Kingdom Come: Deliverance II
Auuu, ovo je super. Koliko pozornosti na detalje.
- Uređivano
Konja se može "propet" na zadnje noge ko baja
A dok sam šprinto, vidio sam nisko stablo, ali mislio sam da neće biti reakcije pa me ljepo pokosilo.
Super je šta pritiskom na L1 možemo razgovarat i dobacivat likovima bez pokretanja razgovora.
- Uređivano
doktor1 Sada sam ko Emilio
To si rekao sad i nikad više. :-D
Mapa je ogromna! A ut je još i druga mapa. Evo pogled na veličinu i sadržaj obadvije mape.
Pogled iz okolice dvorca na mapu i mislim da je sve šta se vidi pravi teritorij jer je stvarno ogrno područje. Također bi pohvalio i automatsku navigaciju konja kojem super kontroliramo brzinu i smjer bez da prekidamo njegov GPS.
CryEngine rula! Najbolja vegetacija koju sam vidio u igrama
Tribaju updateat lockpick mehaniku, na konzoli je prejebeno tesko easy lock sam otvara 10x dok nisam uspio. Nemogu ni zamislit kako je na hard…
- Uređivano
Moram pohvaliti voice acting i mnoge likove koje upoznamo; naravno ne, pijanice i prosjake već ove u questovim i slično.
Također, raznolikost kako odraditi neki zadatak je odličan.
Sada sam od main questa završio na sporednom sadržaju na koji sam slučajno nabaso dok sam pričo sa pijanicom u prčiji. Tako mi je ispričao dobru priču o dva brata i sjekiri da sam ga sa guštom slušao; to se pretvorilo u potragu za drevnom sjekirom šta je dovelo do toga da naučim biti kovač i moram priznat da im je stvarno gušt raditi mačeve i sjekire; nije uopće komplicirano i stvarno je OK.
Sjekira iz drevne priče, pronađena u grobu te od ostataka napravljena nova:
Btw, ima perk sa kojim kada propnemo konja na zadnje noge prestrašimo neprijatelje
Kolika je brzina napretka kada levelujete oruzje?
U 1 delu sam morao da postanem masovni ubica krava i svinja, pobio sam citav jedan stocni grad da bih levelovao luk pre svega.
Dalje, famozno sejvovanje.
Kako funkcionise?
Da li i dalje moramo koristiti logorsku vatru i onaj šnaps napitak?
Kad sam kod napitaka, da li su unapredili pravljenje istih, posto me je alhemija ozbiljno nervirala u prethodnom delu.
- Uređivano
Predivna igra nema šta, level design baš po mom ukusu. Šume i prašnjavi putevi. Drvene kuće i livade pune cvijeća.
Meni ni ne treba main i side quest, samo da idem i gledam, fala.
- Uređivano
Nisam igrao prvi dio pa ne mogu baš povući neku usporedbu, ali recimo luk sam jučer levelao tako što sam otišao na neki shooting range i samo pucao u mete, išlo je to dosta brzo. Ima i natjecanje u kojem se može sudjelovati na istom tom mjestu i okej se zaradi za početak kad se nema novaca.
Sejvanje je još uvijek kroz šnaps i spavanje (mislim samo u vlastitim krevetima), ali sad imaju exit save i to se može exploitat, na konzolama valjda potraje par sekundi da odeš na save and exit i onda samo continue, kak sam shvatio ne gasi igru. Na pc-u ugasi skroz igru pa sam instalirao quicksave mod da se spasim tog izlaženja.
Za alkemiju ne znam kakva je bila u prvom, ovdje je dosta "hands on" pristup, staneš pred kotlić i praviš napikat, dodaješ sastojke, prokuhavaš određeno dugo vremena i tako to. Slično za kovanje, radiš sve ručno.