ThaUrban escoban U jednu ruku se slazem, sve je kako se dogovoris npr. leakano je bilo da je Larian trazio samo 5mil za BG3 da bude na gamepassu a Xbox je to odbio ( na sricu studija). Ako me sjecanje dobro sluzi, po leakanim mailovima, Microsoft je procijenio da je za dovođenje Baldura 3 na Gamepass potrebno oko 5$ mil. Nakon dobre prodaje same igre cifra je sigurno astronomski veca. https://www.resetera.com/threads/leak-getting-games-on-game-pass-is-quite-expensive.765989/ No, Larian Studio je vise puta naglasio da Baldura 3 na Gamepassu nece biti. https://www.resetera.com/threads/baldurs-gate-3-isnt-going-to-be-on-game-pass-swen-vincke-ign.795738/
AbelKOsMos Deadwalker Koji je ovo pogub haah. Stvarno smo se naslusali svakakvih uzasnih odgovora u ovoj industriji, plus od kolicine poguba i ne spremnosti i oci su pocele da joj se znoje. Ali cuj, lecice plata i ovaj mesec.
maverick Koji mutavi odgovor. Budimo realni sve će oni "male" studije pozatvarati. Imaju CoD, Diablo, Fallout, Elder Scrolls, Halo, Forza, ona mobilna sranja. Ništa im drugo ni ne treba (nazalost) jer to nosi profit.
Deadwalker Phil ju je bacio pod vlak imam dojam, iako mi je čudno da nije imala spreman odgovor na takvo očito pitanje koje ju je čekalo. Ili se iz nekog čudnog razloga nije pripremila ili Upravu jednostavno nije briga i samo čekaju da se prašina slegne. Mislim da je ovo drugo.
Deadwalker chono Ma nema šanse, samo će napraviti ono što i svi veliku publisheri (fokus na najprofitabilnije AAA franšize) i rezanje svega što neće donijeti profit u naredne 2-3 godine. Inače, apsolutni potop na tržištu konzola ove godine, nije ni čudo da MS toliko reže sve (podaci ispod za UK) Sales of video game consoles continue to struggle in the UK, with hardware sales down 39% over April to 71,000 units sold (GfK panel data). All three major platforms continue to post declines, with overall console sales down nearly 30% year-to-date. So far this year, Xbox Series console sales are down just under 25%, PS5 sales are down just over 25%, and Switch sales are down 38%. It's a situation that's likely to continue until we have sight of new hardware or major game releases to help boost sales.
TITANXIS chono Ponekad u našim šalama koju bubnemo ima i validnosti. Nije mi totalno nezamisliv taj scenarij. Totalno se u svemu ide u neku destrukciju i nakon toga preobražaj.
sanzo Deadwalker Mislim da je to očekivano kad je Switch 2 najavljen a o PS5Pro se šuška. Nema ni nekih velikih hitova na vidiku ove godine baš tako da prodaja ne bi trebala skočit do 2025.
chono Deadwalker ma salio sam se, ali sam htio napisati jedan takav post, ako se i dogodi da mogu reci "jel sam vam reko" 🤣
Brijac sanzo Mislim da je to očekivano kad je Switch 2 najavljen a o PS5Pro se šuška. Nema ni nekih velikih hitova na vidiku ove godine baš tako da prodaja ne bi trebala skočit do 2025. Također je PS5 napokon bilo na stanju zadnjih 1 godinu ili nešto više tako da su zapravo svi koji su htjeli mogli kupiti po normalnim cijenama. Xbox s druge strane nitko ne želi koliko god ih bilo na stanju i kakva god cijena bila.
prayer sanzo Prije bih rekao da je za PS5 zbog smanjenje cijena prošle godine i velikog Boom-a u prodaji, ove godine prodaja pala, tko je kupio kupio je još uz to prošla godina je bila prepuna hitova tako da je to isto sigurno pripomoglo. A Switch je u 7. godini života te ljudi nemaju vise toliko interesa za njime pogotovo kada sada ima alternativa.
stitrek Microsoft ide ka postajanju najveceg publishera, ovo je postepeno ciscenje malih studija…konzola im ima smisla samo ako je full otvorena ili handheld, pored PC-a i PS5 nemaju šta tražiti pa makar da ih prodaju u pola cijene…blink-blink okice-balonkice ove corpo-lude su sve rekle u odgovoru na pitanje🤣
stitrek Deadwalker Lol, a lovu za igru pokupio MS. Mali studiji mogu nauciti lekciju na tuđoj koži iz ovog primjera, kljuc je raditi malo ali slatko, kvaliteta iznad kvantiteta i proizvod ce uvijek naci kupce…Gaming treba opet uci u eru kao 2000-2010, sve ostalo je corpo megalomanija koja bi mogla dovesti Gaming u stanje u kojem se nalazi glazba zadnjih 10-15 godina.