Folsaeure. Za ime tog lijeka nisam čul. Sastojak je folna kiselinea a ima je puno u leći ali i ostalim mahunarkama zatim u prosu.

Mislim da se današnja ishrana ljudi, naročito mladih sastoji od brzotermičkih obrađenih delicija.

Tko još jede leću, proso i ostale pizdarije kao da su namjenjene pticama, hehe!

Uz folnu kiselinu treba uzimati i B12. To dvoje je povezano i ako organizam ne apsorbira jedno od to dvoje onda nema neke iskoristivosti u organizmu pa se jedno od to dvoje uzima kao dodatak jelima.

Naročito folne kiseline fali trudnicama jer im je prijeko potrebna za razvitak dijeteta kojeg nose u sebi. Dnevna hematološka bolnica u Vinogradskoj puna je takvih mladih mama.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/iz-ljekarni-se-zbog-neispravnosti-povlaci-lijek-koji-hrvati-masovno-koriste-a-trenutne-zamjene-nema-15490130

chono

Nisam te prepoznao. Promjenil si svoju fotku.

Ak mene pitaš kak sam. A nešto me bušica mući od jutra. Viski me dere pomalo.

6 dana kasnije

Ovo nije zajebancija nit mit već za istač. Suhe smokve su lijek za probavu. Samo kaj ih ja pojedem više od jedne.

Ja se nakon njih tak fino da oprostite na izrazu isprdim i pokenjam da to je divota jedna. Nakon toga se osjeti olakšanje.

Imam ih pun lulek. Nabralo se, posušilo, ispralo i u vrečici stoji sa lovrovim listovima za svježinu i aromatizam.

https://story.hr/zdravlje/zdrava-prehrana/a302948/Kako-se-pravilno-jedu-smokve-da-bi-se-ubrzao-metabolizam.html

    TITANXIS kad si spomenuo probavu, u zadnje 3 godine svako jutro na tašte popijem pola iscjeđenog limuna s malokm vodom i probava radi ko urica.

    mjesec kasnije
    15 dana kasnije
    17 dana kasnije
    mjesec kasnije

    Svakako da treba pripaziti koje namirnice u trenutnom termalnom obliku poput krumpira, jaja pa i gljiva iako njih podgrijem na pizzi kad mi ostane dio za drugi dan.

    Krumpir je opasan ako ostane viška ali ako se od njega naprave odmah njoke tada mu se vijek produlji. Tako ja radim. Sve termički obrađene namirnice treba držati u frižideru ako ne mislite pojesti u toku dana što je osnovno.

    S druge strane od nekih nabrojenih tzv. opasnih namirnica odnosno koje su opasne ako ih se ide podgrijavati. One nisu opasne baš za svakog.

    Podgrijavam rižu i piletinu barem jednom tjedno dugi niz godina jer toga se uvijek skuha više i hvala Bogu ne smeta mi za zdravlje ili se trujem pomalo svih tih godina.

    Što ne važi za sve organizme jer nekom odmah neće dobro sjesti na želudac.

    https://n1info.hr/magazin/lifestyle/sedam-namirnica-koje-postaju-otrovne-kad-ih-se-podgrije/

    6 dana kasnije

    Ovo sam otprilike već znao po krvnim grupama pa vidite i za sebe. Imam i knjigu upravo o prehrani po krvnim grupama.

    Pošto sam A+ ne smijem puno meseka, više povrča i mliječnih nus proizvoda a za meseko mi je bed jer ga imam svaki dan a od alkohola pivicu nesmijem i sok od naranđe a on mi je najdraži dok pivicu tu i tam si maznem, zavisno o prilici i podlozi tak da je OK. Za kavicu niš ne piše.

    https://net.hr/magazin/zdravlje/evo-koje-napitke-trebate-piti-a-koje-izbjegavati-prema-krvnoj-grupi-46ef86f0-b2db-11ef-bbd0-b282ec61614a

    Imam A+ i jedem meso stalno, nemrem zamisliti da ne jedem meso 🤘🏼