- Uređivano
Deadwalker Više sam mislio na nešto opipljivo, niti malo na osjećaje koji su jako subjektivni kao što i navodiš. Više tipa Witcher je imao side content rame uz rame main storyja, a sljedeće igre sad rade 100 fetch gluposti - možda je u prvoj open world igri fetch quest bio wow (nije), ali neki standardi su se rodili pionirima koji su žanr unaprijedili. Možeš govoriti i o gameplay koji je zabavan iz XY razloga, a ponukan iskustvom možeš pobliže rasčlaniti ljudima koji čitaju zašto smatraš da je to dobro i što bi možda bilo bolje. Uvijek postoje ljudi kojima je grind super (myself included, ako je smislen), ali ne pišem o tome kao fact ili nešto što mora biti tako.
Poanta naravno jest da nitko od nas nije igrao sve, ali neki knowledge i factse moraš znati ako se želiš baviti recenziranjem. Onaj tko samo piše, taj nije recenzent nego mu se piše. Osobno se uvijek pripremim za sve životne aktivnosti, neke više neke manje, pa je tako i za rece - to je pristup koji traži znanje i iskustvo da bi mogao na nekom pro levelu to "raditi". Ne volim reći posao ili slično jer rece su za mene hobi i samo hobi, a vjerujem da su i mnogima drugima jer ne znam tko živi samo od pisanih recenzija.