Zero Na kraju dana i devovi će morati surađivati s Nvidijom da DLSS u kombinaciji s MFG funkcionira dobro, s očekivanim benefitima, bez artefakata i sl. Čak je i dobro što su konzole standard za razvoj većine igara jer će to biti donekle jamac optimizacije (ako žele da im se igra dobro prodaje i na PC-u).
@stitrek"#p616762 Kvalitetan 2X FG je sasvim dovoljan i latencija je dobra, za 4X FG ionako treba imati barem osnovnih 50-60 fps, koja je onda svrha imati 200-240 fps sa povecanom latencijom (online i esports igre traže visoki fps a nisku latenciju, zato idu na niže rezolucije sa manje efekata)…za sve SP igre, sve iznad 100-120fps sa niskom latencijom je vrhunsko.
Iz mog iskustva DLSS upscale sa Performance sve do Quality na 4K je super. Kvaliteta slike ne trpi puno. U igranju prakticki neprimjetno. Ima tu nekog malog ghostinga kod izvora svjetla, ali nista dramaticno.
Tek na ultra performance slika potpuno gubi i kvalitetu i koherenciju. to je prakticki negledljivo.(bar u Cyberpunku)
Sto se tice latencije kod FGa, ovisi o sistemu i postavkama naravno. Kod mene osobno, uz ukljucen Reflex, latencija je normalna. znaci kod 60 fps 16ms, iznad 60fps ide manje. Stoga me bas cudi ono u Linusovom videu gdje mu latencija ide na 50ms i kod 4090 i kod 5090
Zero Da, devovi ce ubaciti podrsku vec s novim patchevima. Zato sam bas isao snimiti da mogu usporediti performanse. ako patch donese upgrade i za 40seriju bit ce fino, samo da odjednom ne obori