- Uređivano
Deadwalker Možeš u recenziji spomenuti ove ili one situacije koje će nekome vise ili manje odgovarati (kao dio analize određenih elemenata), no u konačnici to je i dalje tvoje mišljenje u kojem prenosiš kakav je utisak NA TEBE ostavila igra u kontekstu osjećaja zabave, izazova i generalnog doživljaja.
Pa u tome i je cjela poanta.
Netko tko je sposoban odvojiti svoje osjećaje i pogledat element neke igre iz perspektive nekoga tko nije on sam je objektivan.
Znači odmakneš se, pogledaš širu sliku, uzmeš u obzir ostale igre i elemente koje su određenim skupinama bile dobre/loše i možeš reći ovo se meni nije svidjelo, ali nekima kome je ta i ta igra bila dobra će možda biti dobro jer me podsjeća na tu igru ili sične igre.
To je čisti objektivni pristup i analiza kakva bi trebala bit prisutna u svakom reviewu, ali autor bi trebao raspolagati vrlo velikom lepezom iskustava i igara.
I mislim da je takav pristup odgovornost svakog mainstream review outleta kojem izdavači šalju besplatne kodove.
Za primjer objektivnosti pogledaj pristup npr. Linus Tech Tipsa prema reviewovima stvari koje im se pošalju. Nema povlaštenog tretmana i nema prešućivanja problema zbog nečijeg subjektivnog mišljenja o proizvodu ili brendu.
Zapravo, mislim da bi reviewi trebali bit kolaborativni projekti više autora i da bi to rješilo dobar dio problema.