad je nisam nazvao smecem.
            Ono sto bi meni bilo smece necu ni igrati, to jest necu ni kupiti.
            A ovoj igri se veselim..kada dodje na svoje, ko zna mozda ce i ovaj drugi prelazak biti bolji ( i ako sam ga krenuo igrati zbog drugih razloga).
            Ja razumem da je nekima ovo najbolje drkanje u zivotu i nemam nista protiv toga, ali ne razumem ljude koji brane ovaj studio posle svega ovoga (ali nemam nista ni protiv toga..ne utice na moj zivot).
            E sad jebes mi sve ako i znam sta sam sve ode napisao i kolko se ponavljam i dali sam sve rekao...jbg prekinuo sam erotski visual novel igrat da bi odgovorio a svi znamo da se tko iskustvo ne prekida 🙂

prayer a nisam, ja sam prosao 80h igranja i sada tek peglam main story/e. Obicno tako igram open world i RPGove.

AbelKOsMos Lijepo napisano, ali opet ne razumijem što ti znači "mrtav" grad u usporedbi sa drugim igrama? Što ovdje fali a da su drugdje isporučili? Grad je ko grad, a to što ne možeš ući u svaku zgradu je malo nerealno za očekivati pogotovo jer em to nije cilj, em to nije vremenski efikasno. Na kraju dana čak i da to naprave grad bi bio jednako mrtav kako ga voliš nazvati. Mislim da od igre dobivaš krivi vibe tj mislim da imaš druga očekivanja od ove igre. Ovdje je priča i atmosfera sve, te ako se potrudiš malo ući u lore i ostatak side questova mislim da bi promijenio mišljenje o gradu. Dobar primjer ti je Nier Automata gdje je borba ništa više nego prosječno odrađena, no ono gdje blješti je priča, lore i muzika igrom slučaja kao i Cyberpunk te na kraju ispada kao jedna od najboljih igara generacije. CDPR je zajebao što je pustio igru u prodaji na konzolama i za to ih treba pljuvati no PC verzija je skoro pa gotov proizvod. Jasno mi je da se osjećaš prevarenim kao što bi trebao, no iz postova se vidi da si pristran hate train-u i koliko god igra dobra bila ona će uvijek biti loša i to s razlogom. Znam kako se osjećaš jer se i meni isto desilo sa TLOU 2, no kad ti upališ igru i kad ti vidiš koliko su truda uložili u nju zbilja ne možeš reći da je prosječna, ma koliko god ljut bio na developera.

Na drugu ruku, svatko ima svoj gušt u igrama tako da ono što je meni super tebi ne mora biti i obrnuto.

Mislim da mrtav znaci da nema nikakve interakcije igraca s npcevima i obratno, nemaju svoje rutine, ne pricaju medjusobno(neki pricaju dvije recenice i tak stalno u krug), uglavnom svijet ne “zivi” nego je eto tu, igram recimo sad Legion, znaci 3 razine iznad CP kaj se tice svijeta, ljudi reagiraju na sve kaj radis, ako nekog premlatis i poslije ga sretnes frajer se usere i pocne bjezat ili si klekne i moli te da ga ostavis na miru, a nekad i zeli revans, napravis neko sranje policija te ganja, ljudi bjeze, dronovi dolaze, cak i news dronovi da sve snime, na svaku stvar koju napravis na ulicama svijet organski reagira, mislim da je to sad vec neki standard dok toga u CP nema, sve je kulisa obicna, nema nikakvih reakcija, mislim da neki od vas imaju skroz krivu percepciju o tome kaj je neko ocekival od tog svijeta, ne ulazak u svaku zgradu nego jednostavno da ima barem neku razinu open world standarda koji je u industriji vec desetljece, a nismo dobili cak ni minimum toga, a stalno potezete kak je prica jebena u argumentima, a to nitko ni ne osporava, da je ova prica i ovi likovi u nekom linearnijem izdanju di je svijet kontroliran devovima tj da vidimo kaj nam daju da vidimo ovo bi bilo remek djelo

renda Vidiš s ovime se apsolutno slažem, AI NPC-eva je apsolutno nepostojeći u ovoj igri to mi je ovdje jedan od većih minusa. No opet, na drugu ruku nisam baš imao pretjerano interakcije sa ljudima na ulici a iskreno me nisu baš ni zanimali jer sam skužio da su više kao šminka nego išta drugo. Zbog toga kažem da je igra još u beti a na kraju krajeva ne sumnjam da AI neće popraviti.

Slazem se, ali iskreno mislim da ne budu popravljali, kak je neko vec rekel ima tu previse posla da se to sve poslozi i ne znam kak misle to izvesti, bugovi se daju zakrpat, ali ove neke vece stvari tesko, mislim daju se i one, ali kroz godinu-dvije, a do onda vec naprave pola neke nove igre

A nije priča toliko top, bar meni nije bila. Sasvim solidna za potrebe igre ali nema ambicije jednog Deus Ex serijala ili tu dubinu i razradu s političkog aspekta. Igra je superzabavna s gameplayjem i ima pogođenu atmosferu i to je mene osobno vuklo svih 100 sati koliko sam igrao i iskreno ništa više nisam tražio, stvarno je kao ukupan paket na PC-u dovoljno dobra. Bez beda bih dao 8 ili 8.5 kao i Prayer.

renda moguce je, vec su pisali o skriptama koje su radene i koje je trebalo dovrsiti za npceve i promet. Jer realno ono sto nedostaje igri je akcija-reakcija. I dodao bi ono sto si zaboravio, npcevi i promet ne smije biti samo sprite koji se pretvara u model kada je blize tebi i zbog cega doslovno nestaje na vecim udaljenostima kada okrenes kameru.

