Svakako da treba pripaziti koje namirnice u trenutnom termalnom obliku poput krumpira, jaja pa i gljiva iako njih podgrijem na pizzi kad mi ostane dio za drugi dan.
Krumpir je opasan ako ostane viška ali ako se od njega naprave odmah njoke tada mu se vijek produlji. Tako ja radim. Sve termički obrađene namirnice treba držati u frižideru ako ne mislite pojesti u toku dana što je osnovno.
S druge strane od nekih nabrojenih tzv. opasnih namirnica odnosno koje su opasne ako ih se ide podgrijavati. One nisu opasne baš za svakog.
Podgrijavam rižu i piletinu barem jednom tjedno dugi niz godina jer toga se uvijek skuha više i hvala Bogu ne smeta mi za zdravlje ili se trujem pomalo svih tih godina.
Što ne važi za sve organizme jer nekom odmah neće dobro sjesti na želudac.
https://n1info.hr/magazin/lifestyle/sedam-namirnica-koje-postaju-otrovne-kad-ih-se-podgrije/