Otvaram ovakvu temu zdravlje i ljepota šŸ˜ƒ jer opet sam počeo čitat korisne savjete u vezi zdravlja.

Naletim tako na članke čiji autori znaju bit i sami liječnici i nutricionisti.

Kako to postići da budeÅ” zdrav vrlo je zahtjevan podvig. Nema formule niti dobrog savjeta kako treba živjeti da će koristit ama baÅ” svakome da budeÅ” zdrav kao bik jer svaki čovjek je individua za sebe.

A korisni savjeti vrlo često iznerviraju mlađu populaciju i smatraju to soljenjem pameti.

Bio sam takav i nisam sluÅ”ao nikad starije Å”ta trabunjaju. Možda se svijet promjenio i uđe nekaj u jedno uho a izađe na drugošŸ˜ƒ.

No možemo znati Ŕto je korisno a Ŕto nije za večinu ljudi.

Zagovornik sam tradicionalne medicine u smislu hrane kao lijek.

Ono si Å”to jedeÅ” je stara narodna izreka. Kaže se joÅ” da ne živimo da bi jeli već jedemo da bi živjeli. Ponekad i sam jedem smeće od hrane odnosno hrane koja nije hranjiva a puna je kemija i umjetnih tvari, konzervansa i tad se osjećam ko morski pas proždrljivac koji poždere i automobilske reg tablice.

Često se spominje ovdje Lino i Nutella i sl. proizvodi a Nutella koju obožavam i k tome je joÅ” najskuplja kao ljeÅ”njak-čoko krema a sastoji se večinom od Å”ećera i palminog ulja te kakao maslaca koji daje boju i aromu.

Postoji par videa na YT baŔ o Nutelli koji pokazuje presjek postotka sastojaka kada se ide termički obradit i sav sastojak kreme se sveo na Ŕečere i ulja.

Trujemo se baÅ” sa stilom.

Fast food hrana i brzo pržena poput krumpirića i čipseva koji je skoro pa dio moje svakodnevice u ishrani. Pomfrit viÅ”e nego čips ali isti je to k.

BaÅ” eto taj pećeni krumpirić oÅ”tečuje mozak i smanjuje nam inteligenciju a i deblja nas. Morat ću ga smanjit jer primječujem da mi koncetracija naglo opada. Nisu samo leta u pitanju već hrana.

Želim sebi i drugima dobro zdravlje. Da ne punimo i opterečujemo zdravstveni sustav svojim posjetima lječnicima jer nije ni njima lako. Bolesti ima sve viŔe.

Tko želi može podjelit neke svoje savjete a ko ga briga baŔ za zdravlje ili mu svejedno, neka odjebe ovu temu ili iztroluje je do jaja. DobrodoŔao je svak i svaki komentar.

Ja se sad odoh kupat i malo upit sunčanog vitamina.

• FFA +1

Ja mislin da ti imas neki jebeni fetis i napaljenost na otvaranje slicnih topica.

Nikad mi nije bilo jasno zasto imamo 2 ista topika za hranu, no sad kad vidim ovoā€¦

BaÅ” eto taj pećeni krumpirić oÅ”tečuje mozak i smanjuje nam inteligenciju a i deblja nas. Morat ću ga smanjit jer primječujem da mi koncetracija naglo opada.

sve ima smisla Ha-Ha-Ha

Osim krumpirića dodao bih da i droge djeluju detrimentalno na zdravlje. Preporuka- smanjiti ili joÅ” bolje, prestati.

Zero droge djeluju detrimentalno na zdravlje. Preporuka- smanjiti ili joÅ” bolje, prestati.

Iako katkad je ok tu i tam konzumirat ali zbilja ovo je možda najbolji savjet za sad.

Soul Nikad mi nije bilo jasno zasto imamo 2 ista topika za hranu,

Neznam ak misliŔ na onaj stariji koji je viŔe revijalni i malo tko stavlja recepture i kak spravlja to za kaj je stavil sliku. Samo fotke osim katkad mistera Mireka koji je počel pisat kak spravlja te svoje klope dok ostale moraŔ pitat da malo detalja doda.

Ak već je neka tema o hrani pa nek se i piÅ”e o toj hrani iako je gaming portal.

Na temelju toga sam otvoril sličnu temu u kojoj bi se detaljnije pisalo o postanoj slici. Kolači, pekarski proizvodi Ŕto viŔe mene interesira a tek na drugom mjestu slana jela.

Ak imam koji novi kolač ili bilo koju slasticu za napravit pa napisati ću komplet recept i način pripreme. Nije bitno dal kog zanima ili ne. Ak zanima samo jednog člana, već sam napravil dobar posel.

Kad sam već otvorio tu temu za recepte pa nije neki interes osim pokojih koji nabace poneÅ”to stoga niti ja ne stavljam tak često recepte i samo nabacim fotku kaj sam pojel za ručak i to mi već glupo i ustvari koga boli k kaj jedem ili bilo tko drugi.

Tako da ta tema počinje ličiti na onu prvu, nije do mene.

TITANXIS Vec ih jedes neko vrijeme i izgleda da ne pomazu

Folsaeure. Za ime tog lijeka nisam čul. Sastojak je folna kiselinea a ima je puno u leći ali i ostalim mahunarkama zatim u prosu.

Mislim da se danaÅ”nja ishrana ljudi, naročito mladih sastoji od brzotermičkih obrađenih delicija.

Tko joÅ” jede leću, proso i ostale pizdarije kao da su namjenjene pticama, hehe!

Uz folnu kiselinu treba uzimati i B12. To dvoje je povezano i ako organizam ne apsorbira jedno od to dvoje onda nema neke iskoristivosti u organizmu pa se jedno od to dvoje uzima kao dodatak jelima.

Naročito folne kiseline fali trudnicama jer im je prijeko potrebna za razvitak dijeteta kojeg nose u sebi. Dnevna hematoloŔka bolnica u Vinogradskoj puna je takvih mladih mama.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/iz-ljekarni-se-zbog-neispravnosti-povlaci-lijek-koji-hrvati-masovno-koriste-a-trenutne-zamjene-nema-15490130

chono

Nisam te prepoznao. Promjenil si svoju fotku.

Ak mene pitaÅ” kak sam. A neÅ”to me buÅ”ica mući od jutra. Viski me dere pomalo.