citam po Linkedinu pametnjakovice kako su presretni jer su izbori u srijedu te kako ce "plavi" busevi bit sprijeceni da dodju glasati….fasciniran sam koliko je ljudi uvjereno da njima dijaspora odlucuje buducnost HR,a ne pitaju se zasto im susjed nije otisao glasati koji zivi u HR….

Genesis

Dijaspora nema puno mandata u saboru, ali ima moć prevagnuti na izborima, kao što je redovito prevagnula za HDZ.

I to kaj je ljudima problem dijaspora ne znači da im nije problem kaj susjed ne glasa.

Kakav je to whataboutism? Ak se požališ na nešto, ne znači da si ok sa svime s čime se nisi požalio u tom momentu jer nije ni tema.

Izborni praznik u srijedu će najvjerojatnije značiti i povećanu izlaznost tako da nema ni potrebe se oko izlaznosti žaliti.

Uvijek se sjetim ove epizode kad se priča o migrantima:

Heat uvaliti velikobošnjačku foru

Nije fora brate, već ti mi nisi definisan nikako.

Smetaju ti nacionalni pripadnici Gane koji dolaze u RH da rade i privređuju za svoju porodicu, a ne smetaju ti nacionalni pripadnici Bejha koji prelaze granice da glasaju u državi koja nema veze s njima.

Od ovih prvih imaš ekonomske koristi, od ovih drugih ama baš nikakve, a vodiš se nacionalnim pitanjima.

Jesi li ti siguran da se takvim stavom možeš nazvati dobrim patriotom svoje države?

Jeste li primjetili već neko vrijeme na browserima, možda ne svima ali kad kliknete na prazno bijelo ili samo prazno polje tada se pojavi velika vertikalna crta koja blinka kao da želite nešto početi pisati . To se pojavljuje svuda. Nekako je to stiglo sa implementacijom AI asistenata ili sasvim slučajno se potrefilo.

Evo uspio sam je skrinšotati jer blinka pa teško je polovit. Kod gugl logotipa.

Heat

Sve ti je to li-la, možda su SDP malo manji žohari. Naša politika je uglavnom pod direktivom Brisela, tako da nije puno bitno tko je na vlasti. Kljuc je na vlasti imati sto manje kriminalaca bez obzira kako se stranka zove.

wooddiebone SDP je bio 2x na vlasti, da su valjali ostali bi i dalje…..i dalje ne znam zasto ljudi misle da ce neradna srijeda natjerat ljude da idu glasat, ovako nedjeljom kad su bili izbori vise manje svi si isla glasat nakon mise ili rucka…

Heat

Ti si se ubio za republikanca.

Da si u Americi, visio bi na graničnim ogradama Texasa u MAGA kačketu i dobacivao migrantima da pomru od muke jer je njegova stranačka partija jedina ispravna.

Sterlok

Podržavam migrante iz mirnijih država koji žele uredno raditi i uklopiti se u našu kulturu, sve migrante sa nekim politicko-religijskim ideologijama ne mogu proci u Dalmaciji jer bi narod to brzo izravnao na ulici.

Raziel Možda prvi put, ali Trump je ispao lažljivo govno, a i da nije, srž problema je legalna imigracija, a ne ilegalna, a njemu i njegovim korporativnim pajdašima ipak trebaju novi robovi.

Ti si za OSA-u, mislim da bi bio bolji od ovih sadašnjih. Ako promijeniš stranu, treba te uzeti hrv. obavještajna služba. 😂

Heat

Evo ti odmah jedna obavještajna informacija da većina Hercegovaca koja pređe granicu da glasa, glasa za HDZ po nagovoru Čovića.

Heat smetaju mi svi glasači HDZ-a.

Ha-Ha-Ha

Raziel Loše obavljen zadatak, nisu većina, nego svi. Pišemo minus u file.

Heat Možda prvi put, ali Trump je ispao lažljivo govno, a i da nije, srž problema je legalna imigracija, a ne ilegalna, a njemu i njegovim korporativnim pajdašima ipak trebaju novi robovi.

A sta si ti ocekivao od USA predsjednika, da ce bit samostalan sa svojim idejama😁? Oni tamo su puno veci puppeti nego naši predsjednicki poltroni…tamo su pravi igraci🤣

stitrek Podržavam migrante iz mirnijih država koji žele uredno raditi i uklopiti se u našu kulturu, sve migrante sa nekim politicko-religijskim ideologijama ne mogu proci u Dalmaciji jer bi narod to brzo izravnao na ulici.

Takvi i dolaze, mirni i radišni za minimalac i zahvalni. Ne znam kome oni smetaju samo zato jer su tamnije kože. Takvima su draži domaći niškorist narkomani i huligani

Sterlok

Dok su Neplaci i Filipinci nema tu problema, to je raja koja je došla zaraditi i nisu ideoloski nametljivi, ovi divlji ne dolaze jer mi nemamo puno novaca a i znaju da njihova forsiranja ne prolaze ovdje kao u sve mekšoj-beskicmenoj Njemackoj ili npr. Švedskoj, skužit ce i oni brzo da im je migrantska politika bila promaja zadnjih 10-15 godina, problem je sta puno slušaju Amere.

Sisači socijalnih davanja ne trebaju nikome, bez obzira na nacionalnost. Parazit je parazit.

Sterlok

Da, ali skužit ce Švabo i Šved brzo to, a možda i ne skuže jer su premekani postali uz nametnutu USA politiku…

Mađarska i Poljska koliko toliko imaju svoje stavove oko migranata i trebali bi se držati svoje filozofije bez obzira na pritisak EU/USA, a zasto Švica nema te probleme🏦😁