Neznam koliko ste vi istrazivali grad i koliko ovi videi na netu to prikazuju, ali zaista su poceli implementirati razne npceve i dogadaje s njima. Postoje oni beskucnici kod bacvi, grupe u centru koji kure pljuge na pauzama, peraci stakla izloga, nekakvi grafiteri, ispred klubova, prosvjednici... Cak sam naisao i na samoubojstvo, gdje mi se lik bacio sa nebodera u poslovnoj cetvrti. Nije bug, vec scena, jer se cuo vrisak kako je padao (imam screense, pa stavim kasnije).

Ovo nije diranje u core igre, ovo je vracanje izrezanog. Primjerice, nitko ne vodi racuna da igra zapravo nema loadinga, da postoje dostupne lokacije izvana tipa barovi, razni shopovi, hotelski lobbyi i slicno kojima samo treba ubaciti interijer, jer ono sto odvaja ulicu od tog "izbacenog" dijela su ulazna vrata, koja ovom prilikom kazu "locked".
                  Pokazem i kasnije jednu sliku na sto tocno mislim.

Ne samo interakcija sa npc likovima i njihove reakcije, nego i to sto si spomenuo.
                  Ja sam ocekivao da ces moci uci na vise mesta ali ne moze i ako svagde pise open.
                  Ocekivao sam bolju interakciju sa prodavnicama.
                  Kao sto sam rekao sve je uglavnom posadjeno da sluzi prici i onda posle toga nema nikakvu svrhu.
                  Probajte se vratiti na ono mesto gde iza stola radi ona seksi devojka plave kose (dolls mesto mislim da se zove), nista ni da bekne ko da vas nema.
                  Policija uzas, kupovina vozila smor, kupovina odece takodje, ne mozes ni da vidis kako izgleda.
                  Fikseri su posadjeni po raznim krajevima i kad ih nadjes malo su bolji od pesaka.
                  Jednostavno nemas sta raditi a jesu rekli da prave naj zivlji grad ikad pun interaktivnosti.
                  I plus mnoge druge stvari....i onda na kraju kad dodaj ove mrave(ljude) po gradu koji ne sluze ni cemu......
                  Zato je meni taj grad sminka, lepo izgleda i to je to....sem ceste i puta nema nikakve svrhe.
                  Neke igre koje su puno starije su svojim gradovima dali vise srca i duse a da pritom nisu mogle da ostvare ni pola stvari koje se danas mogu.
                  Ali sad se vec vrtimo u krug.

Sa ove zgrade

je ovaj lik skocio

nista pretjerano novo ali eto mozda nekog zanima.

Najviše me zanima dali ćemo dobtiti besplatnu nadogradnju kada jedan dan izađe Enhanced Edition ili kako apsolutno svi developeri vole zvati - GOTY verziju

Valjda ce "sve" fixat do nextgen verzije

wooddiebone a ca si ocekivao lol! 😂 Oni prvo moraju fixat urgentne stvari, a to je upravo ovo iz patcha. Patch 1.2 ce biti slican, kao sto sam i napisao kada je objavljen roadmap. Tek u onom periodu dlca i dodatnih azuriranja, mozemo ocekivati vracanje sadrzaja. Ako se odluce na to naravno

Igra na PC se izvodi osjetno bolje sa 1.1 patchem koliko sam uspio primjetiti pogotovo sa RT refleksijama. U gradu mi se vrti oko 45-50 FPS gdje je prije znalo padati i ispod toga dok izvan centra tuče 60. Ne primječujem više onaj T-pose bug dok se voziš sa autom i čini se da su malo popravili policiju da se ne insta spawna već da joj treba nekih 5 sekundi. Skroz OK update stime da se radi više manje o zakrpi za bugove nego performanse. vjerujem da će optimizirati igru kako spada na kraju krajeva.

Ovaj patch je esencija Cyberpunka i CD Projekta.

Gomila praznih obećanja i laži da će isporučiti nešto, a na kraju dobijemo jedno veliko ništa.

Već dva mjeseca popravljaju igru, skinulo se već preko 100 GB patcheva, a nisu se maknuli s prve početne točke i nisu popravili baš ništa, baš niti jednu stvar.

weky Mora da je tako. Kad bi barem još netko imao svaki tjedan patch od 400GB...
                      Oh wait, Call of Duty. 😂

Giphy - romeo must die wink GIF

prayer Igra na PC se izvodi osjetno bolje sa 1.1 patchem

Nothing else matters bajo moj

prayer Igra na PC se izvodi osjetno bolje sa 1.1 patchem koliko sam uspio primjetiti pogotovo sa RT refleksijama. U gradu mi se vrti oko 45-50 FPS gdje je prije znalo padati i ispod toga dok izvan centra tuče 60.

Jel to znači da su popravili 100% usage CPUa na intelu? Moram probati kad uspijem. Ak su to fixali, to je veliki upgrade s obzirom da mi zbog tog 100% cpu buga igra radi na 45 FPSa ako sam u rulji.
                      Koji proc imaš?