• Gaming Vijesti
  • Starfield, Indiana Jones, Sea of Thieves i drugi na PS5. Microsoft ovih dana odlučuje o otvaranju multiplatformu

Deadwalker Rekao bih da ima smisla. Industrija je, unatoc krizi i otkazima i negativnim trendovima, i dalje odrzala dio tog booma s pocetka COVID-a. Azure ce im vjerojatno uvijek biti broj 1.

somethingwrong navedi te top tier naslove i sam ces vidjeti da niti su top tier, niti su besplatni

Forza Horizon 5, Sniper Elite 5, A Plague Tale 2, Jusant, Forza Motorsport, SW Jedi Survivir, Deads Space remaser…to sam zadnje odigrao ili igrao putem pretplata. Uglavnom uzmem pretplatu na mjesec/dva i deaktivarm pa uzmem neku drugu dok ima nešto novo zanimljivo. Obično su u pitanju day one naslovi.

Nisam ja rekao da je besplatno, ali skoro pa besplatno ako za mjesec dana npr. odigraš dvije igre a pretplatu uzmeš prek cd keys.

Meni osobno pretplate kod gaminga i nisu neka sreca, to se isplati samo ljudima koji ce odigrati mjesecno barem 60-70 sati sto mnogi od nas ne mogu zbog obaveza. Imamo tonu igara koje traju recimo 50 sati, mnogima treba dva mjeseca da odigraju takvu igru i u pretplati tako uniste 30€. Bolje mi uzeti igru za 50-60€ i prodati je kad ju predjem.

Da se vratim na temu, za mene je ovo super vijest ako je istina. Premalo igram da bi mi se isplatila kupnja jos jedne konzole a i bas malo naslova mi je uopce interesantno na Xboxu. Najvise bi volio da dodju Hi-Fi Rush, Indiana Jones i Halo Infinite. Mada ima i potencijalnih naslova u buducnosti koje ne bi volio propustiti tipa Perfect Dark, GeOW, Banjo Kazooie, Wolfenstein i The Outer Worlds.

Sterlok ok, nisu baš top tier igre ali nisu ni loše. Ali moja poanta i nije to, nego da je taj model neodrživ.
      Svi veći developeri su to rekli.
      Ok, možda se mogu manje igre raditi, ali evo ti i primjer Palworlda koji da nije izašao na Steam ne bi nikad imao ovaj uspjeh

somethingwrong

Ne zanimaju me njihovi poslovni modeli, nisam dioničar. Mene plate ako imaju od mene koristi, ja ću platiti ono od čega ja imam koristi. Kapitalizam funkcionira u oba smjera.

Fico Od Azurea i Officea žive, Windowsi će biti sve manje značajni u ukupnoj računici, iako sam čitao negdje da planiraju i njih prebaciti na service model s mjesečnom pretplatom što može donijeti velik prinos na tržištima u razvoju gdje je visoka stopa piratizacije. Gaming divizija će sada još dosta rasti zbog akvizicije AB-a, iako me ne bi uopće čudilo da Xbox igre počnu izlaziti na PlayStationu i Nintendu. Nadella od kada je stigao na čelo Microsofta, ima mantru services na svim popularnim platformama pa u backgroundu polako gura svoj software, poput trojanskog konja.

Windowsi su potpuno funkcionalni i bez aktivacije, jedino se ne može mijenjati wallpaper i još par estetskih pojedinosti Tak da sirotinja ne treba niti kupovati niti plaćati windowes pretplatu a office ima svojih besplatnih zamjena za kućne korisnike. Oni žive od poslovnih korisnika koji uz njihov softver rade profit

somethingwrong Gamepass po meni, user i critic reviewima nema niti jedan ekskluzivni top tier naslov(čak niti u najavi)

Znam, o ukusima se ne raspravlja, ali ovo je glupost. Možemo raspravljat o isplativosti GP-a za igrača ili Microsoft, o (lošem) utjecaju pretplata na industriju, svakako i o (ne)održivosti, ali kvaliteta igara je neupitna i to kroz sve moguće žanrove. Pa ako hoćemo i kroz prizmu user scoreova. Ovdje jtalog igara definitivno nije problem

Deadwalker Jedino što MS može s Windowsima u budućnosti je da postanu besplatni. Ne vidim niti jedan drugi scenarij jer danas sve druge kompanije uz uređaj daju i OS. To licenciranje koje se vuče još iz kamenog doba je iz perspektive današnjeg potrošača presmiješno. Zato većina ljudi i traži internet preprodavače na netu i keyjeve po par eura, što je legalni apsurd sam po sebi.

Zero to je najmanji problem i najmanja zarada, oni zive od enterprisea, boli ih kifla za privatne korisnike

Fenix Bitno je koliko novog dobrog contenta dolazi na misecnoj bazi, ako nikad nisi imao PS4 i uzmes sad Extru imat ces 6mj uzivanja u toptier naslovima i puno boljim igrama nego sta gamepass nudi. A kad sve prides sta valja onda ce ti biti susa, tako je sa svim preplatama nema sanse da konstantno mogu releasat dobre naslove u service prije ili kasnije biti ce fillera koje niko nezeli igrat. Isti problem imaju Netflix/HBO/Prime i sl.

Da je online igranje moguce bez preplata brojke bi pale za PS+ i GP priko 50%

somethingwrong naglasio sam ekskluzivni top tier naslov.
              https://gamerant.com/best-games-xbox-game-pass/

Gledao na više sajtova i ovo su u najbolju ruku prosječne igre

Neke igre nemaju konkurenciju. Npr. Forza Horizon 5 arkada, zadnji Halo….ne pamtim kad je Sony napravio zadnji puta dobru FPS igru. Age of Emperis IV…kakav to Sony ima konkurentan RTS? Flight simulator, trebali naglašavati da su bez konkurencije?

Uzimajući u obzir količinu mog raspoloživog vremena te gaming preferencije, ova vijest mi ne predstavlja ništa. Ništa ne nude bez čega ja ne bih mogao, ništa se za mene nije promijenilo.

Povezano s diskusijom: [unknown discussion]

Sterlok Halo itekako ima konkurenciju, to pokazuju svi FPSovi koji su nemjerljivo više igrani od njega. odigrao sam desetke tisuća sati FPSova i nikad nisam došao do toga da odigram Halo. To što Sony ne pokušava konkurirati Fortniteu, CODu i BFu je dobra stvar, jer su ekskluzivni FPSovi osuđeni na komercijalni neuspjeh. Da i izbace neki Remake Killzonea ili Resistancea morao bi biti multiplatform.
                O ovome ostalom nemam čak niti mišljenje koliko mi je neinteresantno.

Ja šumom a ti drumom. Sony nema konkurentan single player FPS, Halo je za Sony nedostižan san. Također to kaj je tebi nezanimljivo nije nikakvo mjerilo,.